Тетоважи

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Мајстор еден за тетоважи во Прилеп, пробај да го најдиш преку и мејл на фејсбук bokitattoo@yahoo.com.
баш Боки го барав. Го имам на фб за пријател, ама најверојатно го деактивирал профилот. Како и да , фала многу :)

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Што мислите за Симон, некој некое искуство со него? Сакам да се тетовирам, па ми го препорачаа како еден од најдобрите, ако не и најдобар.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Извинете, ама стварно не разбирам зашто некој би тетовирал нешто христијанско кога јасно во новиот завет - Leviaticus 19:28 стои : 'Do not cut your bodies for the dead or put tattoo marks on yourselves. I am the LORD.“
Неќам да кршам филм ама...

blackswallow

Do you believe in life after love?
Член од
30 јуни 2011
Мислења
105
Поени од реакции
84

има големо значење за мене и не ми е криво воопшто што ја направив :love:

V

Vollstandig

Гостин
И да не ти пиши локација, ќе познај човек дека си од битола по тетоважата. Значи во битола е многу интересно шо тетоважите во црна и маслинеста техника се во мода и биле одсекогаш, а најчест мотив е РЕЛИГИОЗНИ СЛИКИ. Скоро и да нема битолчанец што има тетоважа а да не има истетовирано, некој исус, некој светец некој крст или било што, па се до поекстремни случаеви, тетовирање 10 божји заповеди низ цела рака, библии и други работи.
И после нив, најчест мотив се шлакање кинески букви строго на врат, на чело, на рамо, на нога, ѕвезди, или некој така филмски тетоважи.

Иначе, добра ти е тетоважата, изработката е топ, и како слика убо е нацртана:)

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Извинете, ама стварно не разбирам зашто некој би тетовирал нешто христијанско кога јасно во новиот завет - Leviaticus 19:28 стои : 'Do not cut your bodies for the dead or put tattoo marks on yourselves. I am the LORD.“
Неќам да кршам филм ама...
Познавам еден тип шо со кинески букви има истетовирано демек Исус....
Не знаев дали фејспалм или да се прснам од смеење...
Му кажував дека чим е толку побожен не треба да се тетовира - пошо тоа е забрането, а иронијата е дека кина/јапонија имаат сосема друга религија... Ама ми се налути... :(
Оди разбери...

V

Vollstandig

Гостин

има големо значење за мене и не ми е криво воопшто што ја направив :love:
Нема што да ти е криво, топ си е тетоважата. Ако некогаш се секираш зошто боите не се многу сјајни, тоа е оти имаш малце потемна кожа, ама и не си ја мачкал со некој крем за сјај да добие.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Ме фаќа мерак за една. За некој месец планирам тетоважа на истото место. Некоја порака, сеуште незнам каква..

а подоцна може и следниве..

Kajgana Shop

На врв Bottom