- Член од
- 8 септември 2011
- Мислења
- 100
- Поени од реакции
- 17
Не мора да значи дека ако кај еден не чини, кај сите е така, кај мене нема замрзнато никогаш, сигурно му е до линијата нешто...
Мој совет ти е Телеком, само почекај може ќе ги намалуваат Оптик пакетите и ќе пуштат повеќе трансфер, ако не ти треба брзина земи си 3 Макс што се овие, Близу не ти ги препорачувам..Истово го пишав и во темата Blizoo ама пошто се работи и за T-Home еве го истото и овде, гледам и поактивна е темава, ве молам за совет.
Имам Blizoo дигитална + аналогна телевизија од времето кога беа CableTel и плаќам 650 ден. (значи врзан сум со договор), имам телефон од T-Home и за него месечно плаќам околу 1000 ден. и интернет од One плаќам 250 ден. Е сега интернетот го делиме неколку души и некогаш знае да затупи ако на пример двајца пуштат да симињаат во исто време, а мене ми треба константно добар интернет зошто работам од дома и цело време ми треба константна брзина.
Разгледувам две опции, или да земам од некој од пакетите на Blizoo со телефон + интернет + телефон, или да ја оставам телевизијата на Blizoo и да земам + Call & Surf Optic пакет (најефтиниот Basic 15/Mbps пакет е 1200 ден).
Значи во моменто за трите работи плаќам 1900 ден, ако земам од Blizoo + телефон и интернет (50/Мbps) ќе ме кошта 2000 (поефтиниот пакет (20/Мbps) 1700 ден и тој доаѓа во опција), со тоа што има промоција и првите 6 месеци се плаќа по 1000 ден., а ако земам од T-Home пак ќе ме кошта околу 1900 ден.
Што предлагате? Или на крај да се откачам од Blizoo и да земам 3Max Optic Comfort од 2700? Каде е подобар интернетот, сега за 100/200 денари да праиме проблем