Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Eбати компанијата,досапно само за 2-3 улици во ЦЕЛО СКОПЈЕ и лупаат реклами..
јебига од некаде мора да се почне...
инаку има некој информација да ми даде колку пари кошта пакетот?
П.С ако оптичкиот кабел ви го грицне глушец поздравете се ое од интерентов :helou:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
НЕ е неограничен туку е 300 гига.
неограничен е у неки зборови нели ти се намалува конекцијата на 1мб или така нешто што значи пак можеш да вадиш ствари сега не многу но 100пати боље него како што е сега сега намалува на 64/64 и со тоа оди сурфај :vozbud:

ps. Тоа што е достапен на 2-3 улици у македонија е за плачење. Ах да имаше друга компанија што поставува оптика исто да видиш како одма ќе ставаа побрзо вака монопол си се барем за домашни корисници никој друг не дава оптика :(

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Интернетот наш во споредба со Бугарија е ГОЛЕМА 0.

Cuore |nter

inter4life
Член од
14 јануари 2010
Мислења
504
Поени од реакции
140
Koristam opticki internet od T-home od sredinata na dekemvri.
Brzinata e izvonredna koga e vrzan na kabel na bandwidth test dava komotni 36-38 mbps, no stom go vrzam wireless brzinata ne e poveke od 16-18 mbps. probano mi e so dva rutera.
sleden cekor wireless N ruter :)

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Па сам си кажа,сам си одговори, протокот на g рутерите е толку.

Иначе друго како си задоволен, споредба со претходно.

А и аплоадот како е?

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Цените не се премногу високи, како што викате. За 300-400 денари таква брзина и плус трансфер дупло поголем од стандардните пакети, не е воопшто многу.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Интернетот наш во споредба со Бугарија е ГОЛЕМА 0.
Остај ти бугарија, тие си имаат во секој град по еден интернет сервер и затоа цените на пакетите им се пониски.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
T-Shit видете го само ценовникот и плаќање на опрема и тој дел
се исплати...

користам моментно Макс 100, за плус 1000че ќе си клаам оптика...

ps. Тоа што е достапен на 2-3 улици у македонија е за плачење. Ах да имаше друга компанија што поставува оптика исто да видиш како одма ќе ставаа побрзо вака монопол си се барем за домашни корисници никој друг не дава оптика
чекај бе кај брзаш, глеаш почеток е ова, до 3 квартал на 2010 ќе опфаќа сигурно 70% од СК, барем во побитните општини кај што им се исплати...

ако има некој кој може да се нафати на ваков чекор тоа се Австријците, нит One нит Vip нит кој било друг...

Член од
15 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
.

ако има некој кој може да се нафати на ваков чекор тоа се Австријците, нит One нит Vip нит кој било друг...
Па Вип се Австријци(дел од Мобилком Австрија групација-стратешки партнер на Водафон)

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
да знам, али не е битно што се, Австријци,Кинези,Руси, битно нивната положба во МК не е најдобра... они работеа во загуба првите 2 години и неможат да се носат со T-home/mobile.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Денес потпишав, ќе дошле за 10 дена па ќе видиме како ќе се покаже.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ми дадоа од новиот Спидпорт рутер, ама одма проблеми со телефонот се појавија. Интернетот е значително побрз, ама кога ќе пробам да ѕвонам на некој, точно 30 секунди има тишина, па некој чуден звук ќе напраи, па почнува да ѕвони. И кај вас ли прави вака?

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Телефонот поврзиго директно на сплитер. Проблемот е во тоа што рутерот не е доволно оптимизиран за телефонијата. На рутерот нема да ти работи CLIP - идентификаторот.

Боље ти е на сплитерот. Заеби рутери. :)

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
кај мене кога ми вртат кај нив звони кај мене не,darkness ај ако знаеш кажи ми за рутерот како да ја исклучам опцијата за да ми ја чува IP адресата,стандардно да си биде на секои 12 саати да добивам нова IP

Kajgana Shop

На врв Bottom