значи прават криминал врз играчите .Тие ке соберат така повеке од 100,000 месечно од поголемите кладилници а и од помалитеТоа ние како играчи мислам дека не сме задолжени да го плаќаме пред да се донесе законот. Е сега кладилнициве ќе треба да плаќаат паушал од 100.000 ден месечно и на основ на тоа мислам дека у најбрз можен рок тие ќе ги вметнат тие 4% да ги плаќаат играчите иако не се обврзани.
FT 0-0Готово Астерас!) Јас ја знаев од некни утакмицава и уплатена ми е одтогаш. Мислев да не има блокирање
![]()
Иначе за сега....
O. Volos - Panionios - 1 @ 2,10 100%
Абе вака или така ние секако сме ебени. Само што у наредна година ќе не ебат малце поише у здрав мозок а што е најтрагично не можеш да се побуниш.значи прават криминал врз играчите .Тие ке соберат така повеке од 100,000 месечно од поголемите кладилници а и од помалите
п.с пример од 2000 денара ти зимаат 80 денара по 20 коефициент знаи ти скинале 1600 ами не се малку
Друже на уплата од над 1000 денари никоја кладилница во мојот град не ти дава фискална така да тие 4% си одат фактички за газда кој ги плаќа вработените.Абе вака или така ние секако сме ебени. Само што у наредна година ќе не ебат малце поише у здрав мозок а што е најтрагично не можеш да се побуниш.
Едино ова може да се спречи ако евентуално се замеша УЈП па да им забрани да ни ги вметнуваат тие 4% до 2012. Не сме ние должни да им ги плаќаме нивните давачки кон државата, додека не се регулира сето ова сопствениците на кладилници имаат златни рудници.
Зависи каде пример во премиер Охрид никогаш не ми дале фискална,додека пак во Битола секогаш ми даваат.Друже на уплата од над 1000 денари никоја кладилница во мојот град не ти дава фискална така да тие 4% си одат фактички за газда кој ги плаќа вработените.
Куцаат фискална на 50 тикета од 200 и тие 50 тикета одат како данок
од кај ти е ова инфо?За утре имало некоја од Италија местена 1-2,да не е слушнал некој нешто?
hmm. i jas slusnav !За утре имало некоја од Италија местена 1-2,да не е слушнал некој нешто?