Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Еееее, вие сакате за еден ден. Моја комшика местеше 3макс и чекаше едно две недели и повеќе. :)
--- надополнето: 7 мај 2012 во 17:17 ---
Јас сега треба да чекам месец и више за Оне да се договорат со Т-хоум за да ми дадат телефонска линија и адсл интернет. Сега сите ќе се изначекаме. Трпение-спасение. :)

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Zakonceto ај да мењаав оператор ај ама само пакет сменив и пак толку време им треба :D

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
У петокот потпишав сабајлето а еве уште нема ништо чак и телефон немам а не телевизија
Како тоа немаш ни тел. ни телевизија?
Ако се префрлаш од еден 3MAX пакет на друг 3MAX немаш никаков прекин на телевизијата. Јас цело време си имав ТВ само кога префрлиле на нов пакет ме префрлиле и на новата платформа за VOIP и ми се изгуби тел. Го поврзав телефонот од сплитер во рутер преку тоа црното адаптерче, добиваш сигнал, се јавив на некој број 22ХХ (не се сеќавам) добиваш говорна порака дека си префрлен и то је то,
Телефонот преку сплитер директно не функционира, мора преку рутерот.

Од поднесување барање за нов пакет по тел. до добивање на нов пакет не поминаа 48 часа а јас во меѓувреме не осетив никаков проблем во проток, ТВ или телефон, се си функционираше.
Ако од кол енд сурф идеш на 3МАХ треба да ја почекаш опремата (ресиверот) или да отидеш сам да си ја подигнеш за побрзо.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
На тие што не ви беше накачена брзината, средија ли? Кај мене уште не :unsure:
Не е покачено ни кај мене.
Во сабота поднесов и приговор и преска ми стигна порака демек е решен проблемот а на телефон ни се јавија ни ништо. Проверувам пак брзината и исто си е 5,2мбпс ни тронка од 8те мегабити и одма им вртам на 0800.
Тој таму рече дека ќе им го врати приговорот како нереализиран па утре ќе виделе поново.
Токмаци невидени се мајке им га спалим :D
--- надополнето: 7 мај 2012 во 18:03 ---
Мене не ми беше до прееска па им се јавив на 0800 12345.Ми дигна операторка една и кажав што како и вика "са чу ја то и ондак ово".МИ спушти ми се изресетира рутер и БАМ еве сеа фуче со нова брзина :D :D
Друже не ли ја памтиш како се вика, да ја барам да ми сврши работа :)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Сите шо не ви е качена брзината, ќе се јавите на 171, ќе почните да кажвите дек ви ја имет тестирано претходно парицата и дека поддржвит поголема брзина. Тетката (предпоставувам околу 55-58 год. и абер немат од техника и технологија) ќе ви речит, момент ве молам, ќе ве префрлам на 080012345. Таму ќе ви се јавит помлада госпожа (околу 30 год. да не речам MILF по гласот таква беше ;)) и истото и нејзе ќе и го кажите. Ќе му кушнит на рутерот и оп добивате 8MB. Јас така свршив, работа де. :D

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Му се јавиле денеска на татко ми и он врска нема тетката му рекла за тие пари телевизија дека ќе му пуштат ама не му кажала дека ќе го вржат за 2 години. Се јавувам во тоа центарот никој нема некоја иритирачка музика ми пуштаат, пола саат чекам да ги отерам у пичку матер и да го откажам тоа ама никој не се јавува се зафатено. Сега ме интересира ако не можам да го откажам ова и сакам да го раскинам договорот во брзо време колку се плаќа?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Zakonceto ај да мењаав оператор ај ама само пакет сменив и пак толку време им треба :D
Ги мрзи да работат, ги бива само кафе да пијат и да седат. Ја ти викам, сега треба и ја еден месец и кусур да ги чекам Оне да ми наместат адсл интернет и жичен телефон. Ама за мрза има лек, ќе им се јавиш на телефон и ќе ги отераш у пм. :D

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Како тоа немаш ни тел. ни телевизија?
Ако се префрлаш од еден 3MAX пакет на друг 3MAX немаш никаков прекин на телевизијата. Јас цело време си имав ТВ само кога префрлиле на нов пакет ме префрлиле и на новата платформа за VOIP и ми се изгуби тел. Го поврзав телефонот од сплитер во рутер преку тоа црното адаптерче, добиваш сигнал, се јавив на некој број 22ХХ (не се сеќавам) добиваш говорна порака дека си префрлен и то је то,
Телефонот преку сплитер директно не функционира, мора преку рутерот.

Од поднесување барање за нов пакет по тел. до добивање на нов пакет не поминаа 48 часа а јас во меѓувреме не осетив никаков проблем во проток, ТВ или телефон, се си функционираше.
Ако од кол енд сурф идеш на 3МАХ треба да ја почекаш опремата (ресиверот) или да отидеш сам да си ја подигнеш за побрзо.
Незнам за него, но предпоставувам дека имал МАКС АДСЛ без телевизија како и мене. Јас сабајле поднесов барање за миграција, земав приемник го монтирав и ништо. Црна слика со една икона на средина. Се надевам дека утре ќе средат! :)

Член од
8 септември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
17
Работата им е еден клик, а тоа дека ги местат мануелно се приказни за мали деца... Бар да имаше некако да ти пишат порака или да се јават дека е пуштено, не вака по пола саат да чекаш...

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Т-хоум се шит за телевизија. Еве вчера на еден комшија по трет пат дојдоа да му го заменуваат ресивер и пак стар му дадоа. Значи воопшто не им чини телевизијата. Далинското без капаче му го дадоа и ресиверот пак стар. Ма глупи се многу. Сликата на секој саат му се замрзнува.

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
Истово го пишав и во темата Blizoo ама пошто се работи и за T-Home еве го истото и овде, гледам и поактивна е темава, ве молам за совет.

Имам Blizoo дигитална + аналогна телевизија од времето кога беа CableTel и плаќам 650 ден. (значи врзан сум со договор), имам телефон од T-Home и за него месечно плаќам околу 1000 ден. и интернет од One плаќам 250 ден. Е сега интернетот го делиме неколку души и некогаш знае да затупи ако на пример двајца пуштат да симињаат во исто време, а мене ми треба константно добар интернет зошто работам од дома и цело време ми треба константна брзина.
Разгледувам две опции, или да земам од некој од пакетите на Blizoo со телефон + интернет + телефон, или да ја оставам телевизијата на Blizoo и да земам + Call & Surf Optic пакет (најефтиниот Basic 15/Mbps пакет е 1200 ден).
Значи во моменто за трите работи плаќам 1900 ден, ако земам од Blizoo + телефон и интернет (50/Мbps) ќе ме кошта 2000 (поефтиниот пакет (20/Мbps) 1700 ден и тој доаѓа во опција), со тоа што има промоција и првите 6 месеци се плаќа по 1000 ден., а ако земам од T-Home пак ќе ме кошта околу 1900 ден.
Што предлагате? Или на крај да се откачам од Blizoo и да земам 3Max Optic Comfort од 2700? Каде е подобар интернетот, сега за 100/200 денари да праиме проблем :)

Kajgana Shop

На врв Bottom