T
super tetovaza ako najdam mesto kaj mene i jas ke stavam slicna na tvojata .Прегледај го приврзокот 42654
Да ви се пофалам, вчера ова ми се деси
Види , тетоважа како што и сам кажа цел живот ќе ја носиш така да неопходно е да биде нешто што ќе ти значи .Идеа за тетоважа, сакам да се истетовирам, во стил на трајбал или слично , сакам или пегас или рак мојот симбол во хороскоп.... ама се двоумам и незнам место каде да ја ставам, сугестии за тетоважи со поакстратно значење , зошто цел живот ке ја носам ...
значи , види , јас сум на факултет англиски јазик и книжевност и пишувам поезија на англиски, а пегасот во поново време се користи како симбол за инспирација и муза во поезијата притоа што има некое добро значење, а рак исто така интересно ми е, околу местото , рамо сакав, значи стрикно рамо или на плешка од грбов, не на средина туку на некоја страна, и јас несакам да биде на видливо место при свечени случувања и слично... а на гради мн ми е накако нападно, знаеш со годините како тетоважа можеби нема да ти се свиѓа така да барем нема да ја гледаш секој ден , ако ме сфаќаш, страна од грб или рамо ми е , иначеВиди , тетоважа како што и сам кажа цел живот ќе ја носиш така да неопходно е да биде нешто што ќе ти значи .
Ако ти се допаѓа трајбл можеш да направиш комбинација на пегас или пак рак со трајбл или пак да го исцрташ со такви мотиви знакот.
Чисто трајбл не би ти препорачал поради тоа што е најчесто (скоро секогаш) без значење , чисто естетски.
Можеш да отидеш до кај тату артистот кој што си го одбрал и да дискутираш со него откога ќе знаеш што да истетовираш, истиот може да ти го кеира дизајнот и да ти помогне во изборот. Исто така се изработуваат тетоважи на хартија за да знаеш како би изгледало пред да биде кај тебе на тело.
Размисли убаво па стави си , јас пред да ја ставам мојата веќе долго време знаев што ќе биде и го обмислив секој детал за истата.
Исто така , зависно од кариерата која си ја одбрал - внимавај тетоважата да не ти пречи понатаму . Би ти препорачал да не ставаш на рака било каде под рамо а топло би ти препорачал на било кое место што ќе биде покриено со облека во секој случај (нозе , гради , грб) .
Сосема соодветна локација е рамото за таква тетоважа , грб ќе биде попогодно за поголеми тетоважи.значи , види , јас сум на факултет англиски јазик и книжевност и пишувам поезија на англиски, а пегасот во поново време се користи како симбол за инспирација и муза во поезијата притоа што има некое добро значење, а рак исто така интересно ми е, околу местото , рамо сакав, значи стрикно рамо или на плешка од грбов, не на средина туку на некоја страна, и јас несакам да биде на видливо место при свечени случувања и слично... а на гради мн ми е накако нападно, знаеш со годините како тетоважа можеби нема да ти се свиѓа така да барем нема да ја гледаш секој ден , ако ме сфаќаш, страна од грб или рамо ми е , иначевака нешто сакав... или пегас
Полутрајни или привремени траат од 3 дена до 4 недели и нивниот облик варира од стикери до цртање со к'на . Подолги , 1-2 годишни се само мит ,единствено UV тетоважите кој иако се доживотни не се (скоро) видливи без UV светло ама тоа е веќе друга тема.Да прашам како иде тоа со полутрајни тетоважи, цена, колку стојат?
И дали треба присуство на родител ако сум малолетен, безразлика за каква тетоважа?