Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
15 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
20
Фала за претходниот одговор
Една од операторките што се ми вели не се плаќа ништо за нов приклучок додека друга операторка се наплаќа 1500,00 денари.
1. Инсталација на опрема се плаќа нешто?
2. Каква опрема даваат ,доколку даваат различни рутери кој рутер ми го препорачуваш?
3. Дали даваат бежичен рутер и поврзувањето на рутерот со ТВ приемникот е бежично или со кабел ?
4. Првиот месец плаќаш две преплати?
Ќе ти одговорам со тоа што го знам јас иако немам оптика:
1. Доколку потпишеш договор (на 2 години) не се плаќа ништо, тие опремата ќе ти ја 1. дадат во салон или 2. пратат со брза пошта до дома, тоа си го бираш ти сам (не се доплаќа за второто). И ти сам треба да си ја наместиш, не е проблематично ако треба помош обрати се на форумов.

2. Мислам дека даваат некој Netgear безжичен рутер бел, незнам кој модел точно. Нека ти одговори некој друг тоа, некој што има оптика.

3. Со оптика даваат 1. модем за оптиката 2. безжичен рутер 3. ако нарачуваш 3 Max ти даваат и медиа (ТВ) приемник. Медиа приемникот го поврзуваш со кабел (не безжично).

4. Ако мислиш 2 претплати за третиот ресивер одговорот е НЕ, односно плаќаш секој месец за третиот ресивер додека го имаш.
Ако прашуваш 2 претплати за досегашниот пакет и за тој новиот што го сакаш тогаш одговорот е пак НЕ, го делат тие на колку денови си го користел првиот пакет, колку денови вториот пакет (новиот) и плаќаш според тоа колку си ги користел. А од другиот месец си почнуваш со плаќање по колку што ти пишува во договорот на новиот пакет. (3 max start 1799 месечно - со договор на 2 години)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ќе ти одговорам со тоа што го знам јас иако немам оптика:
1. Доколку потпишеш договор (на 2 години) не се плаќа ништо, тие опремата ќе ти ја 1. дадат во салон или 2. пратат со брза пошта до дома, тоа си го бираш ти сам (не се доплаќа за второто). И ти сам треба да си ја наместиш, не е проблематично ако треба помош обрати се на форумов.

2. Даваат некој Netgear безжичен рутер бел, незнам кој модел точно. Нека ти одговори некој друг тоа, некој што има оптика.

3. Со оптика даваат 1. модем за оптиката 2. безжичен рутер 3. ако нарачуваш 3 Max ти даваат и медиа (ТВ) приемник. Медиа приемникот го поврзуваш со кабел (не безжично).

4. Ако мислиш 2 претплати за третиот ресивер одговорот е НЕ, односно плаќаш секој месец за третиот ресивер додека го имаш. Ако прашуваш 2 претплати за досегашниот пакет и за тој новиот што го сакаш тогаш одговорот е пак НЕ, го делат тие на колку денови си го користел првиот пакет, колку денови вториот пакет (новиот) и плаќаш според тоа колку си ги користел. А од другиот месец си почнуваш со плаќање по колку што ти пишува во договорот на новиот пакет. (3 max start 1799 месечно - со договор на 2 години)
Е тоа е лошата ствар...Даваат Linksys WRT 54 GH рутер со Wireless-G брзини...Највише што може да се симнува од рутерот е со 3 мб/с... Видов од кај другар на лаптоп

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Фала за претходниот одговор
Една од операторките што се ми вели не се плаќа ништо за нов приклучок додека друга операторка се наплаќа 1500,00 денари.
Инсталација на опрема се плаќа нешто?
Каква опрема даваат ,доколку даваат различни рутери кој рутер ми го препорачуваш?
Дали даваат бежичен рутер и поврзувањето на рутерот со ТВ приемникот е бежично или со кабел ?
Првиот месец плаќаш две преплати?
Иако веќе ти одговориле, да дополнам нешто и јас :)
За приклучок не се плаќа ништо. Инсталација на опрема исто така не се плаќа ништо. Опремата што ја добиваш е : huawei оптички терминал, линксис рутер (со којшто гледам веќе си запознат), црн моторола ресивер (со вграден хдд од некаде 300гб) и дополнителен сив MP100 ресивер. Рутерот е бежичен, во радиус фаќа некои си 15-20 метри. Поврзувањето на рутерот со тв приемникот е на тој начин што со лан кабел го поврзуваш рутерот со ресиверот, а потоа ресиверот со скарт/хдми кабел го поврзуваш со телевизорот. Првиот месец не се плаќаат две претплати.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Вака, ај да не отварам нова тема за глупости, ќе прашам тука. Ме интересира ова: Сега имам телефон и интернет на Оне и тие се приклучени на тој штекерот што е за телефон, е сега дали ќе можам на пример да земам телефон од Т-хоум и Макств и да ги приклучам на истиот штекер и дали тоа ќе функционира нормално?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Вака, ај да не отварам нова тема за глупости, ќе прашам тука. Ме интересира ова: Сега имам телефон и интернет на Оне и тие се приклучени на тој штекерот што е за телефон, е сега дали ќе можам на пример да земам телефон од Т-хоум и Макств и да ги приклучам на истиот штекер и дали тоа ќе функционира нормално?
Ако ја приклучат линијата на тој штекерот од т-хоум тогаш ке можеш да го приклучиш телефонот од т-хоум :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ако ја приклучат линијата на тој штекерот од т-хоум тогаш ке можеш да го приклучиш телефонот од т-хоум :)
Не знам дали ме разбираш добро, јас имам телефон на Оне кој е приклучен на штекерот, само дали може на истиот штекер да се пушти линија од Т-хоум и Макств?

B

BooBojan

Гостин
Можам ли на интернет да проверам до кога ми трае договорот со т-хоме,пошо сакам да го раскинам??

B

BooBojan

Гостин
Сакаш да го раскинеш, па на кој оператор ќе идеш?
Не ми треба фиксен,интернет и кабелска ке земам од филаделфија кочани 60 програми спорт клуб,спорт клуб+,еуроспор 1,2 и доста други.И интенет 50ГБ за 400денара,плус кабелска 320=720денара

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Не ми треба фиксен,интернет и кабелска ке земам од филаделфија кочани 60 програми спорт клуб,спорт клуб+,еуроспор 1,2 и доста други.И интенет 50ГБ за 400денара,плус кабелска 320=720денара
Аааа, штом сакаш да земеш од тие оператори, тогаш добро. Јас мислев да не идеш на Оне, Близу... ;)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Можам ли на интернет да проверам до кога ми трае договорот со т-хоме,пошо сакам да го раскинам??
Преку интернет неможеш да провериш, јави се на 171 и ќе ти кажат.

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
а јас да прашам со последниве сметки во флаерот што го има секогаш имаше интересна понуда дека со maxtv ги откупило правата за лига шампиони и дека ке даваат по 4 натпревари во вторник и среда и 8 во четврток како е тоа можно :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.002
Поени од реакции
5.636
а јас да прашам со последниве сметки во флаерот што го има секогаш имаше интересна понуда дека со maxtv ги откупило правата за лига шампиони и дека ке даваат по 4 натпревари во вторник и среда и 8 во четврток како е тоа можно :)
Ги откупиле правата и требало да има pay per view, ама не знам зашто не можело да се реализира таа идеја, па правата им ги дале на МТВ. Инаку студиото мислам дека ќе биде во Телекомот.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ако МТВ ги има правата за Лига на шампиони, Макств и сите други оператори ќе го зацрнуваат каналот.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Ако МТВ ги има правата за Лига на шампиони, Макств и сите други оператори ќе го зацрнуваат каналот.
МТВ ќе пренесуваат еден натпревар во среда, МАКС ТВ ќе ги има ексклузивните права и ќе ги пренесува сите натпревари. Тука корисниците на нивните услуги се привилегирани.

Kajgana Shop

На врв Bottom