Oд кај да знам. Мене ми е битно да има судење и ако бидам осуден да им платам, да се жалам во Стразбур.
Еве што е суштината:
Од грејната сезона 2007/2008, Топлификација без правен основ наметна мерење со калориметри. Ова мерење не е точно и на тој начин Топлификација ги покачи цените за 300 - 400 %. Бидејќи веднаш знаев дека се работи за измама јас прв се исклучив, По мене се исклучија уште 10 илјади граѓани за да се спасат од ваквите сметки. Сега Регулаторна донесува правила да и плаќаме на Топлификација некакви фиксни трошоци пресметани врз основ на овакво мерење.
Уставен суд молчи, Јавниот обвинител молчи, Собрание молчи .... Што друго ми останува....
За 600 700 денари не ни може да те тужи, мислам дека нај малата сума е 50 или 100 евра за која што може да се покрене спор.
Донесени правила казни и останати пичке си материне донесени од страна на незаконодавен орган не си обврзан да ги почитуваш, исто како јас да отворам продавница и да фатам двајца тројца од регулаторна да ми пишат на лист хартија дека иако не си купил стгока на излегување мораш да платиш 1000 денари зашто си поминал покрај робата.
Ако некаде има закон донесено изгласано во собрание ако не платиш за парно тогаш си обврзан со закон, и чекај нека се присоберат сметки, ако нема закон правила прописи декларации нека си ги бутнат у гз.
И да има закон, дури и тогаш не значи дека тој закон е исправен и мора да се постапува по него, има неуставни закони, нехумани закони,дискриминирачки закони , кој што никако не можат да бидат имплементирани.
јас да сум на твое место не би се исклучиул од парно, туку ќе користев парно а кога ќе ме тужеа ќе побарав од топлификација да докаже дека ми испорачале услуга затоплување, тоест тие да докажат дека кај мене низ радијаторите течело топла вода која што ми го затоплувала станот.
Абе ич не мислите со главите, на суд не си платил НЕ СУМ ПЛАТИЛ, да платиш !
-нема да платам.
Зошто нема да платиш ?
Немаше топла вода во радијатоприте.
Докажи дека немало топла вода.
Ти докажи дека имало топла вода.
Си пријавил ли ?
Пријавив!
Ама кај сите имало само кај тебе не.
Не знам за другите кај мене беше ладно, радијаторите не грееа.
Луѓе бе се додека не почнете вие нив да ги дупите тие ќе ве рендаат, и ЕВН проба да подјебава со сметки стари 10 години наводно не платени, ама откако го подучија народов да бараат доказ дека сметката не е платена си земаа некоја пара апашите.