Тод Зафироски во репрезентација - да или не?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Еве му ја статистиката

Просекот
2011-12
DUKE
2.3 0.0-0.5 .000 0.0-0.0 .000 0.0-0.0 .000 0.5 0.0 0.3 0.0 0.3 0.3 0.0
2010-11
DUKE
2.2 0.0-0.2 .000 0.0-0.0 .000 0.0-0.0 .000 0.0 0.0 0.0 0.0 0.2 0.0 0.0
2009-10
Did not play or did not accumulate any stats.​

И скупната статистика

SEASON
TEAM
MIN FGM-FGA FG% 3PM-3PA 3P% FTM-FTA FT% REB AST BLK STL PF TO PTS
2011-12
DUKE
9 0-2 .000 0-0 .000 0-0 .000 2 0 1 0 1 1 0
2010-11
DUKE
11 0-1 .000 0-0 .000 0-0 .000 0 0 0 0 1 0 0
2009-10
Did not play or did not accumulate any stats.​

Најзначајно за него е што во 3 сезони нема дадено ниту еден кош,а има вкупно во 3 сезони играно 20 минути.
Тоа се нешто помалку од 7 минути по сезона...........

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Шо ќе беше ова само да се хејтало... барем кажете некој на негова позиција кој е млад и игра подобро а не само трици да се јадело... И шо,Чековски поарен да не е? А за статистиката,видете ја и статистиката на Владо Илиевски во Анадолу Ефес па кажвајте дека и тој не треба да игра за репрезентација

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
По видеото и коментарите на видеото,ми изгледа како да не игра добро...језда,на видеото не прикажува ништо,буквално ништо,али коментарите си кажуваат сами....Иначе,ќе го земат барем на подготовки само поради тоа што има некој да го гура(татко му) иначе,не би требало...има мнооогу други млади кои што се 10 пати по спремни,ама кој да ги бута...јбг,Македонија е.
--- надополнето: 16 февруари 2012 во 14:37 ---
Шо ќе беше ова само да се хејтало... барем кажете некој на негова позиција кој е млад и игра подобро а не само трици да се јадело... И шо,Чековски поарен да не е? А за статистиката,видете ја и статистиката на Владо Илиевски во Анадолу Ефес па кажвајте дека и тој не треба да игра за репрезентација
Напушен си ?

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
1 болд... непотизам??? каков непотизам??? детето игра во дјук, тренер му е најдобриот тренер за млади категории во америка! треба идиот да е, па да не научи ништо од крижевски (кој следи кошарка знај добро кој е крижевски, за тебе незнам). плус детето игра на дефицитарна позиција и е на проба...
2 болд... кои сме ние, а кои се другите? и што правиме?

немој да мешаш овде политика и спорт.
Станува збор за репрезентација, пријателе! Репрезентацијата не е место каде што треба да се испробува некој, таму треба да претходно се заслужи да се игра. Кажи ми како овој младич со таа своја празна биографија може да стигне до репрезентативниот дрес?! Нон-сенс е воопшто да се размислува за дечково во било какви репрезенативни комбинаторики. Според тоа што досега го прикажал...

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Хеј, се зборува за повик на Тод во поширокиот список.. каде се наоѓаат кошаркари кои на подготовките треба да докажат дека заслужуваат да играат на квалификациите за ОИ.
Исправно е сето ова, само на тој начин може да се видат неговите квалитети.. на тие подготовки што следат.

Сепак, во репрезентацијата ни фалат кошаркари со победнички менталитет и самодоверба, на кои не им се тресе раката во напети моменти.. нешто што американчето го има по дифолт. Видеќемо.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Хеј, се зборува за повик на Тод во поширокиот список.. каде се наоѓаат кошаркари кои на подготовките треба да докажат дека заслужуваат да играат на квалификациите за ОИ.
Исправно е сето ова, само на тој начин може да се видат неговите квалитети.. на тие подготовки што следат.

Сепак, во репрезентацијата ни фалат кошаркари со победнички менталитет и самодоверба, на кои не им се тресе раката во напети моменти.. нешто што американчето го има по дифолт. Видеќемо.
Не споредувај Леброн со Тод зафировски...го немаат сите американци тоа.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.307
Поени од реакции
3.696
Среќа што клипчето е од пред 5 години, иначе тешко на нас со такви таленти :)
А бе гледаш дека бос се заебава сам во сала, мава од центар и слично, по што заклучи дека не го бива... малиот игра или подобро кажано е во селекција на еден од најдобрите светски ако не е најдобар младински тренер во светот... што мислите дека таму таткому му го дал местото или во тоа училиште пошол поради кошаркарска стипендија даена од нив... сигурно не е зезнанцја кога нивниот факултетски тренер зема гарант повеќе плата месечно од сите наши репрезентативци заедно со се стручен штаб...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
А бе гледаш дека бос се заебава сам во сала, мава од центар и слично, по што заклучи дека не го бива... малиот игра или подобро кажано е во селекција на еден од најдобрите светски ако не е најдобар младински тренер во светот... што мислите дека таму таткому му го дал местото или во тоа училиште пошол поради кошаркарска стипендија даена од нив... сигурно не е зезнанцја кога нивниот факултетски тренер зема гарант повеќе плата месечно од сите наши репрезентативци заедно со се стручен штаб...
Ради тоа не влага у игра.Влагал тоест,ама види му статистика погоре.

P

PewDiePie

Гостин
На ЕП малку играчи имавме, не можевме ни асални замени да правиме, памтам кога некој ќе направеше веќе 3та лична, на сите срцата ни се грчеа, затоа што знаевме дека немаме доволно луѓе
Изгледа го заборавате овој факт.

Сигурно ќе е подобар од било кои што седеа на клупата во Литванија и беа буквално гледачи,никаков придонес немаа.

А ако не е добар сигурно нема да го земат за прошетка во Венецуела.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034

http://espn.go.com/mens-college-basketball/player/_/id/50899/todd-zafirovski

Од статистикиве може да се види само едно:Немал шанса да се докаже.Зошто,како не знаеме,но една работа е сигурна - ни требаат големи момци,а Тод со неговите 210 см. е богами голем.
Е сега ќе го земеме,ако го бива СУПЕР ако не цурик назат УСА.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.930
Поени од реакции
505
А за статистиката,видете ја и статистиката на Владо Илиевски во Анадолу Ефес па кажвајте дека и тој не треба да игра за репрезентација
Токму така пријателе. Баш тоа што сакав да го пишам.

Сфатете веќе еднаш дека играч не се оценува според клипови од youtube и статистика. Кога можеле во поширокиот список на репрезентацијата да бидат играчи кои биле тежок просек дури и во нашето првенство, тогаш зошто да не може да му се даде шанса и на Тод Зафироски. Впрочем еве ви го поширокиот список на играчи кои беа повикана на подготовките за ЕП во Литванија. Сигурен сум дека ќе ги пронајдете натрапниците :).

Да се разбереме, јас не го бранам, меѓутоа сум за тоа да му се даде шанса да покаже што знае. Ако евентуално не се покаже тогаш ќе бидам првиот кој ќе биде против тоа да биде во конечниот список од 12 кошаркари.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
момци ја мислам дека заслужува да се проба во кампот на припреми али исто така мислам дека има и многу “дечки“ кој се помлади од 20 години и тренираат со мене кој заслужуваат место во репрезентација повеќе од тод. Можеби им е прерано на магдевски и на николов али мислам дека би требало да тренираат за да добијат искуство..

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Токму така пријателе. Баш тоа што сакав да го пишам.

Сфатете веќе еднаш дека играч не се оценува според клипови од youtube и статистика. Кога можеле во поширокиот список на репрезентацијата да бидат играчи кои биле тежок просек дури и во нашето првенство, тогаш зошто да не може да му се даде шанса и на Тод Зафироски. Впрочем еве ви го поширокиот список на играчи кои беа повикана на подготовките за ЕП во Литванија. Сигурен сум дека ќе ги пронајдете натрапниците :).

Да се разбереме, јас не го бранам, меѓутоа сум за тоа да му се даде шанса да покаже што знае. Ако евентуално не се покаже тогаш ќе бидам првиот кој ќе биде против тоа да биде во конечниот список од 12 кошаркари.
И јас сум за тоа да им се даде шанса на таквите.Али,има и мноогу други,на негова возраст и висина,што играат добро,а се влечат по 3та 4та лига кај нас,само поради тоа што нема кој да ги гура,пошто ФАКТ е дека во Македонијава,ако немаш некој да те бутка од позади,НИШТО.Секаде е така,но кај нас тоа е апла.А за шансите,нека им се даваат,немам ништо против.

А за Владо...немој молим те ! немојте со такви глупи изрази! Он е докажан играч,и самото негово движење ти дава на з наење дека има гоооодини во него напорна работа и тренинг...спореди со кој игра Владо во тим и против кого,и спореди ги тие со играчите на овој.Сам ќе ја најдеш разликата...

И да,неможеш со сигурност да кажеш како игра некој од јутуб и статистика,ама првата слика може да ја видиш од тоа,а нема голема разлика од првата до втората слика,можеби некои детали,но целосно да се смени,неможе.:icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom