Тетоважи

П

Паган-др

Гостин
Зошто не? Јас го имам замислено трајболон на сликана или тој, или оваа што ми е на аватаров
Нема ништо полошо од трајбол. Може ти изгледа вака интересно и кул, ама верувај, многу лесно ќе ти скурчи некој ден.

Друга работа, многу е подобро тетоважата да ти има некое значење, порака, нешто што сакаш да го носиш цел живот на тебе, вака трајбол, па и не би рекол баш...

Ипак твое си е. :)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
photo_1008_QK44EX.jpg
--- надополнето: 15 декември 2011 во 16:43 ---
Оваа тетоважа има значење за цело човеково битие. Главната тематика е англели и демони. Има многу што да се зборува околу значењето и јас мислам дека ова ме означува мене и мојот карактер : период сум расположен се смејам добро се осеќам пренесувам позитивна енергија, а има период кога под никаков притисок осеќам нервоза, непотребна сила итн..
Дали има некој на форумов што знае убаво да црта, јас ја имам целата опрема;)

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
мн ме интересира дали постои школо за тетовирање во мк иначе од ск сум
Домача школа, нема кој да те научи било што за тетовирање освен ако не станеш „чирак“ на некој тату мајстор.
Се учи со кожа од свиња бидејќи е најблиску до човечката, само треба да си набавиш опрема.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Клиника за пластична хирургија по име Ескулап... - ги најдов случајно на фб и им кажав за тетоважата и тој ми вика ќе ме коштало 200 ЕУР да ми ја извади...Со некој ласер фотона мислам...Како е можно тетоважа со 2 см димензија да кошта 200 ЕУР да се извади? Им реков ќе размислам...
И од тогаш 2-3 пати на чет ми пишуваа (кога ќе сум дошла итн...) Какви се тие доктори што замараат на чет луѓе? Тие да се некои професионалци ние ќе трчаме кај нив, а не на фб да молат за пациенти...
Свашта има...
Ќе одам кај Д-р Анчевски, ќе платам 600 ден преглед али најпрецизно ќе ми каже што понатаму...Најверојатно хируршки ќе треба да се вади...

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Клиника за пластична хирургија по име Ескулап... - ги најдов случајно на фб и им кажав за тетоважата и тој ми вика ќе ме коштало 200 ЕУР да ми ја извади...Со некој ласер фотона мислам...Како е можно тетоважа со 2 см димензија да кошта 200 ЕУР да се извади? Им реков ќе размислам...
И од тогаш 2-3 пати на чет ми пишуваа (кога ќе сум дошла итн...) Какви се тие доктори што замараат на чет луѓе? Тие да се некои професионалци ние ќе трчаме кај нив, а не на фб да молат за пациенти...
Свашта има...
Ќе одам кај Д-р Анчевски, ќе платам 600 ден преглед али најпрецизно ќе ми каже што понатаму...Најверојатно хируршки ќе треба да се вади...
поефтино ќе ти се фати да ја покриеш со друга тетоважа

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Сама си го даде одговорот :) сериозен доктор не би ти поставил такво прашање на чет ,внимавај каде ќе се одлулиш да ја отстраниш,кај нас секој е " експерт " во некоја област.Ако не пак зашто тие 2цм не ги покриеш со нова тетоважа

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Сама си го даде одговорот :) сериозен доктор не би ти поставил такво прашање на чет ,внимавај каде ќе се одлулиш да ја отстраниш,кај нас секој е " експерт " во некоја област.Ако не пак зашто тие 2цм не ги покриеш со нова тетоважа
Не сакам тетоважа да имам никаква, а посебно не на тоа место...Немате поима колку ја мразам... :mad: Иначе пошто во тетоважата има црвена боја, нема да може со ласер туку само хируршки...Тоа сигурно ќе ме боли многу и ќе имам лузна... :(

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Се учи со кожа од свиња бидејќи е најблиску до човечката, само треба да си набавиш опрема.
Хахахаа, забеган на кожа од свиња .. хахаха
--- надополнето: 24 декември 2011 во 04:53 ---
nikogas ne mi se svigale tetozvazite na ovaa a tolku se fura so niv
--- надополнето: 24 декември 2011 во 02:40 ---
imam mala tetovazzicka an grbot......grozno e da se saras kade stignes po celo telo mrazam i mazi i zeni so tetovazi celite
Немаш вкус, подобри тетоважи нема ни да најдеш од овие за женските

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
Хахахаа, забеган на кожа од свиња .. хахаха
--- надополнето: 24 декември 2011 во 04:53 ---

Немаш вкус, подобри тетоважи нема ни да најдеш од овие за женските
ama nezmaci toa deka treba da se traskam od zemja da se zanesuvam toa ne i nisto osobeno do dusa i glupavo e.................jas velam ti nemas i taka

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Прегледај го приврзокот 37987
--- надополнето: 15 декември 2011 во 16:43 ---

Оваа тетоважа има значење за цело човеково битие. Главната тематика е англели и демони. Има многу што да се зборува околу значењето и јас мислам дека ова ме означува мене и мојот карактер : период сум расположен се смејам добро се осеќам пренесувам позитивна енергија, а има период кога под никаков притисок осеќам нервоза, непотребна сила итн..
Оди кај најакиот тату-мајтор .

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

Kajgana Shop

На врв Bottom