Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Сакаш да кажеш дека се во право за оноа "един народ-две држави",само го грешат името на народот, или грешно те читам??
Точно така,

Каква врска има денешниот јазик во Бугарија со оргиналниот бугарски и колку збора има останатао од бугарскот јазик?
Одговорот е дека нема никаква врска и дека денешнијот литературен јазик се базира врз јазикот од Кирило и Методија кој потекнува од централна Македонија околината на Солун, значи дијалекта на Македонскиот.

- Второ прашање - Каква врска има дешното бугарско писмо со знаците кои ги употребувале татарите Бугари?
Одговорот е – Никаква, писмото се базира врз Македонската кирилица.

исто така разгледај темата за терминот бугар што значел и ќе ти стане јасно уште повеќе.

http://forum.kajgana.com/threads/Значењето-на-термините-“Бугар“-и-“Грк“-во-однос-на-Македонците.38256/

Значи сега можеш да сфатиш зашто толку ги воземирува макеоднија и нејзинот посотење, они ја знаат оваа виситна и сакаат да ја сокријат, да ја уништат, ама никој не може да ја победи вистината.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
Точно така,

Каква врска има денешниот јазик во Бугарија со оргиналниот бугарски и колку збора има останатао од бугарскот јазик?
Одговорот е дека нема никаква врска и дека денешнијот литературен јазик се базира врз јазикот од Кирило и Методија кој потекнува од централна Македонија околината на Солун, значи дијалекта на Македонскиот.

- Второ прашање - Каква врска има дешното бугарско писмо со знаците кои ги употребувале татарите Бугари?
Одговорот е – Никаква, писмото се базира врз Македонската кирилица.

исто така разгледај темата за терминот бугар што значел и ќе ти стане јасно уште повеќе.

http://forum.kajgana.com/threads/Значењето-на-термините-“Бугар“-и-“Грк“-во-однос-на-Македонците.38256/

Значи сега можеш да сфатиш зашто толку ги воземирува макеоднија и нејзинот посотење, они ја знаат оваа виситна и сакаат да ја сокријат, да ја уништат, ама никој не може да ја победи вистината.
koga gi znaes site ovie raboti zosto im pomagas da zemaat nasi licnosti i posle da te mavaat po glava so tvoite kursumi ?

S

Sagan

Гостин
Комплетната опозиција доби. Ама оди сега стави се во позиција на Љубчо, Љубе (или неговиот заменик) и Стојанче и објасни му на членството (кое во најголем дел го почитува Александров) дека треба да соработува со СДСМ чиј официјален став е дека дотичниот е крвник, а неговите почитувачи Блгари и предавници на македонскиот род. Толку е од таа коалиција. По којзнае кој пат Протугер им оддржа лекција. Овојпат со глуп споменик.
Ми се крева коса кога го читам ова.
Мислам, стварно, членството на Љубе и Стојанче во најголем дел го почитува Александров?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.256
Поени од реакции
18.205
Мислам, стварно, членството на Љубе и Стојанче во најголем дел го почитува Александров?
Да,бидејки тој бил десничар по својата политичка идеологија,исто како овие партии..

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
Е како им помагам образложи.

п.с. не постои националнсот бугар.
не се разговара со тебе, премногу си неконстантен, не знаеш да се држиш до одредена тема и муабет, така навистина не вреди да се објаснувам со тебе, извини вака ама морам ......

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
не се разговара со тебе, премногу си неконстантен, не знаеш да се држиш до одредена тема и муабет, така навистина не вреди да се објаснувам со тебе, извини вака ама морам ......
Бегаш зашто губиш, признај си пола ти се прашта :D

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
Бегаш зашто губиш, признај си пола ти се прашта :D
што бегам, ми пишуваш тука дека нема националност бугарин а се отепа од плукање по Александров бил бугарин, премногу контрадикторно брат.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
што бегам, ми пишуваш тука дека нема националност бугарин а се отепа од плукање по Александров бил бугарин, премногу контрадикторно брат.
Не разбираш дека бил демонизиран исто како и денес што ги има. За да ги разлкикуваме мора да така да ги ословуваме, ама во реалниот свет не постојат, само во виртуелниот.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
Не разбираш дека бил демонизиран исто како и денес што ги има. За да ги разлкикуваме мора да така да ги ословуваме, ама во реалниот свет не постојат, само во виртуелниот.
разбирам, мене све ми е јасно ама разговоров го водиш со пресконување, на крајот не ке се знае каде сме почнале да правиме муабет, затоа и ти реков дека со тебе не се дискутира, скокаш од една тема во друга,мразам таков муабет, кога ке ти одговара да нема бугари ке викаш нема, во дуга ситација ке има и ке треба да се вртиме во круг, заеби тој муабет, бркај работа.

Z

zmej gorjanin

Гостин
:pos: Стварно не спираш да ме изненадуваш.
Интересно во Шкодра што немало Бугари или немало селани, земеделци? Сите били трговци?:pos:
А во Шкодра живее словенско население па да бараш Бугари таму?

И Косово е исконска блгарска земја ;)(y)
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 07:19 ---
Да де на пописите јас од секогаш сум викал дека не означувале националност пописиттттте во турско време биле по религија стриктно ...ама Шатев мајка бара у неговата книга да пишува дека е бугар или Иљо Малешевски да иде у сан-стефано ... и уште мн други работи ..
Ти реков Бугарин = Словен (земјоделец, селанец)

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Благе везе нема, неколку души од бранителите го почитувале и сега некој ќе ти продава филозофија дека повеќето го прават тоа.
Затоа батали го неговиот штапски муабет, нема никакви докази.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Дечко секој којшто потекнува од некаква си националистичка/патриотска средина го почитува Александров значи немора да се замара многу со историја бугари срби грци бла бла ништо од тоа ама почоит кон александров има секој од таква средина ... тоа е факт еве би ги навел места како Љубанци , Горно Лисиче ... Во главном тоа се вмровците од 90та(меѓу којшто е и Љубе иако малце покасно од тој е сој е )
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 11:50 ---
А во Шкодра живее словенско население па да бараш Бугари таму?

И Косово е исконска блгарска земја ;)(y)
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 07:19 ---

Ти реков Бугарин = Словен (земјоделец, селанец)
Да ама Иљо Малешевски отишол да у сан-стефано да се залага за сан-стефанска бугарија бил дел од Бугарската делегација ...

Kajgana Shop

На врв Bottom