Исто и кај мене они пуштаат кога нема никој по дома ми ги грејат ѕидовите а вечер кога сум по дома мрзневНа струја ми е поефтино зошто јас палам јас гасам т.е. контролирам дали ќе трошам или не. Ако сакам да заштедам или ми касни платата ќе се покријам со ќебе.Со парно јал не јал сметка ќе ти дојде фиксна.
На струја ми е потопло зошто се грејам кога мене ми е ладно.Со парно преку ден џабе ме греат кога јас касно се прибирам и до касно седам навечер.
Пред малку се вратив од Снабдување центар. Со пропопратно писмо им ја вратив фактурата, ми ставија влезен печат и број 01 - 1355/1. Што значи дека сега мораат да тужат во суд. На сите препорачувам на ист начин или со препорачано писмо по пошта да ги вратат фактурите. Додека Топлификација не тужи, очекуваме да се изјасни Уставниот суд, а подготвувам и жалба за Стразбур. А и да дојде до судење, на наша страна е Законот за облигациони односи, тие немаат основ да било што побаруваат бидејќи нема ниту договор.него, прашање за СМРТ ЗА ЗОНИ И ПАЈАК ВОЗ АКО МОЖЕ
гледам имаш добро познавање од правен аспект за овие раб, па како таков и ќе те прашам како да се справиме со ситуацијата за паушалната наплата? односно оние што се исклучиле како, по кој основ и сл (дај и адвокат кој ја знае оваа проблематика), да си ја истераат правдината. не се работи можда за големи пари, но принципот е важен. дошла сметка ...... да кажеме 300 ден за месец октомви, исклучен си скоро 2 год, ............. како понатаму??? и веруј, би идел до крај за оваква работа, а верувам има и други што се гневни и БИ, ама не знаат како. да помогнеме !!!
Кој договор ќе му го покажат на нотарот? Ако дојде до тоа што е малку веројатно тогаш може да се оди на суд али тоа на суд нема да помине. Не ни можат ништо.Пред малку се вратив од Снабдување центар. Со пропопратно писмо им ја вратив фактурата, ми ставија влезен печат и број 01 - 1355/1. Што значи дека сега мораат да тужат во суд. На сите препорачувам на ист начин или со препорачано писмо по пошта да ги вратат фактурите. Додека Топлификација не тужи, очекуваме да се изјасни Уставниот суд, а подготвувам и жалба за Стразбур. А и да дојде до судење, на наша страна е Законот за облигациони односи, тие немаат основ да било што побаруваат бидејќи нема ниту договор.
Но битно е сега да се вратат и оспорат фактурите, бидејќи постои можност Топлификација преку нотари и извршители, без судење, да врши наплата на овие фактури.
Затоа обавезно вратете им ги фактурите. Денес во Снабдување центар имаше мала гужва ( чекав 15 минути ), но гужвата може да се зголеми - десет илјади граѓани се исклучени.
( направете фото копија од фактурата која ја враќате, да не затреба подоцна )
па ваљда тоа што признаваш дека не плаќаш може да им служи ко нешто на што би се повикале и активирале извршител. сепак да ги разјасниме овие раб, да не биде дека лошо сме разбрале.Кој договор ќе му го покажат на нотарот? Ако дојде до тоа што е малку веројатно тогаш може да се оди на суд али тоа на суд нема да помине. Не ни можат ништо.
Eве ова е Законот за облигациони односи:ај објасни го тој закон за обликгациони односи??? значи по тебе, да не тужат, нормално откако ќе се вратат фактурите, и дека било кој адвокат ке го добие случајот? 100%?
и што да се прави АКО, и покрај вратената фактура со приговор (кој би сакал да знам како си го напишал, или веке она од пред 2-3 страни) ти активираат извршител и ти ја блокираат сметката? што тогаш?
5800...Ме интересира колку пари ти побараа?
Oва е страшно5800...