Nema gajleAko kupam ke pisam ama trudno ke bide

Nema gajleAko kupam ke pisam ama trudno ke bide
Jas sum so 2 resiveri site sportski kanali, optika 60/60 i fiksen koj ne go koristime 1500mkd.Arenite +najmala ponuda domasen net + 3 resiveri kolku ke bide mesecno , probuvam sam na stranata da si napravam kolku ke me koshta ama ne se snaogam![]()
Само оптиката ти е 1500 во Л (100/100). Тоа е некој стар паќет најверојатно.Jas sum so 2 resiveri site sportski kanali, optika 60/60 i fiksen koj ne go koristime 1500mkd.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Insider mi go sredi paketot.Само оптиката ти е 1500 во Л (100/100). Тоа е некој стар паќет најверојатно.
e kako to taka e vo cela zemja se slusas so zboruvas?E kako to menuva ip adresa i snemuvas internet na 5 min ti paga internetot sekade e taka vo cela zemja
Дифолт логин е:Дечки знае ли некој на оптичкиот рутер HG8145V5 кој е root password,се логирам ја со root и влегува но не се сите опции достапни.Пробав со telecomadmin и admin telecom password не сака да не знае некој кој е главниот password за овие рутери?
4г рутерот нема да испорача повеќе од 15 мпб/с, така е сетиран да не оптеретува базни станици премногу.Телеком и 4Г хибриден рутер. Планира ли Телеком да направи нешто за корисниците кои се на бакар? Гледам и со 4Г хибридниов рутер се занесуваат. Веќе сериозно ми се преку *** . Малку осет да имаат за своите корисници, ако може да наплаќаат исти сметки за сите корисници треба да овозможат и исти услови!
Прегледај го приврзокот 266067
Еве на пример некои моменти од моето искуство со 4Г хибридниот рутер.
Прегледај го приврзокот 266068
Во 2019 кога го земав рутерот на почеток имаше 32 Mbps. После еден месец се израмни на 12. Па има сега флуктуации, како што може да видите, де 2, де 18, де 12. А таа баграта од вработени што секој пат ми укажува на следниот начин.."дечко ти не си нормален нема шанса да имаш повеќе од 12 мбити и со 4Г рутер..". Неколку пати одам да побарам некој од раководните лица, технички, во Ченто, не наоѓам, тие во салонот веќе не сакам да ги замарам, ептен се љубезни. Имам пратено 3 меилови до kontakt@telekom.mk, на првиот чекав 3 недели да вратат. И пак ништо не бидува.
Очигледно е дека со хибридниов можам да имам барем 20 мбити стабилен нет. Чаре ? Излегува дека јас со месеци и години ги частам телеком од моите приходи што ги имам, а тие едни ебани 20мбити во 2020 да не можат да ти испорачаат!!!
а за кој курац пак наплаќаат и ти пишува во договорот дека ќе ти испорачат брзина од 40мбс4г рутерот нема да испорача повеќе од 15 мпб/с, така е сетиран да не оптеретува базни станици премногу.
Ете ти пример дека испорачал 18 мбп/с . И на почеток кога го ставив испорачуваше 32 мбпс, најверојатно толку имаше можност кај мене и со 4Г. Значи може. Ама тоа е, сетирањето. Зошто јас да плаќам иста цена некој да има 30 мбпс, а јас да имам 3 пати помалку. ЛОПОВЛУК. Ама убаво не рендаат со договорите, нема да биде брзината помала од 7.5мбпс, и оп ќе те опнат на минимумот. Катастрофа невидена се. Јас плаќам за тоа, ако оптеретува нека си средат они таму, јас сакам таа брзина да ми биде испорачана ако не нека скратат и они во цената 3x. Ама не, тоа не им се допаѓа.4г рутерот нема да испорача повеќе од 15 мпб/с, така е сетиран да не оптеретува базни станици премногу.