Тепачка во македонскиот парламент: ДУИ Vs. ПДП! :)

А

Адриано

Гостин
На еднооки во недела многу сеир ке има:vozbud:
Јес мај мен има да паѓаат далги

е овоа ме потсеќа на емисијата со тони михајловски кај што си бираш политичар и се бориш во рингот против друг:tv:.најверојатно нашите сакале да го пробаат истото ама во живо:tapp:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
he,he.....krdo komedijanti.....i masa TELENARKOSI zombirani pred TV, namesto palki u ruka pa na ulica,pa tepaj ,tepaj....izgleda narod zaboravi deka kutekot od raj ima izlezeno....., a za vakvi imbecili, navodno "narodni izbranici" nema drugo resenie.....
..................ima pravo pero itrica...NIKAKO DA NI SE POSREKI SO OVA "DRZAVNICIVE"....se gola voda.....ne mi e jasno od kade samo vo tolkav broj se ispilija?????
Абе не знам дали толку навистина има испилено, но едно е дефинитивно дека има маса на вжестени глави, кои ако се концентрираат во мал простор стануваат критична маса.
А стабилноста на општата маса во останатиот простор покажува дека сепак таквата маса на вжештени глави е процентуално многу помала од општата маса кои заедно го зафаќаат големиот простор наречен Македонија.
Треба да се спречи ваквото концентрирање на едниот вид на маса , бидејќи критични маси не се добри и често се распаѓаат во една доста егѕергена рекција.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
concrete напиша:
he,he.....krdo komedijanti.....i masa TELENARKOSI zombirani pred TV, namesto palki u ruka pa na ulica,pa tepaj ,tepaj....izgleda narod zaboravi deka kutekot od raj ima izlezeno....., a za vakvi imbecili, navodno "narodni izbranici" nema drugo resenie.....
..................ima pravo pero itrica...NIKAKO DA NI SE POSREKI SO OVA "DRZAVNICIVE"....se gola voda.....ne mi e jasno od kade samo vo tolkav broj se ispilija?????
Де бре конкретен, па зар ТИ сеуште веруваш во “спонтани“ собирања и “револуции“? На последните две (розовата и портокаловата) кои се случија во светот случајно бев сведок и знам дека од еден центар беа испланирани и спроведени. Оној на суруш. Секој народ на светот си ја гледа својата мака и не излегува така радо на улица. Во тој поглед не мислам дека ние Македонците сме подолу, или погоре од другите.

intel напиша:
BTW: DPMNE edvaj doceka vakov razvoj na nastanite.
Де бога ти објасни како тоа ситуацијава им иде во прилог на ВМРО? ако ти е полесно може и уз пиво :pijan:

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Теут(н)а јавно демантираше дека „попила“ шамар....:ples:

Пред некоја страница можеш да прочиташ од албанец што превел што вика Тачи...

И ти ли бе душо ќе не лажеш...:dozd:

:dabe:
За теута ти кажаа веќе, а за тачи па сега извини ама викаш дека преводот на А1 не е точен ??? и они сега лажат, извини ама колку толку разбирам албански и ми изгледаше коректен преводот. Еве и сам увери се Видео од А1

Ма остај тоа, новинарот има вештини на Баба Ванѓа, па точно знаел кој од каде ќе проаѓа...на сета иронија, се погодило на патарина :)
Исто како и екипата на А1 и на МТВ, или они за тебе не постојат кога не треба. И на тие екипи им биле одземени касетите па по прегледувањето вратени. И ова не е закутување на новинарите. И уште една работа сите тие екипи оделе во тетово за почетокот на седницата на ДУИ а колку што разбрав Алсат дури и се вратил назад за да го снимаат претресот на возилото на пратеникот.
Медиумската „Ал Каеда“ на ДУИ и СДСМ, како таканаречена „противтежа“ на вчерашниот инцидент во собранието кога ДУИ го покажа вистинското силеџиско лице, а СДСМ им помогна во сиот настан, денес се обидоа да исценираат инцидент во кој би се повторил истиот филм од 2002 година, а во режија на фабричките новинари на СДСМ и ДУИ! Како само беше театрален новинарот на Ал Сат телевизија кога ја даваше изјавата од пред Градска болница-Скопје и мафијашки им порача на Груевски и на Тачи колку „неговите“ биле силни! Нормално, Ал Сат е миленичето на ДУИ, а новинаров е „фабричка“ школа! Се јави и „ЗНМ“ (Здружение на новинари), сдсмовска ком-партиска структура која „реагирала“ на „инцидентот“ кај Желино! А КАДЕ БЕА ВЧЕРА ДА РЕАГИРААТ КОГА БЕШЕ НАПАДНАТ НОВИНАРОТ НА А1? Молчеа, зашто истиот беше нападнат од активист на ДУИ, коалиционото партнерче на СДСМ, партијата која е покровител на ЗНМ на чело со Робер Поповски, квази-новинар на СДСМ! Кои дволични личности, кои бескичмењаци!
ПОВТОРУВАМ, ПОСЛЕДНИТЕ НАСТАНИ СЕ НАМЕРНО СЦЕНАРИО НА СДСМ, ДУИ И ЛДП СО ЦЕЛ ДА СЕ НАШТЕТИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА СЕ ЗАКОЧИ СЕДНИЦАТА НА КОЈА ЌЕ СЕ НОСАТ ЗАКОНИТЕ СО ЕВРОПСКИ ПРЕДЗНАК И ПРЕД ПРЕТСТОЈНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА Е.У. ЗА МАКЕДОНИЈА ВО НОЕМВРИ!
Сакам да им порачам на сите пулени од криминогените структури на СДСМ, ДУИ (и она мало сателитче ЛДП) оти Македонија ќе оди напред и никакво нивно сценарио тоа да се спречи ќе биде осуетено и законски третирано! Се гледа паниката во вашите редови, борбата со криминалот за кој сте вие осомничени стигна до таму каде никој не сонуваше. Колку е само индикативно што сите овие случувања се случија по замрзнувањето на имотот на „ФЕРШПЕД“ на газда Штерјо Наков! Господа, прочитани сте!
A вие таканаречени новинри на платен список на СДСМ и ДУИ, исти сте во креативноста како и вашите политички ментори. Тие се обидоа со Танушевци да ја репризираат 2001, вие со овој настан оној настан од пред собранието кога патетично вриштевте „ЕВЕ СМЕ ТЕПАЈТЕ НЕ“. Поздрав до Вас, и само да ви кажам, никој не ве тепа, САМИ СЕ УТЕПАВТЕ!

Поздрав од Mastermind!
Поздрави го г-дин Mastermind и да почнеме
ЗНМ реагираше за сите (не се само А1 и Алсат) закани, приведувања и тепања на новинари, или можеби ти гледаш некое друго соопштение од ЗНМ.
Втора работа, кој ги кочи европските закони????? Колку за потсетување парламентарното мнозинство (ВЛАСТА) го стави изборниот законик на дневен ред иако од многу страни беше потенцирано дека не е сега време особено кога има 2 години до следните избори но инает нечиј и каприц преовлада. Или исто СДСМ е крив што парламентарното мнозинство не СИ ги изгласа своите кандидати за судскиот совет. И за тоа некој друг е крив а не оној кој го има мнозинството. Се чудам како некој кога му се тропаше со тенџериња собра сила да ја доведе до крај седницата а сега некој сам си става сопки и пак другиот му е крив.
И сакам МАКЕДОНИЈА да оди напред и да не се чудам кога ке видам дека и Албанија во моментов има поголема просечна плата од Македонија. И сакам да ги видам сите кримиалци во затвор но не за да им се зима рекет на успешните фирми (газдите се друг муабет) туку копнете малку и кај тие што пропаднаа (ТИПО го знам како добар случај) е тогаш ќе имаме држава по европски терк.

Собранието е засебна законодавна институција од Владата на Република Македонија, самото има служба за безбедност...
И ова ти го кажаа, тоа е служба под МВР но по се изгледа не ти одговараше овој факт па го прекуте.

И на крај „режисерот“ нека н се прави паметен, ако можеше денес да го повика обезбедувањето во салата, можеше и вчеро но изгледа на некого тоа не му одговараше. Во вжештена атмосвера само даде пауза без да размисли за можните последици. епа и за тоа се сноси одговорност затоа е прв меѓу еднаквите. Ако не може да се справи со тоа тогаш нека си поднесе оставка. А морам да кажам дека овој парламент и не заслужува ниѓто подобро, ова е најлошиот парламент што Македонија го имала од свото осамостојување.
Само господ нека ни е на помош.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Самото тоа што вооружени со оружје за кое се нам дозвола Телохранители на раководствотот на ДУИ се обидело да влезе во собрание, и освен тоа го блокирало влезот во собрание со нивни автомобили во кои има автоматско оружје кое по закон е дозволено за употреба и користење исклучива за полија и војска, кажува кој сака да внесе криза.
А дека другите не се цвеќиња, не се, бидејќи да беа подобри од првиве немаше да дојде до тепачка.
Нека чита и brainbug за да не ве цитирам сите...

Тепачката ја создадоа пратеници од двете албански партии... Голема глупост е некој да се обиде едните или другите да ги претстави како жртви... А такви обиди имаше од некои симпатизери на ДПНЕ кои што се обидоа да ги нападнат силеџиите од ДУИ, а да ги одбранат силеџиите од ДПА...

Втората рунда се случила нешто подоцна кога вооружени лица (симпатизери на ДУИ) дошле пред собрание и предизвикале инцидент... Овде одговорноста е секако кај ДУИ...

Одиме понатаму... Каде ги гледам грешките на власта... Нивната одговорност е прво што дозволиле разни приватни обезбедувања да бидат присутни внатре во парламентот и што дозволиле физичка пресметка по собраниските ходници, од кои една била и напад врз новинар... Одговорноста на власта ја гледам во тоа што спикерот на собранието (намерно или ненамерно?) не го повикал обезбедувањето за да спречи понатамошна ескалација на инцидентот... Одговорноста на власта е во тоа што полициски сили привеле сниматели само поради тоа што ги снимале инцидентите и плус тоа што биле одземени сите снимки од телевизиските куќи за да не можат (претпоставувам) да послужат како доказен материјал против некој од ДПМНЕ или ДПА... Одговорноста на власта е во тоа што полициски сили извршиле физички напад врз новинар (на наплатна рампа, на автопат) и му нанеле тешки телесни повреди...

Одоговорноста и на власта и на опозицијата (особено овие вторите) ја гледам во тоа што се обидоа политички да профитираат од овој инцидент!

Се’ друго што се пишува и кажува е производ на извитоперени и болни умови!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Одговорноста треба да се бара единствено кај председателот на Собранието кој дозволил приватни обезбедувања да се шетаат како пауни во самото Собрание на кој треба по правило да им се забрани пристап од минимум 500 метри до влезните врати на собранието,дури ако во своето возило имаат ноктарче а не арсенал со оружје.Секако одговорност треба да се бара кај сите кој учествуваа во театарот организиран од ДУИ,ДПА и човекот партија Вејсели.Сите треба под итна постапка да им се одземе пратеничкиот имунитет и да се поведат кривични постапки за нарушување на јавниот ред и мир во законодавниот дом со забрана за пристап додека трае постапката за разгледување на нивната инволвираност во срамниот инцидент.Всушност ние ги плаќаме да донесат закон за унапредување на државава а не за нејзино бламирање пред светската јавност.

П.С.-Во иднина секој пратеник треба да биде задолжен со штуцни а собранието треба барем ходниците подобро да ги опреми со камери и микрофони за да се види кој се ни "го копа гробот".

Член од
28 август 2007
Мислења
308
Поени од реакции
8
Seto ova sto se slucuvase bese golemo scenario na SDSM so nivnite piuni.Tie liski od luge se ke napravat samo da dojdat na vlast ako treba i ke ubivaat kako sto i pravat non stop.Nikako ne mozat da se pomirat deka se opozicija.Nikoj od niv ne gleda za idninata na Makedonija,samo vlasta i parite gi interesiraat,gazat po lugeto i oko ne mu trepnuva.Samo ovaj pat nema da mu uspee da NAPRAVAT VOJNA KO STO NAPRAVIJA.A policijata ne tepa novinari,tie sto tepaa bea isto od SDSM.A vie sto gi stitite niv ve razbiram,ste go piele toa plavoto mleko i mozokot vi e ispran,ne ste vie krivi.Pa kako sto odat rabotive na SDSM za kratko vreme mu predviduvam a i mu predlagam da stani samo nekoja zabatalena nevladina organizacija,duri i za toa nemaat kapacitet.Ova sto go napravi SDSM bese golem minus za Makedonija,ama ke se izdrzi i ovaa slakanica sto mu ja udrija na svojot narod oti site gi procitaja kakvi kukavici se i kakvi izdajnici na makedonskiot narod.SDSM-ovci nema nikoj poveke so vas samo kako sto rekov tie sto go cicale plavoto mleko i tie so ispran mozok.SVESTETESE!!!!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Види Стрелец јас колку што сум запознает, мислам дека собранието треба (значи сите политички партии) да има широк консензус кој смее а кој не смее да влегува во собранието. Што значи за проблемот со имањето приватно обезбедување во спобранијата е проблем односно желба на сите политички субјекти а не само на власта.
Втора работа, со одземањето на лентите и го оправдувам се додека од нив се направат веродостојни копии кои ќе бидат задржани во полиција како доказ за случувањата и сум за што е можно побрзо собирање на сите ленти за да „случајно“ некој новинар „по грешка“ ја избрише лентата на која токму се одвиваат клучните настани, по кое копирање лентата им се врќа на нивнарите. Но тоа да се прави со тепање новинари и со намера само зад а се скријат оригиналните и некои детали кои произлегуваат од нив или пак за да бидат избришани лентите , сум сосема против.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Најинтересно беше кога Радмила ги акна со штиклата едно 3-4 бодигарди на ВМРО и ДПА па со прекрасен волеј го поткрена еден новинар кој и се најде на патот со единствена цел да се дограби до позиција бр.1 на политичкиот пиедестал во Македонија.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Ќе може некој да објасни како тоа СДСМ е крив за тепачката меѓу Вејсели и тој од ДУИ, за обезбедувањето на ДУИ во собранието, за шамарот на Теута од Тачи, за новинарот на Алсат што е претепан, за тоа што Тачи и заменик министерот за внатрешни го газеа Положани, за новинарот на А1 што го удриле......

Член од
28 август 2007
Мислења
308
Поени од реакции
8
Ќе може некој да објасни како тоа СДСМ е крив за тепачката меѓу Вејсели и тој од ДУИ, за обезбедувањето на ДУИ во собранието, за шамарот на Теута од Тачи, за новинарот на Алсат што е претепан, за тоа што Тачи и заменик министерот за внатрешни го газеа Положани, за новинарот на А1 што го удриле......
Nemozam da veruvam kolku cudno dejstvo seuste ima toa plavoto mleko.Ne mislam da objasnuvam,ama poleka mu stanuva jasno na site sto kuva SDSM i kompanija.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Nemozam da veruvam kolku cudno dejstvo seuste ima toa plavoto mleko.Ne mislam da objasnuvam,ama poleka mu stanuva jasno na site sto kuva SDSM i kompanija.
Не, стварно, објасни пошо ме интересира ептен. Ако не ти, некој друг што мисли така. Мора да се има основа за таквите тврдења... сакам да ги слушнам.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
За теута ти кажаа веќе, а за тачи па сега извини ама викаш дека преводот на А1 не е точен ??? и они сега лажат, извини ама колку толку разбирам албански и ми изгледаше коректен преводот. Еве и сам увери се Видео од А1
Што ми кажале за Теута?! Дека била ФИЗИЧКИ нападната? Па самата го демантираше тоа!

А Тачи? Пак испадна по мое, ниту бокс се виде од него, ниту клоца...! Без разлика на тоа. Ова со тепачката ќе го завршам со прашањето КОЈ ПРВ ПОТЕГНА СО НАСИЛСТВО?

Исто како и екипата на А1 и на МТВ, или они за тебе не постојат кога не треба. И на тие екипи им биле одземени касетите па по прегледувањето вратени. И ова не е закутување на новинарите. И уште една работа сите тие екипи оделе во тетово за почетокот на седницата на ДУИ а колку што разбрав Алсат дури и се вратил назад за да го снимаат претресот на возилото на пратеникот.
Ако се вратени касетите: Што е снимено и зошто не се пушта?!
И друга работа, прво викаш и А1 и МТВ биле на локацијата, за после саммо Алсат се вратил назад да го снима претресот на возилото, информација за која му шепнале штрковите кои се на заминување за југ!
Поздрави го г-дин Mastermind и да почнеме
ЗНМ реагираше за сите (не се само А1 и Алсат) закани, приведувања и тепања на новинари, или можеби ти гледаш некое друго соопштение од ЗНМ.
Втора работа, кој ги кочи европските закони????? Колку за потсетување парламентарното мнозинство (ВЛАСТА) го стави изборниот законик на дневен ред иако од многу страни беше потенцирано дека не е сега време особено кога има 2 години до следните избори но инает нечиј и каприц преовлада. Или исто СДСМ е крив што парламентарното мнозинство не СИ ги изгласа своите кандидати за судскиот совет. И за тоа некој друг е крив а не оној кој го има мнозинството. Се чудам како некој кога му се тропаше со тенџериња собра сила да ја доведе до крај седницата а сега некој сам си става сопки и пак другиот му е крив.
И сакам МАКЕДОНИЈА да оди напред и да не се чудам кога ке видам дека и Албанија во моментов има поголема просечна плата од Македонија. И сакам да ги видам сите кримиалци во затвор но не за да им се зима рекет на успешните фирми (газдите се друг муабет) туку копнете малку и кај тие што пропаднаа (ТИПО го знам како добар случај) е тогаш ќе имаме држава по европски терк.
Ништо друго не се бараше од парламентарните пратенички групи, туку само да ја вршат течно и пристојно работата на собранието и донесувањето закони - Буквално ништо дргуо освен тоа што им е работа! Ниту се бараше од нив напиштање и бојкотирање на седници, со тоа вештачки правејќи „политичка криза“, ниту се бараше од нив трупање на непотребни амандмани само колку да се кочи работата во законодавството, ниту се бараше од нив ДА СЕ ТЕПААТ!!!

Башка, кој обичен граѓанин не сака да ја види Македонија во најдобро светло во кое може да биде освен Васил Глигоров евентуално???

А ако знаеш за ТИПО(но не онакво знаење како од пред коперација) и си упатен во кои би можеле да се сведоци и ев. докази, консултирај се и презентирај го до соодветните органи. Презентирај го џганот на јавноста, јас ќе бидам тој што ќе те промовира како херој, медиумски.
И ова ти го кажаа, тоа е служба под МВР но по се изгледа не ти одговараше овој факт па го прекуте.
Зошто да не ми одговара?? Што имам па јас со собранието и нивните служби...Сите тие навики на пуштање пајташи ќе се заострат после ова и ќе се санираат...Работата е - кој првично им дозволи на бодигардите да изигруваат шерифи во собранието??? Дали беше тоа Ахмети? Коалиционото другарче на СДСМ... :raz:
И на крај „режисерот“ нека н се прави паметен, ако можеше денес да го повика обезбедувањето во салата, можеше и вчеро но изгледа на некого тоа не му одговараше. Во вжештена атмосвера само даде пауза без да размисли за можните последици. епа и за тоа се сноси одговорност затоа е прв меѓу еднаквите. Ако не може да се справи со тоа тогаш нека си поднесе оставка. А морам да кажам дека овој парламент и не заслужува ниѓто подобро, ова е најлошиот парламент што Македонија го имала од свото осамостојување.
Само господ нека ни е на помош.
Овде се согласувам со тебе потполно. Само една работа ми смета на очи...од кај да знае „режисерот“ дека неговите „актери“ ќе направат ваков нецивилизиран инцидент во државна установа? На гравчиња да не требало да гледа?? Имало многу пожестоки ситуации од вчерашната, барем Филип Петровски ја дигал температурата и до 60 степени во собранието, па не се степале како неписмени скотови...

Kajgana Shop

На врв Bottom