Тепачка во македонскиот парламент: ДУИ Vs. ПДП! :)

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Види Стрелец јас колку што сум запознает, мислам дека собранието треба (значи сите политички партии) да има широк консензус кој смее а кој не смее да влегува во собранието. Што значи за проблемот со имањето приватно обезбедување во спобранијата е проблем односно желба на сите политички субјекти а не само на власта.
Втора работа, со одземањето на лентите и го оправдувам се додека од нив се направат веродостојни копии кои ќе бидат задржани во полиција како доказ за случувањата и сум за што е можно побрзо собирање на сите ленти за да „случајно“ некој новинар „по грешка“ ја избрише лентата на која токму се одвиваат клучните настани, по кое копирање лентата им се врќа на нивнарите. Но тоа да се прави со тепање новинари и со намера само зад а се скријат оригиналните и некои детали кои произлегуваат од нив или пак за да бидат избришани лентите , сум сосема против.
Извини за ова нема консензус туку си има прописи. Во собранието никој (дури ни полицијата) не смее да влезе вооружен без претходно барање на претседателот. Како се нашло партиското обезбедување внатре треба да се праша службата за обезбедување на собранието.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Ќе може некој да објасни како тоа СДСМ е крив за тепачката меѓу Вејсели и тој од ДУИ, за обезбедувањето на ДУИ во собранието, за шамарот на Теута од Тачи, за новинарот на Алсат што е претепан, за тоа што Тачи и заменик министерот за внатрешни го газеа Положани, за новинарот на А1 што го удриле......
Толку па ти не разбираш??? СДС за да дојдат на власт, средиле да има тепачка меѓу Вејсели и тој од ДУИ, и намерно ги викнале бодигардите на албанските пратеници за да го натепаат новинарот од А1 и го замолиле Војвода Тачи да и’ удри шамар на Теута и потоа потплатиле неколку алфи за да му ги скршат ребрата на новинарот од Алсат... А мори ти појма немаш тие од СДС колку се расипани... И лицето Б.Ц. намерно отиде во ОН да држи говор кај С.К., а овде ја остави Р.Ш. да му се јави на Л. на телевизија... Ама овој што убаво и’ го плесна, хахаха, хахаха... Па и оној од ЛДП, лицето Ј.М. на конференција за печат ќе ми кажува дека Љ.Г. треба да си даде оставка... Абе болни за власт!!!
Се’ почна од оној едноокиот кој што го продаде името... Тој е и грк и албанец и бугарин и србин... како не го утепа онаа бомбата, туф!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Извини за ова нема консензус туку си има прописи. Во собранието никој (дури ни полицијата) не смее да влезе вооружен без претходно барање на претседателот. Како се нашло партиското обезбедување внатре треба да се праша службата за обезбедување на собранието.

Во тој случај треба навистина да праша службата и тол што одобрил треба да сноси последици.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Е овија од СДС стварно више се преку к.. При здрав памет будали запнале да не прават. Ем нивното коалиционо партнерче ја почнало ујдурмата ем у нивните коли слушам нашле ни мање ни више него АК-47, ееј ало калашников човече!!!???? И па сеа друг е крив!Да се чудиш! Само незнам зашто земале калашникови ваљда планирале поголема ујдурма али јеби га не им упалило. И све ова пред прием у НАТО! СДС дефинитивно не мислат добро на Македонија туку само за својот газ си гледаат. У момент кога слушам на тија листи на светска банка не рангирале најдобро!

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Е овија од СДС стварно више се преку к.. При здрав памет будали запнале да не прават. Ем нивното коалиционо партнерче ја почнало ујдурмата ем у нивните коли слушам нашле ни мање ни више него АК-47, ееј ало калашников човече!!!???? И па сеа друг е крив!Да се чудиш! Само незнам зашто земале калашникови ваљда планирале поголема ујдурма али јеби га не им упалило. И све ова пред прием у НАТО! СДС дефинитивно не мислат добро на Македонија туку само за својот газ си гледаат. У момент кога слушам на тија листи на светска банка не рангирале најдобро!
Дајте објаснете како тоа СДСМ се криви за тепачките?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Крив е тој кој прв удрил. По секоја здрава логика.
Секое друго обвинување е глумење ретардираност.

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Толку па ти не разбираш??? СДС за да дојдат на власт, средиле да има тепачка меѓу Вејсели и тој од ДУИ, и намерно ги викнале бодигардите на албанските пратеници за да го натепаат новинарот од А1 и го замолиле Војвода Тачи да и’ удри шамар на Теута и потоа потплатиле неколку алфи за да му ги скршат ребрата на новинарот од Алсат... А мори ти појма немаш тие од СДС колку се расипани... И лицето Б.Ц. намерно отиде во ОН да држи говор кај С.К., а овде ја остави Р.Ш. да му се јави на Л. на телевизија... Ама овој што убаво и’ го плесна, хахаха, хахаха... Па и оној од ЛДП, лицето Ј.М. на конференција за печат ќе ми кажува дека Љ.Г. треба да си даде оставка... Абе болни за власт!!!
Се’ почна од оној едноокиот кој што го продаде името... Тој е и грк и албанец и бугарин и србин... како не го утепа онаа бомбата, туф!
Останавте ти и уште два тројца од државава што уште веруваат во СДСС....ама ако...мора да има и такви. Патетични сте веќе а и оддамна прочитани...

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Што ми кажале за Теута?! Дека била ФИЗИЧКИ нападната? Па самата го демантираше тоа!
Епа еве ќе го цитирам Intel
„Lazes, jas ja gledav na kanal 5 kade sto izjavi (slika i ton) deka Taci fizicki ja napadnal. Go zboruvas ona sto si go cul od Latas.
BTW: DPMNE edvaj doceka vakov razvoj na nastanite.“
На ова мислев дека ти кажале.

А Тачи? Пак испадна по мое, ниту бокс се виде од него, ниту клоца...! Без разлика на тоа. Ова со тепачката ќе го завршам со прашањето КОЈ ПРВ ПОТЕГНА СО НАСИЛСТВО?
Можеби од твојот агол, како тоа другите гледаат дека насмевката е прекривка на омразата го гледаат влечењето и малата игра со нозете треба да ги прашаш.

Ако се вратени касетите: Што е снимено и зошто не се пушта?!
И друга работа, прво викаш и А1 и МТВ биле на локацијата, за после саммо Алсат се вратил назад да го снима претресот на возилото, информација за која му шепнале штрковите кои се на заминување за југ!
На А1 имаше нивни снимки од лице место а МТВ не ги гледам, а за Алсат не се разбравме. Значи А1 и МТВ биле на лице место а покасно дошла екипата на Алсат откога добиле информација што се случува. Кој им јавил да се вратат верувам дека не е битно. Може е колегата од А1 може е вработениот на патарина а може и самиот пратеник, но небитно.

Ништо друго не се бараше од парламентарните пратенички групи, туку само да ја вршат течно и пристојно работата на собранието и донесувањето закони - Буквално ништо дргуо освен тоа што им е работа! Ниту се бараше од нив напиштање и бојкотирање на седници, со тоа вештачки правејќи „политичка криза“, ниту се бараше од нив трупање на непотребни амандмани само колку да се кочи работата во законодавството, ниту се бараше од нив ДА СЕ ТЕПААТ!!!
ГРЕШКА некој од нив бараше да ја прекинат расправата, некој сакаше да ги замолчи. Па дури и тоа беше прифатено. Но на денот кога требаше да имаат збор само претседателите на опозициските партии и расправата да заврши по таа точка, тогаш некој му даде збор на пратеникот од ПДП. И ова го смисли опозоцијата нели ????
А за амандманите имаш грешка, во текот на првата фаза нема разгледување на амандмани. Значи тие не беа предмет на расправа на оваа седница. А за тепење епа никој не го бараше тоа :)
Башка, кој обичен граѓанин не сака да ја види Македонија во најдобро светло во кое може да биде освен Васил Глигоров евентуално???

А ако знаеш за ТИПО(но не онакво знаење како од пред коперација) и си упатен во кои би можеле да се сведоци и ев. докази, консултирај се и презентирај го до соодветните органи. Презентирај го џганот на јавноста, јас ќе бидам тој што ќе те промовира како херој, медиумски.
Не ми треба да ме промовираш како херој,а како подоток дека не чаршиски муабет ке ти кажам дека татко ми е техноложки вишок од таа фирма. Но ај у друга тема повеќе.

Зошто да не ми одговара?? Што имам па јас со собранието и нивните служби...Сите тие навики на пуштање пајташи ќе се заострат после ова и ќе се санираат...Работата е - кој првично им дозволи на бодигардите да изигруваат шерифи во собранието??? Дали беше тоа Ахмети? Коалиционото другарче на СДСМ... :raz:
Собраниските служби па и обезбедувањето е под директна контрола на претседателот на собранието. Значи овде не се прашува ни Ахмени ни Ојле ни Дојле туку претседателот на собранието. А оди ти да влезеш у собрание, ако не поминеш на скенер, па да се легитимираш па уште и да кажеш кај кого одиш и за што, значи има процедура и има опрема за контрола но дали некој ке ја спроведе.

Овде се согласувам со тебе потполно. Само една работа ми смета на очи...од кај да знае „режисерот“ дека неговите „актери“ ќе направат ваков нецивилизиран инцидент во државна установа? На гравчиња да не требало да гледа?? Имало многу пожестоки ситуации од вчерашната, барем Филип Петровски ја дигал температурата и до 60 степени во собранието, па не се степале како неписмени скотови...
Дека некои во овој парламент се неписмени а и од планина симнати се сложувам. Дали претседателот може или не може да предвиди таква итуација не ме интересира, он МОРА да ги предвиди тие раоти. Зашто дава пауза за да ги смири страстите значи осетил дека ситуацијата не е нормална нели. И друго е дека сепак собрниските служби за обезбедување треба да бидат спремни и обучени да предвидат такви ситуации.

Ај поздрав за денес идам на спиенје треба да се работи од овие политики нема леб јадење :nesvest:

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Не бе стрелецу..работата што луѓето одат утре во школо и на работа и веќе се поспани и не можат да пишуваат. А еве дека очигледно денес работиш трета смена па утре рано рано го носиш рапортот во партијата...еве ти како најстручен објасни што и како било. Ај добра ноќ од мене....и пази како ке пренесеш во извештајот ...нека биде се точно затоа што може да те избркаат од работа.

И кажи ми..од секогаш сум сакал да знам...кога на подфорумот политика има гости...како сега 10....колку од тие ви се ментори? Или само еден имате што ја следи работата на гуштерот?

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
П.С. не допишав за она кој потегнал насилство. Јас ке те прашам дали кривицата ја гледаш во провоцираниот или во провокаторот?
А сето насилство на улиците од страна на вооружени лица го осудувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom