Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
17 јуни 2010
Мислења
40
Поени од реакции
2
Користам adsl call and surf, но имам еден проблем секогаш кога ми звони или звонам на фиксниот телефон ми паѓа интернетот. Најверојатно се работи за грешка со поврзувањето на линијата. Дали некој знае како сам да ја поправам оваа грешка?

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Користам adsl call and surf, но имам еден проблем секогаш кога ми звони или звонам на фиксниот телефон ми паѓа интернетот. Најверојатно се работи за грешка со поврзувањето на линијата. Дали некој знае како сам да ја поправам оваа грешка?

http://t-home.mk/mk/107/270/131/Korisnichki_uredi/Mrezhna_oprema/Ostanata_mrezhna_oprema/ADSL_spliter.html

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
абе дечки.. знајте дали можам да си стам оптички интернет без да иам телефонска линија? ..

знам дека едно со друго немат врска.. али т-хоумов се мн јаки фаци...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Добро вечер, добро вечер...
Еми вака...

До сега, ми се рестартираше интернетот на секои 6 саати за ip адреса(кај некои е 12, кај некои 6) и во event log от на speedport-ов w 503v само пишуваше време, internet connection cleared, ip address таа и таа блаблабла. Тие логови не се бришеа се додека не го рестартирав рутерот сам(вади од струја, приклучи пак). Арно ама последниве неколку денови гледам чудна промена... во event log-от не го пишува тоа класичното internet connection cleared, ip address таа и таа блаблабла туку во еден ред пишува PPPoE error: Timeout. па после него тоа класичното. Друга разлика е што изгледа ова не го прави на секои 6 саати, туку над 10 саати и тоа random кога како ќе му текне. Не можам точно да ви кажам кога пошто третата работа што е различна од порано е тоа што си ги брише старите логови и без да го рестартирам сам(вади од струја, приклучи пак).

Некој, нешто слично... а у ?!

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Добро вечер, добро вечер...
Еми вака...

До сега, ми се рестартираше интернетот на секои 6 саати за ip адреса(кај некои е 12, кај некои 6) и во event log от на speedport-ов w 503v само пишуваше време, internet connection cleared, ip address таа и таа блаблабла. Тие логови не се бришеа се додека не го рестартирав рутерот сам(вади од струја, приклучи пак). Арно ама последниве неколку денови гледам чудна промена... во event log-от не го пишува тоа класичното internet connection cleared, ip address таа и таа блаблабла туку во еден ред пишува PPPoE error: Timeout. па после него тоа класичното. Друга разлика е што изгледа ова не го прави на секои 6 саати, туку над 10 саати и тоа random кога како ќе му текне. Не можам точно да ви кажам кога пошто третата работа што е различна од порано е тоа што си ги брише старите логови и без да го рестартирам сам(вади од струја, приклучи пак).

Некој, нешто слично... а у ?!
Кај мене кога пишувало PPPoE error: Timeout паѓала конекцијата, проблеми од нивна страна, ретко се случувало али ете кога и да сум се јавил ми кажале дека до нив е проблемот.
Иначе последниве два три дена брзинава не е баш стабилна, оди со 300-400kbps максимум а треба да оди со 1mb

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
ОК сериозно почнав да размислувам да го баталам кабловскиот интернет и да ставам АДСЛ. Имам константна брзина и пинг, но не е се до тоа. Неможам утакмица да изгледам online.

www.veetle.com е веб сајт за стримови. Има се и сешто - филмови, спорт итн... Со срањево од интернет што го имам немам можност да гледам. Ајде ке ве замолам вие што имате АДСЛ пробајте па напишете ми.

А и онака, генерално, дали сте задоволни од нетот? Јас сум во Кавадарци, но квалитетот на АДСЛ би требало да биде ист низ цела Македонија нели?

Ви благодарам однапред, и ако може некој да постира линк со цените на АДСЛ

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.613
Поени од реакции
14.472
ОК сериозно почнав да размислувам да го баталам кабловскиот интернет и да ставам АДСЛ. Имам константна брзина и пинг, но не е се до тоа. Неможам утакмица да изгледам online.

www.veetle.com е веб сајт за стримови. Има се и сешто - филмови, спорт итн... Со срањево од интернет што го имам немам можност да гледам. Ајде ке ве замолам вие што имате АДСЛ пробајте па напишете ми.

А и онака, генерално, дали сте задоволни од нетот? Јас сум во Кавадарци, но квалитетот на АДСЛ би требало да биде ист низ цела Македонија нели?

Ви благодарам однапред, и ако може некој да постира линк со цените на АДСЛ
Јас имам ADSL, и никогаш сум немал проблеми кога сум гледал фудбал преку veetle, или други стримови ..

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Дали е задолжително да имаш и функционална телефонска линија од Т-Shit? Изводливо ли е да ми остане телефонот од кабловската а да се приклучи интернет од АДСЛ?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Дали е задолжително да имаш и функционална телефонска линија од Т-Shit? Изводливо ли е да ми остане телефонот од кабловската а да се приклучи интернет од АДСЛ?
Да. Не. :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
20 Г потрошено и ставив да се спуштаат 2 игри едната точно 3 Г, дригата 2.5 Г и само што се симнаа ги стопирав веднаш, и одам да проверам интернет ми вика потрошено имам 31?!!!!!
Уште ова не ми се имаше десено, и ми се деси и ептем ме разочараа.. До сега немав баш и од што да се жалам пошто сум од Охрид и подобар интернет нема кај нас и колку толку бев задоволен од Т-Home ама по ова незнам.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Значи.. прво, не знам "бројчаникот" колку ти касни, кај мене е моментално 3 саати, што значи ако провериш тогаш и тогаш, не значи дека имаш потрошено толку и толку, прибидејќи не се бројат тие последни 3 часа(во мојов случај). Може некој седел пред тебе на компот? Може ти сам си симнал нешто други, си сурфал, си гледал јутјуб... може аплоуд си правел(и милион други ствари)... разберете, НЕ КРАДАТ!!!!

Не ми враќај од типот на "не правев ништо, никој друг не седел" и слично. Негде се потрошени. Не знам каде, но потрошени се. Сигурно не ви ги крадат т хоум.
Еве сеа и со поголеми ќе ставам:

Т-ХОУМ НЕ КРАДАТ МЕГАБАЈТИ/ГИГАБАЈТИ!!!

Ставете си програмче за мерење на интернет сообраќајот(net limiter на пример) и ќе видите што/каде оди...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Значи.. прво, не знам "бројчаникот" колку ти касни, кај мене е моментално 3 саати, што значи ако провериш тогаш и тогаш, не значи дека имаш потрошено толку и толку, прибидејќи не се бројат тие последни 3 часа(во мојов случај). Може некој седел пред тебе на компот? Може ти сам си симнал нешто други, си сурфал, си гледал јутјуб... може аплоуд си правел(и милион други ствари)... разберете, НЕ КРАДАТ!!!!

Не ми враќај од типот на "не правев ништо, никој друг не седел" и слично. Негде се потрошени. Не знам каде, но потрошени се. Сигурно не ви ги крадат т хоум.
Еве сеа и со поголеми ќе ставам:

Т-ХОУМ НЕ КРАДАТ МЕГАБАЈТИ/ГИГАБАЈТИ!!!

Ставете си програмче за мерење на интернет сообраќајот(net limiter на пример) и ќе видите што/каде оди...
Да де сите луѓе се будали шо Т-хоум им го надминале лимитот (не корисниците, фирмата), а тоа е една ГООООлема случајност на повеќе корисници сообраќајот од 30 гига да им биде надминат? Please... и еден мој другар се пожали денес повторно истиот проблем ко тука што кажавте -надминати 30 гига.
И fortunetly, има гаџет бројач за сообраќај (не ги гаси мутав е за тие работи)...Потрошени само 15.6 гига...
..Океј, као шо викаат нека биде по твое...

Kajgana Shop

На врв Bottom