Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
600 den + ddv za sekoj pominat mesec ako e na dve godini

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Значи исто ти се фаќа...ц ц ц ц

А колку време го имаш АДСЛ-от на мтнет? Пошто знам една финта(во оннет) дека колку месеци си го користел интернетот, толку месеци плаќаш пенали...

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
7 meseci i se uste go koristam. Istata finta e i kaj adsl, kolku meseci, tolku penali od taa nivna redovna cena. Bidejki go zemav vo fevruari koga imase kampanja za tri meseci gratis, toa znaci: 2490*3=7470, 5*700=3500, 1990 instalacija, da go vratis modemot. Vkupno so ddv e 15 292 den.

Znaci bez da plakas penali od 15 300 den za 7 meseci, go doguruvas dogovorot do krajot na dve godini, t.e. fevruari 2008 so adsl hit i si surfas so on.net, a plakas isto kako za maks adsl, t.e. 1790, potocno 1789 + ddv. Na tie 512 MB sekoj mesec od mt.net ednostavno zaboravas. Nema da gi koristam , a ke im plakam, tie mozebi ke vikaat sto e glup ovoj, no kako i da e ke im go raskines dogovorot. Sto da se pravi, togas koga staviv adsl wadsl ne bese dostapen za fizicki lica, pa potoa baraa depozit od 24 000, pa 12 000, za da vo juni dojde 0 den depozit, no mesecite si pominale.

Kako sto gledam, tesko deka ke im dojde kraj na MT alijas Atila. Ne zavisat od nas, obicnite smrtnici. A dogovorot za interkonekcija im istekuva 2018.

Makedonceto si trpelo i ke si trpi.

Ne za dzabe postojat iminjata Trpe, Trpana, i.t.n.

Mozebi malku zabegav, no morav nekade barem javno da iskazam del od mojot gnev za nasata informaticki propadnata nacija.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Си го имате Он.нет, не берете гајле...

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
TpH_Bo_OkO напиша:
Е што де...бољи се 30000 пати од мт.нет....
Tocno e toa, pogresno sum razbral!

A kolku sto znam, mozebi i ne e vistina, Deutsche Telekom kupil akcii od slovenecki telekom, a pak slovenecki telekom go kupi on.net. MT e na Matav, a Matav e na Deutsche Telekom. Nesto ne mi e jasno za vo idnina kako ke bide. Nesto mi smrdi.

Zatoa i prasav za sugestii za prefrlanjeto na on.net napisano vo prviot post, odnosno dali nekoj direktno ili indirektno znae nesto za planovite vo bliska idnina na mt.net i na on.net.

Pozdrav!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Епа тоа дека Дојче телеком купила акции од Словенија телеком не е точно, можеби некогаш ќе биде така, но тоа беше само игра на медиумите овде кај нас, и тоа периодот кога Словенија го купи оннет

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
memberix напиша:
Od mt-net e. jas sum na dial-up i svchost ponekogas go zaglavuva sistemot. Kompjuterot mi e cist pocist ne moze da bide. a ponekogas vrskata ne ode do maksimum, koga ke otvoris task manager i na networking iskoristenosta na konekcijata se dvizi od 20-50%. I taka e bavna vrskata pa uste i da ja kratat. momentalno cekam za WADSL, i stom mi stavam ne sakam da cujam veke za mt.net. ke go isklucam duri i fiksniot. Pogolemi apashi i lazhaci od niv nemam sretnato. Od mt.net mozat samo da mi go :pusk:
Прочита ли што напишав?
Јас имам WADSL и се јавува и кај мене истиот проблем. Значи јас сум на оннет. Барав на интернет и проблемот е до windows-от, поточно софтверска грешка кај нас во компјутерот, која се јавува најверојатно поради некој апдејт од microsoft. На интернет прочитав дека 90% од ваквите случаи се вирус ама скенирав и не најде вирус, инсталирав нов windows и пак јавуваше истиот проблем. Значи вирус не е. Уште еден факт дека проблемот е до нас е тоа што се јавува само ако си логиран како администратор или некој јузер што има администраторски привилегии. На јузерот на брат ми (limited јузер) не се појавува овој проблем.
Па сега ако некој знае чаре за проблемов нека пише.

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Ako e taka, togas odlicno. Vredi da se napravi taa trampa sto pobrzo, zatoa sto kolku poveke meseci pominuvaat, tolku e poneisplatlivo.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Jane напиша:
Прочита ли што напишав?
Јас имам WADSL и се јавува и кај мене истиот проблем. Значи јас сум на оннет. Барав на интернет и проблемот е до windows-от, поточно софтверска грешка кај нас во компјутерот, која се јавува најверојатно поради некој апдејт од microsoft. На интернет прочитав дека 90% од ваквите случаи се вирус ама скенирав и не најде вирус, инсталирав нов windows и пак јавуваше истиот проблем. Значи вирус не е. Уште еден факт дека проблемот е до нас е тоа што се јавува само ако си логиран како администратор или некој јузер што има администраторски привилегии. На јузерот на брат ми (limited јузер) не се појавува овој проблем.
Па сега ако некој знае чаре за проблемов нека пише.
Сакаш да кажеш дека кога ќе се логираш како администратор, нетот ти е поспор?!? Каква врска има тоа?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Нетот ми е најдобар на свет.:wink:
Интернетот ми е цело време со максимална брзина и е стабилен воопшто не паѓа. По неодредено време (3минути, 1саат, 5 саати) ми се јавува пораката "Generic Host Process for Win32 Services has encountered a problem and needs to close" и има Send report и Don't send. Ако ја тргнам поракава на страна интернетот продолжува да работи најнормално. Ако стиснам некое од двете копчиња компјутерчињата стојат лево од саатот, ама интернет нема никаков а конекцијата неможам да ја отворам. Неможам ни на ново да се поврзам. Мора да го рестартирам компјутерот. А ако ја тргнам пораката на страна после неколку минути сама ке се блокира конекцијата.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Епа тоа ти е вирус бе батче, земи си асолен анти вирус и очисти тоа срање ;)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
TpH_Bo_OkO напиша:
Епа тоа ти е вирус бе батче, земи си асолен анти вирус и очисти тоа срање ;)
Вирус на ново инсталиран виндоус?:lud:
Инаку скенирам со Касперски 6. Дај кажи нешто друго да пробам да искенирам.

Kajgana Shop

На врв Bottom