Тетоважи

D

Deleted member 55587

Гостин
Можеш и кај Миќиќ,еден од најдобрите tatoo мајстори во Македонија само студиото незнам каде му е за тоа ќе се распрашаш. Инаку сакам тетоважи многу само ако ставам сигурно ќе ставам тетоважа која ми значи која си има приказна затоа што сепак станува дел од мене. Сега за сега си имам убава композиција замислено со паун раширен по цел грб во боја за да можат да му се гледаат и т.н. ''очи'' што ги имаат на перјата...ќе видиме понатака ,тоа би сакала да се оствари,а ако не раширен по цел грб да не биде претерано тогаш со затворени перја.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Најдобар тату мајстор кај нас е Емилија Пендева,ама и најскапа.

Wiche

шегобиец
Член од
22 декември 2009
Мислења
204
Поени од реакции
120
Имам тетоважа кај зглобот на раката, ја ставив пред 7-8 месеци не ме болеше дали дека е помала така и сега планирам да ставам уште 2 ;)
Веројатно дека е мала... пробај тетовирај нешто на ребра на долен дел стомак да трае повеќе од три часа па кажи ни дали нема да боли?

Член од
18 јули 2012
Мислења
132
Поени од реакции
47
Јас немам тетоважи, но не сум против нив.
Ги сакам.
Но пред тетовирање треба да се размисли добро, дали тоа што си го истетовирал ќе ти се допаѓа по едно 10 години.
Затоа ако би се истетовирал, би ставил нешто апстрактно, кое нема привремено значење.
деф не треба да ставиш тетоважа со име на некој дечко, зашто тоа деф е минлива ствар
--- надополнето: 10 август 2012 во 08:41 ---
мож
Не е најскапа, уопште не е скапа, само долго се чека. :)
можам да го препорачам Боби кој е во близина на Апче слаткарата

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Многу болит тетоважа на ова место?:icon_lol:

некој сантим погоре...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Нов хит – анални тетоважи

Доколку помисливте дека на лудориите им има крај, сте се излажале. Ви го претставуваме идното хит место за тетовирање – анусот.

„Аналните тетоважи се нареден хит“, се коментарите на луѓето кои на 17-от Тату Експо во Јужна Флорида запознале девојка која гордо ги покажува своите контроверзни тетоважи.

Таа има 22 години и својата прва тетоважа на грбот ја направила на 17 години.
На прашањето дали ја боли тетовирањето на таков деликатен и чувствителен дел од телото, таа вели: „Чувството е многу добро“.:pos::tapp:
Додека едни коментираат дека тоа е „супер идеја“ и „премногу кул“, други се згрозуваат и одбиваат да прифатат тетовирање на овој дел од телото.

http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch?v=8GBVF8FzPI0&feature=player_embedded

CUCULIGA

Баксуз
Член од
12 август 2012
Мислења
84
Поени од реакции
53
Тетоважите ме фасцинираат, и самата сакам да се истетовирам, тетоважа што означува важен составен дел од мојата личност, како и никот и аватарот што ми е - слобода ! И имам идеја за што да тетовирам, ја засакав одамна, без да знам што значи, а дознав неодамна дека значело - слобода на духот ! Поголем знак од тоа, здравје !
Ќе се тетовирам на место не толку експонирано, каде што тетоважата ќе се наѕира само на плажа, а планирам да ја правам кај Боби карши универзална пошо многу го фалат, а и со цени мислам не е скапчија, на една другарка и правеше тетоважа голема како цела дланка од надворешна страна за 50 евра.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Ајде уште неколку месеци и конечно и јас ке си ја клам долго очекуваната тетоважа, само сеуште не сум одлучила каде се плашам да не зезнат нешто работа.
Ќе биде онака дискретна на десната дланката со италик букви ќе пише Iterum vivere (еднаш се живее) .:LOL:

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Сакам тетоважи и тоа МНОГУ, црно бели и едноставни, пред некоја година си направив на целото рамо маори инк. Ја боевме 10часа без пауза кај Боки Прилеп, сакав да ја продолжам до подлакто но се предомислив затоашто нема да можам да ја скријам со кратки ракави кога треба да се крие....
Планирам да правам уште на другото рамо на срце но размислувам и за цел грб има да се исшарам леле мајко :DDD

@0@

Член од
8 септември 2012
Мислења
37
Поени од реакции
12
Jas ne bi vi preporacal da se tetovirate zosto profesionalnata bojata sto ja stavat se dobiva od plastika,metalni soli,zelezni oksidi.Ili ako odite kaj nekoj neprofesionalen ke vi stavi mastilo od penkalo.i posle godini bojata ne e taa sto bila prviot pat koga ste ja stavile stanuva rastecena i izgleda zamagleno i da e najprofesionalna boja.I druga pricina e deka vo makedonija nema dobri tattoo majstori koi mazat da se natprevaruvat so onie na svetsko nivo.I tetovazata spaga vo underground culturata koja podrazbira luge od toj svet.;)

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Можеш да одиш да ти ја повторат со боја пак,и ќе си биде по старо.

Kajgana Shop

На врв Bottom