Тони Зен

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
не сери. колку и да не ми е по ќеф неговата музика, неможам пак да речам дека е гомно карактер. знае некогаш да се испонаша или да напраи глупост, али нема лоша душа. знае да оддаде респект
Не реков дека има лоша душа, реков дека е идиот.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Oбразложи ако можиш. Оти е идиот?
Што е тоа што го опишува еден човек? - Неговото однесување.
Уметник го опишува неговата творба. Какви се творбите на Тони Зен? - Идиотски.

Фала. Пријатно.
Цитирање на двете за да не се повторувам со Јоан Каспер .

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Што е тоа што го опишува еден човек? - Неговото однесување.
Уметник го опишува неговата творба. Какви се творбите на Тони Зен? - Идиотски.

Фала. Пријатно.
1. Алудираш на неговото однесување или реченицата е онака, за да знаеме што е тоа што го опишува човекот?
2. Како бе тоа идиотски, образложи малку, што е идиотското во нив? За кои творби зборуваш? Пошо за да генерализираш треба да имаш одлично познавање на неговото творештво.

Тони Зен едноставно ја откри формулата за успех во оваа држава и од никој стана нешто. А неговото алтер его, навистина го сфаќате сериозно?

I

Intex

Гостин
1. Алудираш на неговото однесување или реченицата е онака, за да знаеме што е тоа што го опишува човекот?
2. Како бе тоа идиотски, образложи малку, што е идиотското во нив? За кои творби зборуваш? Пошо за да генерализираш треба да имаш одлично познавање на неговото творештво.

Тони Зен едноставно ја откри формулата за успех во оваа држава и од никој стана нешто. А неговото алтер его, навистина го сфаќате сериозно?
Како некој истовремено може да биде уметник, и материјалист? Ма ајде.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Искрено не знам после ова што да ти одговорам. Ме отепа. Ако мислиш дека уметноста не ја прават материјалисти.... Уф... си згрешил, гадно си згрешил.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Секогаш ќе биде уметноста правена од материјалисти, колку и некој да се обидува да биде обратно, едноставно овој систем те држи стегнат и нема бегање од тој материјален свет.

I

Intex

Гостин
Секогаш ќе биде уметноста правена од материјалисти, колку и некој да се обидува да биде обратно, едноставно овој систем те држи стегнат и нема бегање од тој материјален свет.
Зарем мислиш на момчакот од твојот аватар до 97-8ма го болело кур за пари?
Ама да, Music for the Jilted generation и fat of the land се ремек дела.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Зарем мислиш на момчакот од твојот аватар до 97-8ма го болело кур за пари?
Ама да, Music for the Jilted generation и fat of the land се ремек дела.
Не го болело, ама сепак морал да ги има за да преживее. И ги имал, муабетот ми е, ти можеш да си фураш андерграунд, еби комерцијала, ама сепак нема никогаш да можеш да преживееш да бидеш без кеш, просто е.

I

Intex

Гостин
Не го болело, ама сепак морал да ги има за да преживее. И ги имал, муабетот ми е, ти можеш да си фураш андерграунд, еби комерцијала, ама сепак нема никогаш да можеш да преживееш да бидеш без кеш, просто е.
Едно е да правиш музика за ќеш, друго е да правиш музика од љубов, и таа љубов кон уметноста да ти може донесе пари. Ако не донесе, здравје, ќе работиш и нешто друго успат, како и сите вистински уметници шо правеле.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Значи не можам да ве сватам искрено во кој филм живејте. Стварно не можам. Значи според тебе, СИТЕ музичари што се познати, и цел свет што му ги слуша песните, и при тоа се наполниле со куп кеш, се идиоти, а само оние бендој, артисти, по гаражи што свират, што појма нема никој за нив, се уметници, така?

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.364
Поени од реакции
12.786
Порано го слушав тони зен,ама многу самобендисан стана и песните суштина му немаат,балага веза со реалноста му немаат веќе,во секоја песна Тони,Зен,Тони Зен,и последната "врв" беше Тони Зен е супер Зен :confused: тури му курот

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Порано го слушав тони зен,ама многу самобендисан стана и песните суштина му немаат,балага веза со реалноста му немаат веќе,во секоја песна Тони,Зен,Тони Зен,и последната "врв" беше Тони Зен е супер Зен :confused: тури му курот
Му умрела циганката, па сега он сам се фали. Не дека слушам рап, ама Чиста Околина, Саф и Мозаик се навистина добри дури и човек што не слуша рап може заради нив да почне да слуша.
Овој Тони Зен песните му се јас сум најјачи фраер у град, кога никој нема, и најкрвав е кога ми тече крв од нос и уште се прашувате дали му се идиотски песните, тука нема место за прашање бидејќи одговорот е едноставен Да, што е идиотското во нив многу се фали и нека хејтерите само хејтаат за него тоа во глобала му се текстовите, па кој го пее тоа, па еден Коста Бургов има посолидни текстови, па тука ставете го и Ѓоко Ѓорчев, Ристе од Припор и да не ми замерат другите.

Kajgana Shop

На врв Bottom