- Член од
- 5 јуни 2008
- Мислења
- 3.632
- Поени од реакции
- 5.724
Требало да го наместат денес за да ја доловат и симболиката на денот и севкупната заслуга на Александров.
ммхммм у владата на стамболиски работел Ѓорче Петров а Тодор Александров му бил непријател на Стамболиски ако прочачкаш малце можеш да најдеш едно писмо од Александров до Стамболиски последно предупредувањеAha da.
Е,и ?ммхммм у владата на стамболиски работел Ѓорче Петров а Тодор Александров му бил непријател на Стамболиски ако прочачкаш малце можеш да најдеш едно писмо од Александров до Стамболиски последно предупредување
Да ти припамтам Тодор Александров ако сакаш:Кои е*ени патеписци...
Значи и за овие песни по 200 години ќе дробите дека биле бугарски, оти некој еб*ан бугар запишал дека се вулгарски. Народ без историја и песни.
И не сум некој стручњак по историја, ама најдов интервјуа со Тодор Александров од London Times во кои тој јасно тврди дека е македонец и дека единствено се бори за независна Македонија. Знам што не учеа и како не учеа, ама добро е да се види што кажува и некоја друга страна, а на верзииве од Бугарија никогаш нема да верувам, ако ги слушаш нив и биг бенгот го напраил бугар... Инаку, секогаш од нашите ќе си патиме, сме пателе пред сто години, горе-доле исто е и денес.
Текстот од London Times:
дел1 дел2 дел3
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 16:14 ---Ако некоj ми рече,дека не сум македонец-ке му одрежам jaзикот, ако некоj ми рече дека не сум бугарин - ке му отсечам главата.
Па чекам те да ни кажеш како во Шкодра нема селани или земоделци ама ни за лек ама молчиш нели?Ќе ми кажеш ли од каде тоа само Бугари и Грци на Косово, а Срби ни за лек?
Ок оправдано се ежиш од Бугарската пропаганда, и јас исто.Јас се ежам од бугарска пропаганда, штета што тоа го прочитав од Македонци на темава. Толку страсни описи за бугарите мислиш се што е македонско било бугарско.
Јас на бугар не верувам, што сакаат можат да пишат.
За Шкодра ти кажав, и сакаш да ми кажеш дека дури и во овие граници на Косовски вилает немало ни еден Србин?Да ти припамтам Тодор Александров ако сакаш:
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 16:14 ---
Па чекам те да ни кажеш како во Шкодра нема селани или земоделци ама ни за лек ама молчиш нели?
Коj те излажа,дека немало срби? Уште повеке овде станува прашане за вилает Косово, коj не совпада со границите на днешно Косово.
http://users.skynet.be/ovo/GodsdBalkan.html
Еве да видиш кае било вилает Косово.
Скопски санджак например бил во косовски вилает.
Ништо не кажа, бегаш како гавол от тамjaн.За Шкодра ти кажав, и сакаш да ми кажеш дека дури и во овие граници на Косовски вилает немало ни еден Србин?
Од каде Словени во северна Албанија? На тој попис јас што го ставив ни еден немаше.Ништо не кажа, бегаш како гавол от тамjaн.
Па веке се чудам дали читаш, дали гледаш. Во Косовски вилает имало около 113 000 срби.
Можеш да се вртиш како риба на суво колкото сакаш, приказната бугари= словени или бугари = селани, земjоделци просто не е точна и не ти оди.Од каде Словени во северна Албанија? На тој попис јас што го ставив ни еден немаше.
Тодор ПаницаТака што Александров е многу загонетна личност, но кој бугарин се бори за независна Македонија?!
еееее Цитро ко ќе е човек наивен........ќе се фати на прикаската за западна европа, како бгр пасошот отвара врати.....плус порано со пасошот одеа други работи.......сега само ти даваат пасош......тие што добија пасош на времето добија задача да регрутираат нови бугари. Да ти кажам успеаа. Можеби некои се чувствувале како бугари, некои ги прелажаа со работа на запад, знам, пошто велеа, не сме бугари ама мораме заради работа, и потоа гледаш, на телевизија оној Божо од Созопол вели Македонците биле бугари. Е богами, се бугари. Владава не прави нешто за да го задржи народот. народот мора да живее, ќе го прелажат бугариве, ќе си го даде га*от под кирија и толку. Да знаеш, во Македонија нема бугари, туку бугарофили (новобугари), тие што заборавиле што сеАбе какви бугарофили бе,па уште и 99% бог да чува.
dosta bre zmej,А во Шкодра живее словенско население па да бараш Бугари таму?
И Косово е исконска блгарска земја
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 07:19 ---
Ти реков Бугарин = Словен (земјоделец, селанец)
А што функција имал Ѓорче Петров и на кој ставови бил за Македонија... пред да биде убиен?Е,и ?
Сакаш да го омаловажиш сето она што го постигнал Ѓорче за Македонија,го оправдуваш тоа што Александров го убил Ѓорче ?
Не си ми јасен.