- Член од
- 15 јуни 2007
- Мислења
- 70
- Поени од реакции
- 20
Ќе ти одговорам со тоа што го знам јас иако немам оптика:Фала за претходниот одговор
Една од операторките што се ми вели не се плаќа ништо за нов приклучок додека друга операторка се наплаќа 1500,00 денари.
1. Инсталација на опрема се плаќа нешто?
2. Каква опрема даваат ,доколку даваат различни рутери кој рутер ми го препорачуваш?
3. Дали даваат бежичен рутер и поврзувањето на рутерот со ТВ приемникот е бежично или со кабел ?
4. Првиот месец плаќаш две преплати?
1. Доколку потпишеш договор (на 2 години) не се плаќа ништо, тие опремата ќе ти ја 1. дадат во салон или 2. пратат со брза пошта до дома, тоа си го бираш ти сам (не се доплаќа за второто). И ти сам треба да си ја наместиш, не е проблематично ако треба помош обрати се на форумов.
2. Мислам дека даваат некој Netgear безжичен рутер бел, незнам кој модел точно. Нека ти одговори некој друг тоа, некој што има оптика.
3. Со оптика даваат 1. модем за оптиката 2. безжичен рутер 3. ако нарачуваш 3 Max ти даваат и медиа (ТВ) приемник. Медиа приемникот го поврзуваш со кабел (не безжично).
4. Ако мислиш 2 претплати за третиот ресивер одговорот е НЕ, односно плаќаш секој месец за третиот ресивер додека го имаш.
Ако прашуваш 2 претплати за досегашниот пакет и за тој новиот што го сакаш тогаш одговорот е пак НЕ, го делат тие на колку денови си го користел првиот пакет, колку денови вториот пакет (новиот) и плаќаш според тоа колку си ги користел. А од другиот месец си почнуваш со плаќање по колку што ти пишува во договорот на новиот пакет. (3 max start 1799 месечно - со договор на 2 години)