Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
24 мај 2007
Мислења
129
Поени од реакции
1
Imam moj Linksys wireles ruter, sega se prefrliv na call&surf comfort + (nesto taka bese). Problemot e sto sakam da go koristam mojot bezicen Linksys a ne ovoj sto go davaat Pireli (najverojatno koga ne pravat gumi sklopuvaat modemi/ruteri). Na kompjuterot gi povrzav dvata so eternet kabel, linksysot e povrzan isto so pirelito preku eternet kabel i .. na desktopot imam internet a wireless nemam. Isklucen e wirelesot na pirelito. Znae nekoj sto treba da se pravi?

P

Princ

Гостин
Еден од начините е на линксисот да му речеш да прави пппое конекција.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Вкупен остварен сообраќај 32280.62 MB
хмм 32 гига и уште не ми ја намалиле брзината

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Вкупен остварен сообраќај 32280.62 MB
хмм 32 гига и уште не ми ја намалиле брзината
ич да не се секираш, ќе те скинат кај и да е .. мерачот одвреме на време се заглавува

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
ич да не се секираш, ќе те скинат кај и да е .. мерачот одвреме на време се заглавува
хаха знам али чудно ми е, обично кога се заглавува е под 25 гига, а моментално пишува дека имам 40 гигабајти а сеуште е таа брзина.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
ке понудат ли нешто овие Ново или стапов...

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Драчево има ли ?? ке им ебам суратот ако нема :baeh:
Тоа не знам кој би можел да го одговори. Инаку колку што знам сите поголеми телефонски централи како таа во Драчево се поврзани со оптички кабли одамна со главната централа. Колкав им е капацитетот на каблите и нивната намена... Ставре знае. Да му пуштиме мејл на Бејкерс, можеби ќе ни каже. Или ако некој знаеш од поштата да отидеме да го прашаме. :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Тоа не знам кој би можел да го одговори. Инаку колку што знам сите поголеми телефонски централи како таа во Драчево се поврзани со оптички кабли одамна со главната централа. Колкав им е капацитетот на каблите и нивната намена... Ставре знае. Да му пуштиме мејл на Бејкерс, можеби ќе ни каже. Или ако некој знаеш од поштата да отидеме да го прашаме. :)
Немам ама ке прашам некој ако има, мене ме нервираат што немаме Т-ком продавница кај нас па да си платам сметките..

Borce Kolca

перендиче
Член од
25 мај 2009
Мислења
90
Поени од реакции
1
зошто кога ми ѕвони тел, ми паѓа нетот?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
зошто кога ми ѕвони тел, ми паѓа нетот?
Не ти се правилно поврзани телефонот-модемот-сплитерот. Пред сплитерот (каде што влегува оној кабел што доаѓа од бандерата) не треба да има ништо приклучено, или пак имаш 2 телефони од кои едниот е неисправен и прави проблеми. Најдобро обрати се на 080012345 тие ќе ти кажат како да постапиш :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom