Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Ти ги направи или ти ги натурија овие телекомците. Им се дешава понекогаш тоа.
Од двете по малце :) Така и мене ми се дешава ако направам поголем сообраќај (download + uplaod). Знаат да си придодадат по некој MB :). Ова се дешава кај сите провајдери колку што имам слушано... па штознам, мене исто ми се фаќа дека сум unlimited на телекабел :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ај карамба, што ме потсетивте... 30 гигабајти за неполни 6 дена :nesvest:
Mене ми покажа дека имам направено 6.7 гига, едноставно не ми е верно, немам симнато ниту еден филм, нити пак некоја игра. А и не сум често на youtube и слични страни. Незнам каде ми отишле мегабајтите :toe:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Mене ми покажа дека имам направено 6.7 гига, едноставно не ми е верно, немам симнато ниту еден филм, нити пак некоја игра. А и не сум често на youtube и слични страни. Незнам каде ми отишле мегабајтите :toe:
Ти ги украл некој со flash memory stick.

P

Princ

Гостин
Мои си се :pipi:
Само денес 15 гигабајти трафик имам направено. Блади маме32 ромови, 20 гигабајти тежат :nerv:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
опа тоа се чека ај да видиме што цени ќе бидат + да видиме што понуди на канали ќе имаат. Само колку стабилно ќе биде тоа ми е прашањето, зошто ако падне нетот амин гледање :tv:

P

Princ

Гостин
Премногу ограничено, во аспект на достапност, ми изгледа засега. Јас побарав проверка за техничка можност, кои не верувам да се исполнети.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Што знам, живеам на 250м од нивната централа тука, па кој знае дали може или не... ќе видиме. Знае некој цена?

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Едно прашање на брзинка:
Да не приметил некој од 1-ви навака дека има големо успорување на torrent трафикот? Кај мене не мрда повеќе од 100KB на мју торент, а треба да иде од 500 до 600К отприлика. На speedtest.net си покажува нормално 5280kbps so 580Kbps. До мене ли е до Т-Shit ли е проблемот ....?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Едно прашање на брзинка:
Да не приметил некој од 1-ви навака дека има големо успорување на torrent трафикот? Кај мене не мрда повеќе од 100KB на мју торент, а треба да иде од 500 до 600К отприлика. На speedtest.net си покажува нормално 5280kbps so 580Kbps. До мене ли е до Т-Shit ли е проблемот ....?
До торентот ке да е. Мене на торент ми вади 530 брзина.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Премногу ограничено, во аспект на достапност, ми изгледа засега. Јас побарав проверка за техничка можност, кои не верувам да се исполнети.
Исто и јас побарав проверка, а еве сега видов дека брзината ми е зголемена, 6мб даунлоад, 1мб аплоад
Што знам, живеам на 250м од нивната централа тука, па кој знае дали може или не... ќе видиме. Знае некој цена?
Немај гајле, ти гарант ќе можеш да имаш иптв. Ако ти кој си на 250 м одалечен од нивната централа мислеш дека нема да можеш да имаш иптв , што тогаш да правиме муабет за мене кој сум одалечен 6 км...

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Добро бе колку треба да чекам да ми наместат Call and surf comfort,договорот е потпишан во понеделникот,анексот во средата и рекоа четврток или петок ке дојдат,а уште ги нема.

Kajgana Shop

На врв Bottom