Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.172
Dovolno mi e 20ka brzina deka ne sum od sk , do 1300 den moze , sve nagore ako ide cenata bolje satelitski resiver ke si zemam ,1300x12= 15.600iskaca so e godina cccam i najak resiver :duel:

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Некој агент тука да понуди договор по пп

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Дали бројачот за потрошен интернет сообраќај ви работи ? Кај мене на бакар од кај 20-ти месецов заглави и стои на истата бројка веќе десет дена.

Член од
23 октомври 2016
Мислења
72
Поени од реакции
17
Дечки знае ли некој на оптичкиот рутер HG8145V5 кој е root password,се логирам ја со root и влегува но не се сите опции достапни.Пробав со telecomadmin и admin telecom password не сака да не знае некој кој е главниот password за овие рутери?

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Дечки знае ли некој на оптичкиот рутер HG8145V5 кој е root password,се логирам ја со root и влегува но не се сите опции достапни.Пробав со telecomadmin и admin telecom password не сака да не знае некој кој е главниот password за овие рутери?
Дифолт логин е:
Username: root
Password: admin
штом не влага ни вака.....рестартирај го со игла од позади (се надевам знаеш како да направиш factory restart)

ПС Види што ти пишува на стикерот од доле на рутерот user/pass

Член од
17 ноември 2017
Мислења
53
Поени од реакции
23
Телеком и 4Г хибриден рутер. Планира ли Телеком да направи нешто за корисниците кои се на бакар? Гледам и со 4Г хибридниов рутер се занесуваат. Веќе сериозно ми се преку *** . Малку осет да имаат за своите корисници, ако може да наплаќаат исти сметки за сите корисници треба да овозможат и исти услови!

speedtest slow.png

Еве на пример некои моменти од моето искуство со 4Г хибридниот рутер.

speedtest results.png

Во 2019 кога го земав рутерот на почеток имаше 32 Mbps. После еден месец се израмни на 12. Па има сега флуктуации, како што може да видите, де 2, де 18, де 12. А таа баграта од вработени што секој пат ми укажува на следниот начин.."дечко ти не си нормален нема шанса да имаш повеќе од 12 мбити и со 4Г рутер..". Неколку пати одам да побарам некој од раководните лица, технички, во Ченто, не наоѓам, тие во салонот веќе не сакам да ги замарам, ептен се љубезни. Имам пратено 3 меилови до kontakt@telekom.mk, на првиот чекав 3 недели да вратат. И пак ништо не бидува.

Очигледно е дека со хибридниов можам да имам барем 20 мбити стабилен нет. Чаре ? Излегува дека јас со месеци и години ги частам телеком од моите приходи што ги имам, а тие едни ебани 20мбити во 2020 да не можат да ти испорачаат!!!

D

Deleted member 53418

Гостин
Телеком и 4Г хибриден рутер. Планира ли Телеком да направи нешто за корисниците кои се на бакар? Гледам и со 4Г хибридниов рутер се занесуваат. Веќе сериозно ми се преку *** . Малку осет да имаат за своите корисници, ако може да наплаќаат исти сметки за сите корисници треба да овозможат и исти услови!

Прегледај го приврзокот 266067

Еве на пример некои моменти од моето искуство со 4Г хибридниот рутер.

Прегледај го приврзокот 266068

Во 2019 кога го земав рутерот на почеток имаше 32 Mbps. После еден месец се израмни на 12. Па има сега флуктуации, како што може да видите, де 2, де 18, де 12. А таа баграта од вработени што секој пат ми укажува на следниот начин.."дечко ти не си нормален нема шанса да имаш повеќе од 12 мбити и со 4Г рутер..". Неколку пати одам да побарам некој од раководните лица, технички, во Ченто, не наоѓам, тие во салонот веќе не сакам да ги замарам, ептен се љубезни. Имам пратено 3 меилови до kontakt@telekom.mk, на првиот чекав 3 недели да вратат. И пак ништо не бидува.

Очигледно е дека со хибридниов можам да имам барем 20 мбити стабилен нет. Чаре ? Излегува дека јас со месеци и години ги частам телеком од моите приходи што ги имам, а тие едни ебани 20мбити во 2020 да не можат да ти испорачаат!!!
4г рутерот нема да испорача повеќе од 15 мпб/с, така е сетиран да не оптеретува базни станици премногу.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
4г рутерот нема да испорача повеќе од 15 мпб/с, така е сетиран да не оптеретува базни станици премногу.
а за кој курац пак наплаќаат и ти пишува во договорот дека ќе ти испорачат брзина од 40мбс

Член од
17 ноември 2017
Мислења
53
Поени од реакции
23
Ете ти пример дека испорачал 18 мбп/с . И на почеток кога го ставив испорачуваше 32 мбпс, најверојатно толку имаше можност кај мене и со 4Г. Значи може. Ама тоа е, сетирањето. Зошто јас да плаќам иста цена некој да има 30 мбпс, а јас да имам 3 пати помалку. ЛОПОВЛУК. Ама убаво не рендаат со договорите, нема да биде брзината помала од 7.5мбпс, и оп ќе те опнат на минимумот. Катастрофа невидена се. Јас плаќам за тоа, ако оптеретува нека си средат они таму, јас сакам таа брзина да ми биде испорачана ако не нека скратат и они во цената 3x. Ама не, тоа не им се допаѓа.

Kajgana Shop

На врв Bottom