Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
8 септември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
17
Не мора да значи дека ако кај еден не чини, кај сите е така, кај мене нема замрзнато никогаш, сигурно му е до линијата нешто...
Истово го пишав и во темата Blizoo ама пошто се работи и за T-Home еве го истото и овде, гледам и поактивна е темава, ве молам за совет.

Имам Blizoo дигитална + аналогна телевизија од времето кога беа CableTel и плаќам 650 ден. (значи врзан сум со договор), имам телефон од T-Home и за него месечно плаќам околу 1000 ден. и интернет од One плаќам 250 ден. Е сега интернетот го делиме неколку души и некогаш знае да затупи ако на пример двајца пуштат да симињаат во исто време, а мене ми треба константно добар интернет зошто работам од дома и цело време ми треба константна брзина.
Разгледувам две опции, или да земам од некој од пакетите на Blizoo со телефон + интернет + телефон, или да ја оставам телевизијата на Blizoo и да земам + Call & Surf Optic пакет (најефтиниот Basic 15/Mbps пакет е 1200 ден).
Значи во моменто за трите работи плаќам 1900 ден, ако земам од Blizoo + телефон и интернет (50/Мbps) ќе ме кошта 2000 (поефтиниот пакет (20/Мbps) 1700 ден и тој доаѓа во опција), со тоа што има промоција и првите 6 месеци се плаќа по 1000 ден., а ако земам од T-Home пак ќе ме кошта околу 1900 ден.
Што предлагате? Или на крај да се откачам од Blizoo и да земам 3Max Optic Comfort од 2700? Каде е подобар интернетот, сега за 100/200 денари да праиме проблем:)
Мој совет ти е Телеком, само почекај може ќе ги намалуваат Оптик пакетите и ќе пуштат повеќе трансфер, ако не ти треба брзина земи си 3 Макс што се овие, Близу не ти ги препорачувам..

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Истово го пишав и во темата Blizoo ама пошто се работи и за T-Home еве го истото и овде, гледам и поактивна е темава, ве молам за совет.

Имам Blizoo дигитална + аналогна телевизија од времето кога беа CableTel и плаќам 650 ден. (значи врзан сум со договор), имам телефон од T-Home и за него месечно плаќам околу 1000 ден. и интернет од One плаќам 250 ден. Е сега интернетот го делиме неколку души и некогаш знае да затупи ако на пример двајца пуштат да симињаат во исто време, а мене ми треба константно добар интернет зошто работам од дома и цело време ми треба константна брзина.
Разгледувам две опции, или да земам од некој од пакетите на Blizoo со телефон + интернет + телефон, или да ја оставам телевизијата на Blizoo и да земам + Call & Surf Optic пакет (најефтиниот Basic 15/Mbps пакет е 1200 ден).
Значи во моменто за трите работи плаќам 1900 ден, ако земам од Blizoo + телефон и интернет (50/Мbps) ќе ме кошта 2000 (поефтиниот пакет (20/Мbps) 1700 ден и тој доаѓа во опција), со тоа што има промоција и првите 6 месеци се плаќа по 1000 ден., а ако земам од T-Home пак ќе ме кошта околу 1900 ден.
Што предлагате? Или на крај да се откачам од Blizoo и да земам 3Max Optic Comfort од 2700? Каде е подобар интернетот, сега за 100/200 денари да праиме проблем :)
Ако сакаш стабилност и добар интернет дефинитивно 3 MAX OPTIC. :)

Член од
8 септември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
17
Инаку сеа им се јавив пак, уште од 02.05 во салон го случив новиот договор, абер немаат за пуштање...

Член од
16 август 2007
Мислења
1.934
Поени од реакции
1.680
Т-хоум се шит за телевизија. Еве вчера на еден комшија по трет пат дојдоа да му го заменуваат ресивер и пак стар му дадоа. Значи воопшто не им чини телевизијата. Далинското без капаче му го дадоа и ресиверот пак стар. Ма глупи се многу. Сликата на секој саат му се замрзнува.
На комшијата најверојатно не му чина каблите. Корисник сум на макс тв 3-4 год не ми се десило никоаш да ми замрзне сликата или да немам интернет. А ако они немаат добра тв незнам кој има;)

Член од
15 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
20
Ме интересира на тие што ставивте сега Max TV каков медиа приемник ви дадоа? МП300 или некој друг? Мене ми донесоа некој ISB6030.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Ме интересира на тие што ставивте сега Max TV каков медиа приемник ви дадоа? МП300 или некој друг? Мене ми донесоа некој ISB6030.
На Basic пакетот тој приемник ти следуе :)

Член од
15 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
20
И јас го ставив Max Start и ми го дадоа овој.

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Могуќе не викам не, не сум google :D
Него што направи со телевизијата, ти пуштија ли? Јас вчера имав црна слика со една икона не сакаше да го превземе софтверот. Сабајле гледам брзината синхронизирана на 12МБ/с, но на speedtest.net исто ми дава 6, наместо 8. Исто така се превзема софтверот на приемникот, ама не ми пушта телевизија. Вика клиентот не е достапен. :/

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Него што направи со телевизијата, ти пуштија ли? Јас вчера имав црна слика со една икона не сакаше да го превземе софтверот. Сабајле гледам брзината синхронизирана на 12МБ/с, но на speedtest.net исто ми дава 6, наместо 8. Исто така се превзема софтверот на приемникот, ама не ми пушта телевизија. Вика клиентот не е достапен. :/
Кј мене е уште само црно ни икона ни ништо :D

Член од
15 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
20
Една разлика што воочив со МП300 е дека овај ISB6030 има 320 гига хард а МП300 160 гига.

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Една разлика што воочив со МП300 е дека овај ISB6030 има 320 гига хард а МП300 160 гига.
Да, да... Понов е, нормално... ;) Тебе ти пуштија тв? И за колку време одкако поднесе барање? :)

Член од
15 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
20
Не ми е пуштена тв зошто денес го потпишав договорот и ми ја донесоа опремата.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
На комшијата најверојатно не му чина каблите. Корисник сум на макс тв 3-4 год не ми се десило никоаш да ми замрзне сликата или да немам интернет. А ако они немаат добра тв незнам кој има;)
Подобра понуда има Тотал тв. Јас имам тотал тв и сите дупло повеќе канали има од макс тв. Ама сега да не ги споредуваме, макс тв ти е IPTV, а тоталтв е DVB-S.

Kajgana Shop

На врв Bottom