Тетоважи

V

Vollstandig

Гостин
А уште помалце тетовирајте кинески букви, поготово, реченици по ваш избор.Еден пробал да се тетовира, т.е го истетовираја типот, али значењето му испаднало сосем некое безвезе. Летоска баш една од кина и баш за то правевме муабет, вика двосмислен им бил јазикот многу и не можело така лесно да се најди превод освен некој што добро го познава кинескиот јазик.

А па една цура, ќе тетовира некоја филозофија на арапски, цурава си ја ископирала реченицата од интернет преку гугл транслејт, и освен тоа кога го пастирала во world валјда не и било поддесено за од десно на лево да испаднат буквиве, испаднале од лево на десно сосем наопаку значењето, и ден денеска си има тетоважа со обратно значење, т.е без значење:)

Така да не експериментирајте со јазици на кои не знаете ни збор да изговорите, ниту буквите што значат, а камо ли да ги носите цел живот на тело.
--- надополнето: 14 декември 2011 во 00:09 ---
Апсолутно те подржувам и во право си, кај нас стана помодарство како и се.Еј ин е тетоважа сега ќе одам да ставам и јас тоа е размислувањето.Пред некое време една моја блиска личност се тетовирала.Кога ја прашав што ти значи ова и зашто баш ова,ми одговори:Па тоа ми се виде интересно на гоогле што најдов и ете го тетовирав.Никој не размислува кое е значењето на самата тетоважа,ретко кој сфаќа дека тоа е некоја посебна приказна со некое значење .
Не мора да има големо значење тетоважата, шо ако еве да речиме ти се бендиса да истетовираш еден лав на рамо, толку ти е убава сликата, не мора да си ни во хороскоп , ако ти е убава сликата, во ред:)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Имам цела опрема за тетовирање, две машинки, безброј игли, стерилизатори, секакви бои, стенсил, нараквици и се што е потребно за професионално тетовирање ама не можам сам да се нацртам како што сакам. Љубител сум на тетоважи имам една на грб ми е ама многу е стара и обледена, мора да ја поминам уште еднаш. Кој знае на форумов да тетовира, ако ми ја направи тетоважава на аватаров ке му платам само да не претервит со цена се е мое, само работна рака.
--- надополнето: 14 декември 2011 во 01:34 ---
Тетовирањето во светот премина во уметност.Новите тетоважи се дела на мајстори следбеници на Пикасо. Еве некои Македонски тетоважи кои ги имаат Македонци во Австралија. (4).jpg 9.jpg 8.jpg

blackswallow

Do you believe in life after love?
Член од
30 јуни 2011
Мислења
105
Поени од реакции
84
Имам цела опрема за тетовирање, две машинки, безброј игли, стерилизатори, секакви бои, стенсил, нараквици и се што е потребно за професионално тетовирање ама не можам сам да се нацртам како што сакам. Љубител сум на тетоважи имам една на грб ми е ама многу е стара и обледена, мора да ја поминам уште еднаш. Кој знае на форумов да тетовира, ако ми ја направи тетоважава на аватаров ке му платам само да не претервит со цена се е мое, само работна рака.[/

ја имам само желба за тетовирање;)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Епа јас можам само да те истетовирам а мојата замисла со желба не се прави, мора да имаш барем нешто претходно тетовирано, треба да знаеш да ги изведиш сенките ,стабилен да си на раката, и нерви дебели како облакодери. Треба да си смирен и сталожен за да работиш со тетовирање. Една тетоважа 10x5цм. се прави околу 2 сати, не треба да издржи само тој што се тетовира туку и тој што тетовира.

blackswallow

Член од
30 јуни 2011
Мислења
105
Поени од реакции
84
Епа јас можам само да те истетовирам а мојата замисла со желба не се прави, мора да имаш барем нешто претходно тетовирано, треба да знаеш да ги изведиш сенките ,стабилен да си на раката, и нерви дебели како облакодери. Треба да си смирен и сталожен за да работиш со тетовирање. Една тетоважа 10x5цм. се прави околу 2 сати, не треба да издржи само тој што се тетовира туку и тој што тетовира.
имам осет на рака затоа што цртам знам дека е различно ама сепак...

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Може ли некој да ми каже нешто повеќе за методите на отстранување на тетоважа...???
Се работи за тетоважа околу 2 см димензија, пред 3 години направена...Битно ми е многу...
Што тетоважа ке беше тоа 2 цм. вошка дане имаш тетовирано:pos::pos::pos: дај линк ке ја покриеме со нешто друго for free
--- надополнето: 14 декември 2011 во 01:49 ---
имам осет на рака затоа што цртам знам дека е различно ама сепак...
From where are you, lets try;) ,i will give you chanse

blackswallow

Член од
30 јуни 2011
Мислења
105
Поени од реакции
84
Што тетоважа ке беше тоа 2 цм. вошка дане имаш тетовирано:pos::pos::pos: дај линк ке ја покриеме со нешто друго for free
--- надополнето: 14 декември 2011 во 01:49 ---

From where are you, lets try;) ,i will give you chanse
мн ме интересира дали постои школо за тетовирање во мк иначе од ск сум

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
мн ме интересира дали постои школо за тетовирање во мк иначе од ск сум
Охрид нема а Скопје можеби не е развиено кај нас до тој степен,сеуште постојат градови каде што нема ни еден tatoo мајстор
--- надополнето: 14 декември 2011 во 03:43 ---

Што мислите за оваа тетоважа ?
И ако знае некој нешто повеќе за ова нека ми каже.:)
Имам многу слична тетоважа на оваа, мојата е хороскопска знаци Јарец

V

Vollstandig

Гостин
Ако се тетовирате , одете во охрид кај еден Mитко типот е професионалец и докажано работи најпрофесионално, со цени незнам како стои али сум видел многу негови слики, прецизно изработени, како фотокопир да му се рацете. Кој не верува, нека разгледа од галеријата слики, па можи да се увери и онлајн како изгледаат сликите изработени од уметничка рака.
Исто така, добар мајстор е и Емилија во ново лисиче ми се чини има студио.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Тетоважата е добра работа планирам да се тетовирам ама ке почекам .
Поедната ми беше дека подржувам тетоважи .

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Имам желба за тетоважа, но маката ми е што ако ја ставам и после извесен период може и да ми здосади, а вадење нема. Т.е. треба да одам под ласери да плаќам (којзнае и колку се плаќа за остранување) итн...и може после црвенило да се појави на кожата (за ова не сум баш сигурен, поправете ме ако не е така) или незнам што... :(

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Јас планирам да биде нешто како оган.
Тетоважата ќе биде црна (неќам во боја) и ќе простира на цела лева рака, ќе продолжи надоле цела лева страна на стомакот и ќе заврши доле на левата нога т.е. цела лева страна од телото.
Плус на тоа ќе го вметнам и Змејов.

П

Паган-др

Гостин
^Ако планираш баш ко на сликиве, трајболи, змејови, бољи немој.

Kajgana Shop

На врв Bottom