Терористички напади во светот

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.638
Поени од реакции
33.810
Иначе ова што го пишува на телефонот, ако е вистина, тогаш се работи за некаков култ.
Со таа 14-годишната копиљка од Русија? Како може да е култ ако не се познаваат/гледаат/активно контактираат. Но како, по вибер/нет?
Нејсе, поважно е следново: Чешка е влезена во амерички филм или во руски филм? Чии филмови/серии гледаат младите? Чија „култура“ се обидуваат да ја имитираат, руската или американската? Какви фризури/облека имитираат, американски или руски? На социјални мрежи чии профили следат, американски или руски?

Смешното е што и тие во Русија само ги имитираат американските лудила, од таму потекнува . Но меинстрим медиумите прават филм дека Чехов полудел затоа што следел руски идоли/примери... Најпосле пошто мртвите не зборуваат колку е тешко во нечиј телефон или социјален профил да напишеш било какви глупости, и се разбира глупости кои одговараат на наративата.

Не дека е толку битно но апсолутно се гледаат наративата и агендата во позадина. Како што кажуваш, Русија сега ќе биде главниот виновник за се лошо што се случува во светов. И досега беа главните негативци, но тек отсега натаму тоа ќе биде х10.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.862
Поени од реакции
12.950
Во Германија моментално нивото на безбедност е подигната поради наводни информации за можни терористички напади.

Келнската катедрала била една од метите.

Исто нивото на безбедност е подигната во Мадрид и во Австрија.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.426
Поени од реакции
11.254
Сега за Нова Година ако планирате да идете негде, најдобро би ви било да ги избегнувате европските метрополи. Идете негде на некое помало местенце, помалку форсирано.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.638
Поени од реакции
33.810
Сега за Нова Година ако планирате да идете негде, најдобро би ви било да ги избегнувате европските метрополи. Идете негде на некое помало местенце, помалку форсирано.
Ова е секогаш добар совет во последнива деценија, но да - посебно за празници.
Источна Европа, на пример Прага/Братислава мислам дека е безбедно. Од секој поглед. И подобра за шетање/уживање, исто од секој поглед.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.633
Поени од реакции
42.169
lol poslednata decenija da gi izbegnuvame najubavite gradovi vo svetot vo najubavite praznicni periodi

sto e celta na terorizmot? Tie edna raka ubienite ili stravot sto go demonstrirate?
Стравот лозје чува, така рекле старите. Никој не вика дека ќе се деси, али откако почнаа да увезуваат муџахедини Европа не е така безбедна како порано.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.638
Поени од реакции
33.810
Кој „најубави“ кога тоа сега се градови полни шљам и криминални имигратни. Што ќе ужива човек во архитектура и култура, кога овие буквално серат и мочаат каде стигнат, и напаѓаат туристи. И не е тоа отсега, уште пред 7-8 години за малку ќе се тепав со црнчуги... Или поточно они десетина ќе ме тепаа мене да не засвиреа од некаде далеку полиција. Еден мамлаз ја фати сопругата за рака (да и стави нараквица и да ја наплати се разбира) и не ја пушти со зборување - барем не додека не го оттурнав. Сега е дамбетер заникаде, не сум бил последниве години во никаде во западна Европа ама кажуваат пријатели а има и купишта снимки што се дешава не само во Париз туку во сите поголеми западноевропски градови.
Автоматски споено мислење:

Пример:

Будимпешта, чисто за демонстрација на контрастот:

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Стравот лозје чува, така рекле старите. Никој не вика дека ќе се деси, али откако почнаа да увезуваат муџахедини Европа не е така безбедна како порано.
A kade e bezbedno kako porano? Aerodrom?
Sto e porano? 1994?
Кој „најубави“ кога тоа сега се градови полни шљам и криминални имигратни. Што ќе ужива човек во архитектура и култура, кога овие буквално серат и мочаат каде стигнат, и напаѓаат туристи. И не е тоа отсега, уште пред 7-8 години за малку ќе се тепав со црнчуги... Или поточно они десетина ќе ме тепаа мене да не засвиреа од некаде далеку полиција. Еден мамлаз ја фати сопругата за рака (да и стави нараквица и да ја наплати се разбира) и не ја пушти со зборување - барем не додека не го оттурнав. Сега е дамбетер заникаде, не сум бил последниве години во никаде во западна Европа ама кажуваат пријатели а има и купишта снимки што се дешава не само во Париз туку во сите поголеми западноевропски градови.

Будимпешта, чисто за демонстрација на контрастот:
Pa Praga ja preporaca kade nekni pukaa lol.

Za volja na vistinata bev prethodnite godini u Praga za nova, vprocem i ziveev tamu strog centar taka da sum slavel poveke pati no ne e bitno, dali ti znaes kako izgleda Praga za nova okolu 2am i moze da mi kazes zaso ja smetas sigurna? Oti lord bebo ne stavil 3 sekundi klip od crnci? Jas vo strog centar Amsterdam se osekjam kako doma u dvor za sporedba so Praga.

Lele kakov primer mi dade, na plaza ti nudele crnci narakvici… sto zboris be druze, kakvi ti se ovie argumenti za da sedam doma od strav? Dojde letovo u Rim eden za narakvicite i ne zamarase so zenata pa sega da sedam slednata decenija doma? Ke go tepale…

Drugo, ne znam koj vi kaza deka za da pobedite u diskusija sekogas MORA linkovi i deka samo taka se diskutira. Sto si stavil za paris, protest za Palestina sto ne e novo nikade vo svetot i se gledale imigranti? Objasni sto postiras ne mi postavuvaj samo klip, kaj pise deka se ilegalni migranti? Kolku crnci ima u paris so drzavjanstvo i regularni ziteli koi mozebi protestiraat od sozaluvanje? Ne vikam deka ne e tocno ama sepak e samo 3 sekundi klip od miren protest na crnci vo paris.

znaci ne mi trupi exceptipons oti ako otvoris edna socijalna mreza ke vidis milioni storinja i memorii od lugje koi se prosetale, sozdale zaednicka istorija, prikazni za niz godinata i sekjavanja… batali malce lord bebo i da diskutirame. Koi se sansite da umres od teroristicki napad a kolkav od praznicnoto peejaduvanje koe ti predstoi? Dvajca mazi sednale na forum i placat deka ne bilo sigurno prethodnata decenija i momentalno za da se prosetat evropskite metropoli so pregolema istorija i kultura oti crnci gi mocale. Jas vo nieden muzej ne vidov shlajm sto moca godinive. Zena mi godinava sama si napravi prosetka niz germanija i bas francija/paris post leto da se vide so koleski od fax vie tuka se ste skrile da ne ve ubiel terorist? Ste sednale u soba zatvoreni od strav, lozje cuvalo a vanlok da go prasas sto mislese za karantinot (zatvoreni u soba (od strav)) ke ti kaze ne dozvoluvaj establishmentot da te kontrolira, ne bidi sheeple i ne sedi od strav doma u soba dodeka ti pisuva sedi doma od strav da ne te ubijat

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.638
Поени од реакции
33.810
Не дриблај, не е „нудење нараквица“ пола минута насилно влечење девојка за рака, од страна на 2 метра црнчуга кој мораш на сила да го оттргнеш за да престане. Па полиција да те спасува од неговата банда... И која бе црна плажа во Париз? На Сена? :)

Еј, па во Прага барем сум бил во повеќе наврати и излезен во било кое време од денот, и буквално никогаш не сум се осеќал небезбедно. Иако признавам дека никогаш не сум славел нова година таму, па не знам какви се Чесите кога се пијани на масовни прослави. Но никогаш не се десило да мора да ја бранам жена ми од идиоти што ја влечат за рака, или да ми срипаат 10на други такви идиоти затоа што сум се усудил да си ја бранам жената. И само испаѓање на полиција однекаде да ме спаси од ќутек.
Тоа со тој лудиот убиец во универзитетот е исклучок, а не правило. Во секое време побезбеден ќе бидам во Прага. Во Париз буквално секаде има клошари/имигранти, таму тоа е правило. И не само таму, исти К е во другите големи западни градови.

А дека во денешно време само луд може да одбере туристички таму да иде да се шета, тоа не е нешто што јас го измислив:

Член од
6 април 2018
Мислења
109
Поени од реакции
96

И во Скопје подигнато нивото на безбедност

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.638
Поени од реакции
33.810
Zena mi godinava sama si napravi prosetka niz germanija i bas francija/paris post leto da se vide so koleski od fax vie tuka se ste skrile da ne ve ubiel terorist? Ste sednale u soba zatvoreni od strav, lozje cuvalo a vanlok da go prasas sto mislese za karantinot (zatvoreni u soba (od strav)) ke ti kaze ne dozvoluvaj establishmentot da te kontrolira, ne bidi sheeple i ne sedi od strav doma u soba dodeka ti pisuva sedi doma od strav da ne te ubijat
Јас не реков да не се иде надвор да се шета, реков дека е побезбедно во источна европа. И поубаво за незамарање со секојдневните глупости што се дешаваат во дувлата на шљам во западна европа.

znaci ne mi trupi exceptipons oti ako otvoris edna socijalna mreza ke vidis milioni storinja i memorii od lugje koi se prosetale, sozdale zaednicka istorija, prikazni za niz godinata i sekjavanja… batali malce lord bebo i da diskutirame. Koi se sansite da umres od teroristicki napad a kolkav od praznicnoto peejaduvanje koe ti predstoi? Dvajca mazi sednale na forum i placat deka ne bilo sigurno prethodnata decenija i momentalno za da se prosetat evropskite metropoli so pregolema istorija i kultura oti crnci gi mocale. Jas vo nieden muzej ne vidov shlajm sto moca godinive.
Не се исклучоци, туку правила. Секојдневно се дешаваат вакви гомнарии како ова долу.
Пример за исклучок е тој убиецот во Чешка, еднаш се десило.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.426
Поени од реакции
11.254
Ова е секогаш добар совет во последнива деценија, но да - посебно за празници.
Источна Европа, на пример Прага/Братислава мислам дека е безбедно. Од секој поглед. И подобра за шетање/уживање, исто од секој поглед.
Може и Полска. :)

lol poslednata decenija da gi izbegnuvame najubavite gradovi vo svetot vo najubavite praznicni periodi

sto e celta na terorizmot? Tie edna raka ubienite ili stravot sto go demonstrirate?
Целта на теорирозмот да сфатиме колку Европа се заеба со огромната и неконтролирана имиграција можеби?

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.347
Поени од реакции
38.527
Западна Европа има и мали преубави места, не се само метрополите.

Скандинавските земји имаат села каде што буквално ќе ти се одзема здивот од пејсажи и лепота, немора да е Стокхолм или Осло.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.661
Поени од реакции
5.365
Абе после се ова ако сакаш да си ја носиш жената во ѓупското арапско црно исламистичко дувло во западна европа, настрана опасноста од терористички напади, кај шо се мочаат, серат по улици, напаѓаат крвнички бели жени, силуваат, напаѓаат деца и сите останати гнасотии, треба да си умноболен или од оние либералите кои им ги целуваат нозете на гнасните црнчишта кои по дифолт се умноболни, либерал е исто и што умноболен, тогаш слободно носи си ја, ама не ни продавај приказни дека било безбедно, убо, не знам какво, дека нападите биле поедини инциденти, дека црнците и муслиманите ако биле легални мигранти биле добри и слични либерални лајнарии.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.434
Поени од реакции
4.176
A kade e bezbedno kako porano? Aerodrom?
Sto e porano? 1994?

Pa Praga ja preporaca kade nekni pukaa lol.

Za volja na vistinata bev prethodnite godini u Praga za nova, vprocem i ziveev tamu strog centar taka da sum slavel poveke pati no ne e bitno, dali ti znaes kako izgleda Praga za nova okolu 2am i moze da mi kazes zaso ja smetas sigurna? Oti lord bebo ne stavil 3 sekundi klip od crnci? Jas vo strog centar Amsterdam se osekjam kako doma u dvor za sporedba so Praga.

Lele kakov primer mi dade, na plaza ti nudele crnci narakvici… sto zboris be druze, kakvi ti se ovie argumenti za da sedam doma od strav? Dojde letovo u Rim eden za narakvicite i ne zamarase so zenata pa sega da sedam slednata decenija doma? Ke go tepale…

Drugo, ne znam koj vi kaza deka za da pobedite u diskusija sekogas MORA linkovi i deka samo taka se diskutira. Sto si stavil za paris, protest za Palestina sto ne e novo nikade vo svetot i se gledale imigranti? Objasni sto postiras ne mi postavuvaj samo klip, kaj pise deka se ilegalni migranti? Kolku crnci ima u paris so drzavjanstvo i regularni ziteli koi mozebi protestiraat od sozaluvanje? Ne vikam deka ne e tocno ama sepak e samo 3 sekundi klip od miren protest na crnci vo paris.

znaci ne mi trupi exceptipons oti ako otvoris edna socijalna mreza ke vidis milioni storinja i memorii od lugje koi se prosetale, sozdale zaednicka istorija, prikazni za niz godinata i sekjavanja… batali malce lord bebo i da diskutirame. Koi se sansite da umres od teroristicki napad a kolkav od praznicnoto peejaduvanje koe ti predstoi? Dvajca mazi sednale na forum i placat deka ne bilo sigurno prethodnata decenija i momentalno za da se prosetat evropskite metropoli so pregolema istorija i kultura oti crnci gi mocale. Jas vo nieden muzej ne vidov shlajm sto moca godinive. Zena mi godinava sama si napravi prosetka niz germanija i bas francija/paris post leto da se vide so koleski od fax vie tuka se ste skrile da ne ve ubiel terorist? Ste sednale u soba zatvoreni od strav, lozje cuvalo a vanlok da go prasas sto mislese za karantinot (zatvoreni u soba (od strav)) ke ti kaze ne dozvoluvaj establishmentot da te kontrolira, ne bidi sheeple i ne sedi od strav doma u soba dodeka ti pisuva sedi doma od strav da ne te ubijat
Aj be dosta seres ebate partiskoto poltronce.. mi se gadi od komunjari ko tebe.. soros doma na zod go imas zakaceno

Kajgana Shop

На врв Bottom