Тестови за бременост

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Вагиналната сонда мислам дека не е баш препорачлива покрај сите други начини. Пример испитување на крвта, покрај тестовите од аптека. Паниката е во секој случај присутна, доколку е неочекувана бременоста, затоа не мислам дека е пресудна.:pusi:
А тестовите бидејќи можат да згрешат, секогаш се земаат два, за секој случај.:smir:
Го пишав тоа затоа што мојот гинеколог така ми има речено, не дека јас сум стручна во врска со тоа, затоа што првиот пат кога требаше да ми утврдат бременост прво ме натераа да купам тест од аптека, па потоа со урина, и на крај со ехо(вагинална сонда), и со обичното ехо да го види ембрионот убаво:smir:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас би препорачала пред се да се земе тест од аптека и да се провери. Ако се покаже како позитивен тогаш да се оди на гинеколог за да се потврди бременоста и да се одлучи што понатаму.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Споени се темите,продолжете со дискусија.

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Sega ja vidov temava i mi tekna da prasam gledam se razbirate nesto:) ima li sansi da ima nesto ako tocno na vreme i dojde ali epten malku?Ako go utnav mestoto za prasanjeto sorry. :)

Inaku gledam za apcinjata zborite, kaj nas mislam deka gi nema veke tie apcinja, porano se zemaa po 3 golemi mislam i se koristat sekoj den po edno, sega se ukinati, ne gi pravat veke pa davaat drug sovet:) da se zemaat po dve apcinja na den od onie obicnine so se zemaat sekoj den vo mesecot za kontracepcija, se zemaat po 2 apcinja na den, edno od sabajle drugoto navecer, znaci odprilika na 10 saati, taka tri dena znaci 6 apcinja i go dostignuvaat istoto kako i onie sto bea za den posle beljata, ispitano:) kolku iam toneto u zemja od sram vo apteka za ovie raboti...

PS.se izvinuvam so zabegav od temata samo toa me interesirase.

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Sega ja vidov temava i mi tekna da prasam gledam se razbirate nesto:) ima li sansi da ima nesto ako tocno na vreme i dojde ali epten malku?Ako go utnav mestoto za prasanjeto sorry. :)

Inaku gledam za apcinjata zborite, kaj nas mislam deka gi nema veke tie apcinja, porano se zemaa po 3 golemi mislam i se koristat sekoj den po edno, sega se ukinati, ne gi pravat veke pa davaat drug sovet:) da se zemaat po dve apcinja na den od onie obicnine so se zemaat sekoj den vo mesecot za kontracepcija, se zemaat po 2 apcinja na den, edno od sabajle drugoto navecer, znaci odprilika na 10 saati, taka tri dena znaci 6 apcinja i go dostignuvaat istoto kako i onie sto bea za den posle beljata, ispitano:) kolku iam toneto u zemja od sram vo apteka za ovie raboti...

PS.se izvinuvam so zabegav od temata samo toa me interesirase.
Може да има нешто и кога има добиено, докажано е дека можеш да добиеш менструација и да си бремена во исто време, затоа мора гинеколог во овој случај, ако сте ја згрешиле квлитенто.:smir:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Го пишав тоа затоа што мојот гинеколог така ми има речено, не дека јас сум стручна во врска со тоа, затоа што првиот пат кога требаше да ми утврдат бременост прво ме натераа да купам тест од аптека, па потоа со урина, и на крај со ехо(вагинална сонда), и со обичното ехо да го види ембрионот убаво:smir:
Во ред, знам дека тоа го препорачуваат и така прегледуваат гинеколозите, но исто така знам и за случај на предизвикан спонтан абортус со таков преглед. Значи, ми беше муабетот ваљда е најдобро да се избегнуваат, кога веќе има и други начини.:pipi:

Член од
18 мај 2008
Мислења
4
Поени од реакции
1
Testot za bremenost e tocen 7 dena po napravena belja.Inaku najtocen rezultat dava vaginalna sonda na ginekolog duri i sledniot den se znae dali e oplodena jajce kletkata.Inaku po takov pregled mozen e sponatn abortus ako embrionot se uste ne e dobro vgnezden na sluzokozata od matkata a takva bremenost i bez toj pregled se vbrojuva vo rizicna grupa i vo samiot tek moze da zavrsi so spontan.Inaku za onie sto nemaat deca a cekaat da znaat za odma ima eden test na plunkata ama epten e skap.A za anti bebi pilulite vo apteka nikoj ne gi dava bez mislenje na ginekolog,pr ako se somnevas vo bremenost prvo mora na ginekolog na vaginalna sonda,ako e bremena devojkata a ne saka da go zadrzi togas so mislenje od ginekolog na recepta se naracuvaat anti bebi piluli.Taka bareme el egalno.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Foxy`BuTTerFLY напиша:
Не разбирам.Не ја ебел у дунда и се мисли дека е трудна?
Хмммм...кога течело од газот изгледа потекло накај вагината, па се исплашила меракликата...можно, можно...апот и ич да не му ја мислиш потоа...за секој случај...

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Овие си мислеле ај посигурно е у анал и тап се слизнало кај шо не треба :pos:А место кондоми да си стаат они дупки мењеаат, затоа пак ќе речам кондом во џеп и мир во душа, е сега нека му ја мислам ако се вцрвени тоа тестерчето......:salut:

PonTius напиша:
A koga e najdobro da se abortira. ILI kade kaj koj doktor?

Најдобро е да се абортира до 3 месец од бременоста, после тоа се се комлицира, треба да се собере лекарски конзилиум па дали може или не... ако е повеќе од три месеца се смета за убиство абортусот, а за кај кој доктор , треба да отидете на ГАК горе во клинички мислам дека е најсигурно иа ко сте малолетни ви треба еден родител за да одобри, па сеа видете:smir:

Б

БејбиГрл

Гостин
Овие си мислеле ај посигурно е у анал и тап се слизнало кај шо не треба :pos:А место кондоми да си стаат они дупки мењеаат, затоа пак ќе речам кондом во џеп и мир во душа, е сега нека му ја мислам ако се вцрвени тоа тестерчето......:salut:
А и место да зимаат од тие апчињата за ден потоа они за тестови прашуваат и ќе чекаат да видат што ќе биде...:pop:
Стварно неможам да ги сфатам овие "грешки"

PonTius

kukumjavka
Член од
25 февруари 2008
Мислења
29
Поени од реакции
3
Dali e mozno da e bremena ako dobila

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Што мислиш ти..ја викам не! кладба?!:pos:

Фокси, всушност - многу е можно. Некогаш во првите неколку месеци од бременоста може да се јавуваат крварења кои потсетуваат на менструација:)

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Фокси, всушност - многу е можно. Некогаш во првите неколку месеци од бременоста може да се јавуваат крварења кои потсетуваат на менструација:)
има разлика од крварење до добивање..
а и тие крварења не би завршиле добро.

Kajgana Shop

На врв Bottom