или како се разведов со Госпоѓа Парно, без да го консумирам лажниот бракот
По 4 години и 5 месеци незаконски соживот со моја милост, со лажни подписи за брак, градската бандитска „Топлификација” најпосле ја дозна горчивата вистина, дека нема да ја огрејат моите интимни нежности и великодушно ми дозволи да се разделам од неа. Така - во пракса станав првиот човек, којшто се развел со топлофикација го урнав за прв пат она трагично познатиот факт – можеш да се разведеш од жена ти, но со топлофикација си до гроб! – рекорд, достоен за Книгата на Гинис.
Ги разоткрив механизмите на гигантската машина за ограбување на граѓаните во особено големи размери од државна бандитска фирма со помошта на закони, Во четири публикации со обем над пет весникарски страници го покажав вистинското лице на таа престапна организација, под чиешто крило пашкаат над 3 милиони бугари и никој не сака да им помогне,
Бидејќи сум човек кој не си го остава магарето во калта, ја открив тајната как да се разведам со бандитската „Топлификација”. Во резултат на бел свет се појави договор № Г-2370/04.08.2010 г. меѓу Госпоѓа Парно и станарите на блокот, во којшто живеам, подпишан лично од фирмениот директор Петко Милевски, кого јас ќе продолжам да го нарекувам Петко Студеното и немам сомнеж веќе каков му е машкиот карактер, којшто некои го мешаат со сексуална ориентација.
Во него категорично се објавува, дека од м. јуни 2010 г. лицето Емил Измирлиев
НЕМА ДА СЕ СМЕТА ЗА КОРИСНИК НА ТОПЛИНСКА ЕНЕРГИЈА
по смисла на Законот за енергетика .
Каков цинизам се содржи во последните зборови. По текстовите на Директива № 32 от 5 април 2006 г. на Европскиот парламент и на Советот на ЕУ, чл. 13 јас никогаш не сум бил корисник на подобната енергија . Бандитската „Топлификација” великодушно ме ослободува од брачните окови, и со наметливост успеала да стане моја жена
Нешто повеќе, по однос на спорниот договор за развод со Госпоѓа Парно, таа одново ги користи бандитските си финти, и ги заплашува останатите станари во блокот, дека ако не плаќаат и за ”мојот” дел на топлинска енергијатаа ќе им го сопре парното на сите .или нивните сметки ќе се зголемат за само 20 стотинки - оние малижолти монети-без вредност
И со просто око се гледа, дека таа не се откажува дури ни од оние жолти стотинки, коишто нема право да ги користи според европските норми,,
Од перипетиите околу склучвањето на спорниот договор, со којшто се разведов со бандитската „Топлификација”, научив уште доста потресувачки нешта за неа . Шокирачки е е фактот што
тие доаѓале многукратно да ги проверуваат потписите од станарите кои се согласија јас да се разведам со Госпоѓата Парно- да не слуќајно се лажни .
Јасно и категорично изјавив дека не сакам да ги користам услугите на „Топлификација” дури и бесплатно, па дури и да ми плаќаат за тоа - јас не - не ги сакам!
Од роб на „Топлификација” се претворив во
ПОЛНОПРАВЕН ГРАЃАНИН НА ЕВРОПСКИОТ СОЈУЗ!
Р. S.: Заборавив да ја предупредам бандитската „Топлификација” за нешто многу важно.
Ако 300 дни по разводот со неа (така е по Семејниот кодекс) таа роди некакви наследници, нема да ги признаам за мои деца, зашто не сум со неа веќе во брак. После да си немаме хр-мр...
P. S.-2: Си Порачав специјална табличка за вратата на станот, на којашто
со златни букви ќе пишува
„ЗОНА, СЛОБОДНА ОД ТОПЛИФИКАЦИЈА”. .................
инаку ова е една скандална книга во БГ- од писателот -сатиричар Емил Измирлиев. Започнува се од една невина на изглед „љубовна афера” меѓу авторот и Госпоѓа Парно и стига до разнишување на далаверите на „Топлификација, којашто како еден вистински октопод ги зграбила во пипалата стотици корисници и со рекет, закани, измами и изнудување ги ограбува и ги претвора во свои робови. Чудесните илустрации на уметникот Калин Николов ги разоткриваат скриените тајни на учесниците во скандалната сага.
Во книгата се напипани слабите места на Госпоѓа Парно, коишто ќе дозволат на заинтересираниот читател да открие како да се отргне од бандитката, без да му настрада семејниот буџет.
Ако топлификација ве даде на суд. Дајте ја книгава на судијата по делото – посакајте му пријатно читање и напуштете ја салата. Ако тој ја прочите и разбере – добро, ако не - Господ да му е на помош, зашто и самиот премиер веќе ќе не може да му помогне...
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 09:18 ---
http://uroci.net/forum/index.php?automodule=blog&blogid=34&showentry=70
незнам дали местово„Економија„ е она правото за темава?
За тоа нека одлучат модераторите
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 09:55 ---
.
.
.
извадок од
http://chitanka.info/text/18249-banditskata-toplofikatsija-4
Как да се бориме со бандитите од „Топлификација“
Посочениот автор наведува
3. Ако ви пратиле опомена или некаква казна , дека на определена дата наводно доаѓале да ви го запрат парното, но не им е отворено — не плаќајте, тие опомени се незаконски и ,казни можат да налагаат само органи на извршна власт, а не акционерските друштва, како што е „Топлификација“. Може да им возвратите писмено во три дневен рок за наложената опомена и да им посочите, дека актот е незаконосообразен — т.е. издаден од лице без материјална компетентност.
Ако „Топлификација “ ве тужи— испрати покана за доброволно наплатување , оти ве отужила па ќе мора да плаќате и камати и сметки
. При добивањето на поканата за доброволно плаќање имате две седмичен рок за обжалуване на истата во коешто
ЗАДОЛЖИТЕЛНО пишете,дека ги оспорувате сметките.
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 10:51 ---
.
.
.
.
Да ве прашам-
1.
вие кои користите парно од Топлификација - каде се наоѓа нивната подстаница?
колкав простор зафаќа таа ? дали Топлификација ви плаќа (на станарите од една зграда на пример) наемнина за користење на таа просторија ??
Ако не- а сигурно е така- тогаш имате право да барате да ви плаќа месечно по 200-300 евра кирија -оти ви узурпира простор кој можеби поинаку би сте си го намениле или издавале
2.второ прашање -
Т. нар. топлинска енергија како таква не постои. Онаа, која стига до радијаторите на граѓаните
е отпаден продукт од производството на електроенергијата – топла вода под 70ºС. „Цената” на тој отпадок е вклучена во цената на струјата.???????????
Дали ова е вистина?????