Тетоважа, трајна или привремена?

Тетоважа, трајна или привремена?

• Трајна

Гласови: 224 58,2%
  • Привремена

Гласови: 107 27,8%
  • Никаква, не би ставил/а тетоважа

Гласови: 54 14,0%

• Вкупно гласачи
    385

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
Конечно буквата е покриена...јеееаааа.
Еве сличе од првата:

И еве од втората (ова е непосредно после тетовирањето:wink:):
.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
значи и дефинитивно ќе си ставам
После нова година ќе си ја правам само немам одлучено каде у кое студио?
Дај нека каже некој што има ставено како е задоволен и што препорачува
позз

Vodza

Ultras Crew
Член од
9 ноември 2008
Мислења
934
Поени од реакции
19
за другарот погоре россонеро ако веке си решил да ставаш стави некоја добра тетоважа

Attachments

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
Воџа, фала ти за советот...ама тоа што сакав тетовирав (костури не сакам на мене:toe:). Сега засега ќе останам на овие две.....да видиме до кога.

Vodza

Ultras Crew
Член од
9 ноември 2008
Мислења
934
Поени од реакции
19
Воџа, фала ти за советот...ама тоа што сакав тетовирав (костури не сакам на мене:toe:). Сега засега ќе останам на овие две.....да видиме до кога.
Не брат ме свати погрешно не е за костурите стави тетоважа во боја немора да е костур да биде добра капираш тоа ке ти стое цел живот иначе твојата спрема мојата да не правиме муабет :))

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..Кога би ставала *мора тоа да го биде еден дан * би ставала трајна. Но ќе се помачам за да најдам или пак своја тетоважа која ќе има огромно значење за да не се каам еден ден што сум се тетовирала :pipi: зашто има луѓе кои само онака ќе се тетовираат трајно а теттоважата никакво значење и по некое време ќе посака нова па се кае.

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Трајна е најдобар избор за оние што се љубители на тетоважите. Јас имам на глуждот на ногата и многу е мала ама секогаш кога ќе ја погледнам на неа гледам не како на некој тренд туку како на нешто што го сакам , нешто што ми значи нешто што ми се допаѓа како ми стои. Многу ме болеше додека ми ја правеа , ама многу треба да се пази и кај кого се изработуваат трајни тетоважи, затоа што една моја другарка ,,закачи,, таква инфекција што буквално беше со ,,едната нога во гроб,,
Така да кој сака што сака нека прави, на кој му е ќејф нека си прави тетоважа, ама секогаш нека се грижи за себеси(правење и одржување потоа), не е тоа мала работа и сепак сноси одредени консеквенци (пр. можности од инфекции, исфрлање на бојата од страна на организмот доколку се создадат антигени т.е. некои тела не можат да поднесат одредени бои и нормално ризикот- ,,не ми се свиѓа веќе не ми е закон тетоважата,, итн.)

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
..Кога би ставала *мора тоа да го биде еден дан * би ставала трајна. Но ќе се помачам за да најдам или пак своја тетоважа која ќе има огромно значење за да не се каам еден ден што сум се тетовирала :pipi: зашто има луѓе кои само онака ќе се тетовираат трајно а теттоважата никакво значење и по некое време ќе посака нова па се кае.
ne sum protiv tetovazite no sepak stvarno koga ke resis odberi nesto eskluzivno i sto ke ti odgovara na tvojata licnos i sto dostoinstveno ke go nosis i nema da ja kries

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
трајна нормално....шо има да се залажвам...ако е за привремена ке земам ке си клавам од оние шо има кај проматарите по 20 денари и ке си лепам на мене....иначе бев некни по не знам кој пат да видам да одберам ама не знам за шо да се одлучам...не клавав ради една личност ми велеше дека е грдо...се надевам нема да се каам...ама кефот е голем....

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Веќе ако бирам привремена, а најдобро никаква :wink:.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
bi gi tetoviral iminjata na moite deca so staroslovenski bukvi......trajno

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Трајна. Не знам шо, уште.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ја чекам уште 9 месеци да напуним 18 и си тетовирам Амбиграм :pipi:

^The Cherry^

Proof Of Perfection
Член од
4 јануари 2009
Мислења
163
Поени од реакции
1
Трајна дефинитивно. Имам една малечка. Слатка е, ама не испадна баш како што сакав. Се истетовирав пред некое лето кога бев на одмор (надвор од Македонија). :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom