Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
P

Princ

Гостин
Ќе си дојдете тука на Кејблтел,нас на неограничено уште ни даваат 10 мегабита,и тоа за поефтино од вашите 100 гига.
Cabletel напиша:
За надминат трансфер над 3 GB брзината се намалува до 8 Mbps / 1 Mbps
За надминат трансфер над 10 GB брзината се намалува до 4 Mbps / 512 kbps
За надминат трансфер над 50 GB брзината се намалува до 2 Mbps / 512 kbps
За надминат трансфер над 100 GB брзината се намалува до 1Mbps / 256 kbps
Не е тоа темата, ама не фала. Кејблтел ги нема секаде низ мк а цената е скоро иста (ок, 150 денари месечно пониска) но на квалитет сигурно бегаат.

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Ќе си дојдете тука на Кејблтел,нас на неограничено уште ни даваат 10 мегабита,и тоа за поефтино од вашите 100 гига.
Што **пиииип** барам на Кејблтел - кога си имам златен Телесајла, пардон Телекабел ...
Него ај назад на темата да не речете сеири пукам :tapp:

Сепак сметам дека потегот на МТ е многу шабански али од друга (маркетингшка) страна ептем суптилен ... знаете ли како процентуално се пакетите на МТ дисперзирани (по некои мои груби проценки) ...

МАКС 2 - 35%
МАКС 10 - 45%
МАКС 100 - 20%

Ај сега размислете зошто ги наДградуваат повеќе послабите пакети ...
:pos2:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Абе точно е тоа дека они идат на маркетингшка финта али да бидеме реални. Кога Он нет нудат 10мб конекција со бесконечен download + телефон за 1700 ден месечно, кој паметен ќе се најде да зима 6мб конекција со 100гб download. Малце глуп е потегов од мт али ќе се види уште е рано. Точно ќе видиме што ќе понудат сите провајдери на 1 септември :D

P

Princ

Гостин
Туку... ми завршува договорот на 1 година при крај на Септември. Како се продолжува за уште една? Или се склучува нов? Некој што поминал низ макава нека пише :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Туку... ми завршува договорот на 1 година при крај на Септември. Како се продолжува за уште една? Или се склучува нов? Некој што поминал низ макава нека пише :)
Знам дека татко ми отидна во МтНет и го продолжи договорот.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Човеци, чув дека од 1ви септември нешто ќе се зголемува лимит и брзина? Е, ќе се зголемува и кај оние латвици што сме зеле пакет, компјутер и интернет или само кај другите? И, да не е некоја промоција, па од октомври да тераме пак по старо?

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Промената важи за пакетите со опрема во сопственост на корисникот и со опрема во сопственост на Македонски Телеком.

И, џабе се зарадував? :(

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Најубаво ќе ти биде да се јавиш и да прашаш.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Веќе почнаа со накачувањето. Ја сум меѓу првите изгледа.
Еве инфо:

Член од
13 март 2006
Мислења
103
Поени од реакции
4

али ко да сурфа уште некој на рутеров,може и јаче

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Мт Нет Шупаци

Се нервирам веќе две недели со ова интернетов глуп..... аку имат некој проблеми со конектирање на рутер со адсл модем од мтнет дајте кажите да го средиме зш ова е глупо.....

Имат една опција во стариве модеми место Bridge Connection ќе го напрајте PPPoE Конекција т.е. модемот сам ќе се конектират на интернет и исто ко рутер само лан кабел и ќе имат интернет аку ме разбирате...

е сега рутерот ќе го наместите на динамична ип и кога ќе се ресетират модемот рутерот ќе си менит ип самијот .

п.с. ова не ме бендисвит зш губиш од брзина !!! имам Level One tx 1418 аку знајт некој како да го решам ова ок !!! бај да веј менав и фирмвеар на рутеров џАБЕ!

се јавив во мт нет и ми рекоја ке се средит имаме нов систем бла бла бла бла све многу учтиво и љубезно и остадов телефон за контакт ама сабајлето ми се јави едно типче изнервирано (можда зш се разбирам во мреживе и сигурен сум дека е грешка од кај нив....) и ко фати да кажвит нешто абер немаше ми викаше нечинел рутерот а до пред месец и пол јас немав никакви проблеми!!!

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Слика....

192.168.1.1 Modem Setup!!!!

username напишете ги исто ко на конекцијана за конектирање user@mt.net.mk

password и лозинката ***********

Upps ќе забораев Keep Alive напрајте го на 180 на секои 3 сати ќе менвит адреса (Connect - Disconect) ак сакате мојте и појќе ама не ви препорачвам!

Слика 2

Немојте да заборајте да не напрајте Save All на сетиинзи зш ко ке го рестартирате модемот ќе се вратит на старото подесување!

Слика 3

Рутерот на сликава мојот!!!! Требит на Динамична ип адреса!!! А не PPPoE да го напрајте!!!!

Ip configuartion

Ip Adress 192.168.123.30 ( во мојов случај зш дифалт на рутер ми е 192.168.123.254)
Net Mask 255.255.255.0
Default Gateway 192.168.123.254 ( ип то од рутерот)

Днс Сервер 192.168.123.254 ( ип од рутер)

п.с. аку рутерот имат друга ип тогаш мените пример аку рутерот имат 192.168.1.30

Ip Adress 192.168.1.XX
Net Mask 255.255.255.0
Deafult Gateway 192.168.1.30

DNS server 192.168.1.30

И така натаму !

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom