Топлификација и нејзиниот штетен и патетичен бизнис план [општа дискусија]

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Во Дневник напис дека Топлификација слабо ги затоплувала своите корисници.
http://dnevnik.mk/?ItemID=B4E750D3D730D344BA8075592294AC73
Јас се прашувам како, во оваа ситуација, се греат „ исклучените “, кои се затоплуваат со „ поминување на цевки “ и “ топли ѕидови “.

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Дали ви стигнаа повисоки сметки за месец септември?
Колку изнесува надоместокот што треба исклучените да го плаќаат?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Во мојата зграда ниту од „ вклучените“ има некој добиено сметки за септември, ниту некој од „ исклучените “ добиле сметки да плаќаат.
Прашав и кај други изгледа Топлификација воопшто не пратила сметки за септември
Ако некој добил сметка за септември или окомври нека јави!

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Добив сметка од Топлификација....( за исклучен )
за 15 дена во октомври бараат да им платам 685,50 денари
Што предлагате да направам?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Кој се последиците доколку не платиш ?
Oд кај да знам. Мене ми е битно да има судење и ако бидам осуден да им платам, да се жалам во Стразбур.
Еве што е суштината:
Од грејната сезона 2007/2008, Топлификација без правен основ наметна мерење со калориметри. Ова мерење не е точно и на тој начин Топлификација ги покачи цените за 300 - 400 %. Бидејќи веднаш знаев дека се работи за измама јас прв се исклучив, По мене се исклучија уште 10 илјади граѓани за да се спасат од ваквите сметки. Сега Регулаторна донесува правила да и плаќаме на Топлификација некакви фиксни трошоци пресметани врз основ на овакво мерење.
Уставен суд молчи, Јавниот обвинител молчи, Собрание молчи .... Што друго ми останува....

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Oд кај да знам. Мене ми е битно да има судење и ако бидам осуден да им платам, да се жалам во Стразбур.
Еве што е суштината:
Од грејната сезона 2007/2008, Топлификација без правен основ наметна мерење со калориметри. Ова мерење не е точно и на тој начин Топлификација ги покачи цените за 300 - 400 %. Бидејќи веднаш знаев дека се работи за измама јас прв се исклучив, По мене се исклучија уште 10 илјади граѓани за да се спасат од ваквите сметки. Сега Регулаторна донесува правила да и плаќаме на Топлификација некакви фиксни трошоци пресметани врз основ на овакво мерење.
Уставен суд молчи, Јавниот обвинител молчи, Собрание молчи .... Што друго ми останува....
За 600 700 денари не ни може да те тужи, мислам дека нај малата сума е 50 или 100 евра за која што може да се покрене спор.
Донесени правила казни и останати пичке си материне донесени од страна на незаконодавен орган не си обврзан да ги почитуваш, исто како јас да отворам продавница и да фатам двајца тројца од регулаторна да ми пишат на лист хартија дека иако не си купил стгока на излегување мораш да платиш 1000 денари зашто си поминал покрај робата.
Ако некаде има закон донесено изгласано во собрание ако не платиш за парно тогаш си обврзан со закон, и чекај нека се присоберат сметки, ако нема закон правила прописи декларации нека си ги бутнат у гз.
И да има закон, дури и тогаш не значи дека тој закон е исправен и мора да се постапува по него, има неуставни закони, нехумани закони,дискриминирачки закони , кој што никако не можат да бидат имплементирани.
јас да сум на твое место не би се исклучиул од парно, туку ќе користев парно а кога ќе ме тужеа ќе побарав од топлификација да докаже дека ми испорачале услуга затоплување, тоест тие да докажат дека кај мене низ радијаторите течело топла вода која што ми го затоплувала станот.
Абе ич не мислите со главите, на суд не си платил НЕ СУМ ПЛАТИЛ, да платиш !
-нема да платам.
Зошто нема да платиш ?
Немаше топла вода во радијатоприте.
Докажи дека немало топла вода.
Ти докажи дека имало топла вода.
Си пријавил ли ?
Пријавив!
Ама кај сите имало само кај тебе не.
Не знам за другите кај мене беше ладно, радијаторите не грееа.

Луѓе бе се додека не почнете вие нив да ги дупите тие ќе ве рендаат, и ЕВН проба да подјебава со сметки стари 10 години наводно не платени, ама откако го подучија народов да бараат доказ дека сметката не е платена си земаа некоја пара апашите.

R

Rigel Kent

Гостин
За 600 700 денари не ни може да те тужи, мислам дека нај малата сума е 50 или 100 евра за која што може да се покрене спор.
So zaverena f-ra od notar , koja bilo suma moze da ti ja naplati od izvrsitel , a tvoite ljubimci izvrsitelite (bidejki gi znaat zakonite de :D) ke dadat nalog za zabrana na tvojata transakciona smetka.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
So zaverena f-ra od notar , koja bilo suma moze da ti ja naplati od izvrsitel , a tvoite ljubimci izvrsitelite (bidejki gi znaat zakonite de :D) ke dadat nalog za zabrana na tvojata transakciona smetka.
Пријателе има еден проблем во сето ова што народов е прост !!! ГЛУП ТУП И НЕУПОТРЕБЉИВ.
па може да го јебе кој како сака, утре јас можам д ти испратам тебе фактура за било што, да речеме си поминал покрај пет шоп во којшто животните изведуваат трикови, не си го купил но си ги гледал, за гледањето мора да платиш.
А нека и опнат 500 души тужба на топлификација и на регулаторна па и извршителот да видиш дали ќе наплаќаат.
Ама повторувам го отупеа народов до даске па сега ќе го јебат кој како сака.
Не се само македонските судови надлежни за решавање на вакви спорови.

Kajgana Shop

На врв Bottom