Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69
Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Требало да го наместат денес за да ја доловат и симболиката на денот и севкупната заслуга на Александров.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
ммхммм у владата на стамболиски работел Ѓорче Петров :) а Тодор Александров му бил непријател на Стамболиски ако прочачкаш малце можеш да најдеш едно писмо од Александров до Стамболиски последно предупредување

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
ммхммм у владата на стамболиски работел Ѓорче Петров :) а Тодор Александров му бил непријател на Стамболиски ако прочачкаш малце можеш да најдеш едно писмо од Александров до Стамболиски последно предупредување
Е,и ?
Сакаш да го омаловажиш сето она што го постигнал Ѓорче за Македонија,го оправдуваш тоа што Александров го убил Ѓорче ?
Не си ми јасен.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Кои е*ени патеписци...
Значи и за овие песни по 200 години ќе дробите дека биле бугарски, оти некој еб*ан бугар запишал дека се вулгарски. Народ без историја и песни.

И не сум некој стручњак по историја, ама најдов интервјуа со Тодор Александров од London Times во кои тој јасно тврди дека е македонец и дека единствено се бори за независна Македонија. Знам што не учеа и како не учеа, ама добро е да се види што кажува и некоја друга страна, а на верзииве од Бугарија никогаш нема да верувам, ако ги слушаш нив и биг бенгот го напраил бугар... Инаку, секогаш од нашите ќе си патиме, сме пателе пред сто години, горе-доле исто е и денес.

Текстот од London Times:
дел1 дел2 дел3
:) Да ти припамтам Тодор Александров ако сакаш:
Ако некоj ми рече,дека не сум македонец-ке му одрежам jaзикот, ако некоj ми рече дека не сум бугарин - ке му отсечам главата.
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 16:14 ---
Ќе ми кажеш ли од каде тоа само Бугари и Грци на Косово, а Срби ни за лек?
Па чекам те да ни кажеш како во Шкодра нема селани или земоделци ама ни за лек ама молчиш нели? :)
Коj те излажа,дека немало срби? Уште повеке овде станува прашане за вилает Косово, коj не совпада со границите на днешно Косово. ;)
http://users.skynet.be/ovo/GodsdBalkan.html
Еве да видиш кае било вилает Косово.

Скопски санджак например бил во косовски вилает.

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Јас се ежам од бугарска пропаганда, штета што тоа го прочитав од Македонци на темава. Толку страсни описи за бугарите мислиш се што е македонско било бугарско.
Јас на бугар не верувам, што сакаат можат да пишат.
Ок оправдано се ежиш од Бугарската пропаганда, и јас исто.
Како стоиш со останатите пропаганди Српската, Грчката... исто така страстно промовирани од некои “Македонци“?

Македонија нема проблем со сопствената историја има само еден напатен и со векови измачуван и делен народ од неговите блиски и “братски“ комшиски народи.

Z

zmej gorjanin

Гостин
:) Да ти припамтам Тодор Александров ако сакаш:

--- надополнето: 28 јуни 2012 во 16:14 ---

Па чекам те да ни кажеш како во Шкодра нема селани или земоделци ама ни за лек ама молчиш нели? :)
Коj те излажа,дека немало срби? Уште повеке овде станува прашане за вилает Косово, коj не совпада со границите на днешно Косово. ;)
http://users.skynet.be/ovo/GodsdBalkan.html
Еве да видиш кае било вилает Косово.

Скопски санджак например бил во косовски вилает.
За Шкодра ти кажав, и сакаш да ми кажеш дека дури и во овие граници на Косовски вилает немало ни еден Србин?:)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
За Шкодра ти кажав, и сакаш да ми кажеш дека дури и во овие граници на Косовски вилает немало ни еден Србин?:)
Ништо не кажа, бегаш како гавол от тамjaн.
Па веке се чудам дали читаш, дали гледаш. Во Косовски вилает имало около 113 000 срби. :)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ништо не кажа, бегаш како гавол от тамjaн.
Па веке се чудам дали читаш, дали гледаш. Во Косовски вилает имало около 113 000 срби. :)
Од каде Словени во северна Албанија?:) На тој попис јас што го ставив ни еден немаше.:)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ги има ли по нет оние емисии што одат на Наша Тв,баш пред некое време гледав една за Протуѓеров и за Михајлов и покољот кој се правел 28-34 та.. А се збори и доста за Александров,за Илинден , за Петров и сите останати..? Ако ги најде некој нека постира или по ПП да ми прати.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Од каде Словени во северна Албанија?:) На тој попис јас што го ставив ни еден немаше.:)
Можеш да се вртиш како риба на суво колкото сакаш, приказната бугари= словени или бугари = селани, земjоделци просто не е точна и не ти оди. ;)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Абе какви бугарофили бе,па уште и 99% бог да чува.
еееее Цитро ко ќе е човек наивен........ќе се фати на прикаската за западна европа, како бгр пасошот отвара врати.....плус порано со пасошот одеа други работи.......сега само ти даваат пасош......тие што добија пасош на времето добија задача да регрутираат нови бугари. Да ти кажам успеаа. Можеби некои се чувствувале како бугари, некои ги прелажаа со работа на запад, знам, пошто велеа, не сме бугари ама мораме заради работа, и потоа гледаш, на телевизија оној Божо од Созопол вели Македонците биле бугари. Е богами, се бугари. Владава не прави нешто за да го задржи народот. народот мора да живее, ќе го прелажат бугариве, ќе си го даде га*от под кирија и толку. Да знаеш, во Македонија нема бугари, туку бугарофили (новобугари), тие што заборавиле што се

Член од
21 јули 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
А во Шкодра живее словенско население па да бараш Бугари таму?

И Косово е исконска блгарска земја ;)(y)
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 07:19 ---

Ти реков Бугарин = Словен (земјоделец, селанец)
dosta bre zmej,
eve ti link na srpski (ima i na makednonski) pa citaj kade bil kosovski vilajet so glaven grad skopje, pozdrav
http://sr.wikipedia.org/wiki/Косовски_вилајет

znaci Kosovski vilajet = denesna Makedonija

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Е,и ?
Сакаш да го омаловажиш сето она што го постигнал Ѓорче за Македонија,го оправдуваш тоа што Александров го убил Ѓорче ?
Не си ми јасен.
А што функција имал Ѓорче Петров и на кој ставови бил за Македонија... пред да биде убиен?

Kajgana Shop

На врв Bottom