Терористички напади во светот

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.631
Поени од реакции
42.169
A kade e bezbedno kako porano? Aerodrom?
Sto e porano? 1994?

Pa Praga ja preporaca kade nekni pukaa lol.

Za volja na vistinata bev prethodnite godini u Praga za nova, vprocem i ziveev tamu strog centar taka da sum slavel poveke pati no ne e bitno, dali ti znaes kako izgleda Praga za nova okolu 2am i moze da mi kazes zaso ja smetas sigurna? Oti lord bebo ne stavil 3 sekundi klip od crnci? Jas vo strog centar Amsterdam se osekjam kako doma u dvor za sporedba so Praga.

Lele kakov primer mi dade, na plaza ti nudele crnci narakvici… sto zboris be druze, kakvi ti se ovie argumenti za da sedam doma od strav? Dojde letovo u Rim eden za narakvicite i ne zamarase so zenata pa sega da sedam slednata decenija doma? Ke go tepale…

Drugo, ne znam koj vi kaza deka za da pobedite u diskusija sekogas MORA linkovi i deka samo taka se diskutira. Sto si stavil za paris, protest za Palestina sto ne e novo nikade vo svetot i se gledale imigranti? Objasni sto postiras ne mi postavuvaj samo klip, kaj pise deka se ilegalni migranti? Kolku crnci ima u paris so drzavjanstvo i regularni ziteli koi mozebi protestiraat od sozaluvanje? Ne vikam deka ne e tocno ama sepak e samo 3 sekundi klip od miren protest na crnci vo paris.

znaci ne mi trupi exceptipons oti ako otvoris edna socijalna mreza ke vidis milioni storinja i memorii od lugje koi se prosetale, sozdale zaednicka istorija, prikazni za niz godinata i sekjavanja… batali malce lord bebo i da diskutirame. Koi se sansite da umres od teroristicki napad a kolkav od praznicnoto peejaduvanje koe ti predstoi? Dvajca mazi sednale na forum i placat deka ne bilo sigurno prethodnata decenija i momentalno za da se prosetat evropskite metropoli so pregolema istorija i kultura oti crnci gi mocale. Jas vo nieden muzej ne vidov shlajm sto moca godinive. Zena mi godinava sama si napravi prosetka niz germanija i bas francija/paris post leto da se vide so koleski od fax vie tuka se ste skrile da ne ve ubiel terorist? Ste sednale u soba zatvoreni od strav, lozje cuvalo a vanlok da go prasas sto mislese za karantinot (zatvoreni u soba (od strav)) ke ti kaze ne dozvoluvaj establishmentot da te kontrolira, ne bidi sheeple i ne sedi od strav doma u soba dodeka ti pisuva sedi doma od strav da ne te ubijat
Абе тоа може све супер да е и ластојчиња да летаат 365 дена у годината. Али еден момент може да се деси нешто немило. Еден таков момент на едно место, еден на друго у ете му на Ванлок колекција твитови.

Муабетот е што е ризик кога ги гледаш тие ствари. Да не би било немаше соросоидите европски да му претат на Маск да ги трга тие видеа од платформата.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Aj be dosta seres ebate partiskoto poltronce.. mi se gadi od komunjari ko tebe.. soros doma na zod go imas zakaceno
Druze tebe ti se gadi od drugo, ti izgleda poradi precki realnosta ja percipiras malku zamatena i toa ti stvara cuvstvo na gadenje i vrtoglavica.

Partisko komunjarsko poltronce so soros na zid edno ne e nekoja kreativna navreda za da se osudis voopsto mene da me citiras a drugo e tolku daleku od realnosta sto ako sporedime prosecen iq na bombas samoubiec so tvojot kapacitet na rezoniranje ke ja pokaze istata negativna razdalecenost od mene do tvojot opis za mene. Sto toa kazuva za mene ne e iznenaduvanje a sto toa kazuva za tebe ostavam sam da voocis i da se plasiras kaj si na spektrumot, accordingly.

Posle 20 godini na forum mene mi e prv pat nezgodno nekoj da navredam, a ja imam istorijata. Kakov lik. Zede stana benchmark so nesto sto mu ostanalo kopirano od vcera.

Абе тоа може све супер да е и ластојчиња да летаат 365 дена у годината. Али еден момент може да се деси нешто немило. Еден таков момент на едно место, еден на друго у ете му на Ванлок колекција твитови.

Муабетот е што е ризик кога ги гледаш тие ствари. Да не би било немаше соросоидите европски да му претат на Маск да ги трга тие видеа од платформата.
Nikoj ne negira.

Ali moze mnogu nemili momenti da ti se izdesat vo momentot isto so takva shansa i rizik no sepak ne te hendikepiraat plus ne im e celta da te hendikepiraat. Vo terorizmot toa e vprocem celta a ti si samo compliant, zatvoren vo svojata soba. Kaj ti otide borbenosta i zharot, Captain Ron? Sumljiv strav od crnci imate, mora da priznaam. :p

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Ali moze mnogu nemili momenti da ti se izdesat vo momentot isto so takva shansa i rizik no sepak ne te hendikepiraat plus ne im e celta da te hendikepiraat. Vo terorizmot toa e vprocem celta a ti si samo compliant, zatvoren vo svojata soba. Kaj ti otide borbenosta i zharot, Captain Ron? Sumljiv strav od crnci imate, mora da priznaam. :p
Сеедно што им е целта, односно дека целта не им терористичка... Што разлика ќе ти направи тебе тоа, ако си во примачката страна на насилство? И кој лезет и кеиф со криминална багра окулу тебе, кои те гледаат како цел за кражба и како извор на забава, и воедно знаат дека законот слабо ги фаќа (и слабо се замара)... Која е потребата на нормален човек да иде онаму? Некоја замислена „храброст“ и водење инает? Таквиот став е чиста глупост, според мене.

Во ред е дека отидовме во делумен офтопик, ама повторно: никој не вика да се седи затворен дома. Во светов сеуште има места каде да се шета а тоа да не се hell holes какви станаа западните метрополи... Па сеедно со или без тероризам. А на крају краева не е дека не присустуваш на чин на терор - само тоа е терор насочен кон локалното население во западните држави. Тебе ништо не ти менува ако (како бел човек) го наeбeш покрај или со локалците.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Ste sednale u soba zatvoreni od strav, lozje cuvalo a vanlok da go prasas sto mislese za karantinot (zatvoreni u soba (od strav)) ke ti kaze ne dozvoluvaj establishmentot da te kontrolira, ne bidi sheeple i ne sedi od strav doma u soba dodeka ti pisuva sedi doma od strav da ne te ubijat
fun fact, ama Vanloc ustvari bese za karantinot. Cel zivot se sprema i probiva lazni zagovori, i taman koa imase eden, mu promakna :pos:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
fun fact, ama Vanloc ustvari bese za karantinot. Cel zivot se sprema i probiva lazni zagovori, i taman koa imase eden, mu promakna :pos:
Денес пак да бирам, ќе грешам на сигурната страна. Сеедно што знам дека ја искористуваат и злоупотребуваат мојата потреба да ги заштитам блиските... Нема да ризикувам. Ти би ризикувал, не сега кога знаеш - туку тогаш кога не се знаеше?

И фак ју 2. :D

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.434
Поени од реакции
4.175
Edno e da se protivis na karantin koj sto nasilnicki ti go nastavaat zaradi nekoj si virus koj e 0,2% smrtonosen, a drugo e da vlagas svoevolno vo osilo na stršleni..

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Во ред е, Менетил е малку батх'рт па не пропушта шанса да подбуцне. :unsure:
Od so sum buthrt:?
Skraja da e ako zivotot si go temelam od nekoj 0.0001 post sansi da me ubie nekoj mudza ili virus. Imas razumen risk menadzment, primer ne vozi 200 na avtopat, i ova tvoevo, nz kako da go definiram.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.068

И во Скопје подигнато нивото на безбедност
Дојде живот и дојде Европа, баш таа за која што ни кажува Вот.
Сега многу побезбедно се осеќам на плоштад бидејќи нема да дојде некој Фатмир и да ја преврти ужаснана елка затоа што има вродена омраза кон каури. А пред 20 години кога немаше Фатмири на плоштад туку Рамчиња продаваа петарди беше ужасно и небезбедно и за чудо ништо не се деси и за чудо немаше ни полицски патроли.

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.005
Дојде живот и дојде Европа, баш таа за која што ни кажува Вот.
Сега многу побезбедно се осеќам на плоштад бидејќи нема да дојде некој Фатмир и да ја преврти ужаснана елка затоа што има вродена омраза кон каури. А пред 20 години кога немаше Фатмири на плоштад туку Рамчиња продаваа петарди беше ужасно и небезбедно и за чудо ништо не се деси и за чудо немаше ни полицски патроли.
Јебига времињата се менуваат. Затоа се распоредени да не му текне на некој Ал Фатмири да изиграва шериф.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
lol poslednata decenija da gi izbegnuvame najubavite gradovi vo svetot vo najubavite praznicni periodi

sto e celta na terorizmot? Tie edna raka ubienite ili stravot sto go demonstrirate?
Целта на теорирозмот да сфатиме колку Европа се заеба со огромната и неконтролирана имиграција можеби?
Јас не реков да не се иде надвор да се шета, реков дека е побезбедно во источна европа. И поубаво за незамарање со секојдневните глупости што се дешаваат во дувлата на шљам во западна европа.
Чисто процедурално, пошто дискусијата е субјективна.

Искрено, никад не сум имал проблем до сега, каде и да сум отишол. Дури и жена ми кога шетала, освен во Рим кога ја опљачкаа немала никаков проблем, па дури она како што е таква каква што е трчала по ќумбето и верувам дека нема добро да си поминел ако го фатела, пошто беше во ептен добра форма.

Јас не сум човек што многу многу размислува за риск менаџмент. Ако сум расмислувал, нема 10 пати да ми ја одземале возачката (што вика @Menethil не вози 200), не ми било гајле дали ќе излезам надвор за короната и дека можам да се заразам, немаше да отидам во војната, пошто реално можев да ја избегнам, сега ќе одам во Индија без воопшто да се вакцинирам. Генерално не размислувам негативно, избегнувам да размислувам негативно и мислам дека сега за сега добро ми иде :)

Ама една работа морам да кажам, кога престојував во Белгија, секој можен пат кога ќе одам во Брисел, осеќав страв. А неколку пати требаше да поминам во скаарбек навечер у 1-2, јас мислам дека дури и на Мароканците и на ќумбињата им е страв да излезат таму навечер. Преку дење е како да се наоѓаш во Саудиска арабија. Дури мислам дека толку не се кријат веќе муслиманките во КСА. Ова зборам пред 13 години, можеш да замислиш сега како е.

А каков драж ти ќе видиш во Брисел, ако не го посетиш Делириум, тоа ти е како да одиш у Амстердам и да не се направиш зелка... Мислам музеи.. кур се тресе ок... не дека не сакам да видам некогаш и музеј (mini Europe е нешто што мора да се види во Брисел на пример) и да дознам за историјата за градот ама денеска сите приказни ги има на интернет, нема потреба да трошам време по музеи, јас сакам да го осетам духот на градот, а тоа веќе не е толку сигурно кај големите градови.

Затоа кога ќе ме прашаат за совет или јас кога одам, повеќе преферирам помали гратчиња. Затоа викам Не оди во Брисел, оди во Лувен, не оди во Келн оди во Ахен, не оди во Виена, оди во Инсбрук или Салзбург.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Od so sum buthrt:?
Skraja da e ako zivotot si go temelam od nekoj 0.0001 post sansi da me ubie nekoj mudza ili virus. Imas razumen risk menadzment, primer ne vozi 200 na avtopat, i ova tvoevo, nz kako da go definiram.
Хаха, не мора да те убијат но шансите во оние hell holes да доживееш насилство се големи. Менаџмент на ризик е да не идеш во градови кои се станати дувла на криминал и човечки отпад. Погледни ги поназад снимките од Париз деновиве и кажи ми која е поентата да идеш онаму, посебно со блиски.

А вирусот со тие информации тогаш, не изгледаше за безопасен. Посебно ако имаш дома луѓе со ранливо здравје. Тебе може ништо да не ти биде, ама да заразиш близок и нему да му се случи лош исход... Тоа ако не го разбираш, потребата да ги заштитиш најблиските, тогаш нема што да зборуваме. Нема разумен менаџмент на ризик со неодговорно однесување, може да има само некој што живее сам и кyp го боли или буквално нема никој дома со ранливо здравје.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Да ги прашаме локалците во Германија дали им значи нешто нашава дилема овде: Дали ова долу е направено со терористички цели, или е чиста омраза?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.068

Религијата на мирот повторно удира. Уште колку жртви низ светот треба да има за да се забрани ова говно од религија да се учи и пропагира?
Никогаш нема да се забрани туку напоротив, уште повеќе ќе се злоупотребува за политички цели.
Особено комбото црнци и ислам е врвот на идиотлукот што на секој политичар му треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom