Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Прегледај го приврзокот 42450

дечки јас неш да не не сум ап-ту-дејт?
Зголемени брзини или така ми се чине :vozbud:
Истите се.Само нешо изглеа мењаат,па се оптеретуваат серверите од време на време,ќе почекам 2-3 дена дали ќе се оправат и дали има измени,ако не се среди ќе почнат да им ѕвонат телефоните :)

Член од
4 мај 2008
Мислења
45
Поени од реакции
2
Истите се.Само нешо изглеа мењаат,па се оптеретуваат серверите од време на време,ќе почекам 2-3 дена дали ќе се оправат и дали има измени,ако не се среди ќе почнат да им ѕвонат телефоните :)
не бе... види и на официјалната страна пише 8мега. Јас како шо памтам беше 6 и одамна не сум прател па може у меѓувреме смениле нешто.
http://telekabel.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=93&Itemid=73&lang=en

Член од
20 јануари 2009
Мислења
655
Поени од реакции
539

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374
Пред некој ден ми беше шит нетот ама поголем дел од времето вака ми е

Уште кога ќе имав повеќе од 50 гига лимит топ....Ама нема :tapp:

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
шо прават овие уште никаква новост нема да подобрат нешто останавме со 0.5 Mb/s уплоад
а и овие 50 Gb не стигаат за ништо :S

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18
Имам преметено дека интернетот ми се зезнува кога врне дожд или паѓа снег. Покажува дека е поврзано ама ништо не се отвара и ping ми јавува губиток на пакети. Ги имам викано неколку пати и се повторува проблемот, среќа убаво е времето :D
Има некој приметено дешавкава?

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Имам преметено дека интернетот ми се зезнува кога врне дожд или паѓа снег. Покажува дека е поврзано ама ништо не се отвара и ping ми јавува губиток на пакети. Ги имам викано неколку пати и се повторува проблемот, среќа убаво е времето :D
Има некој приметено дешавкава?
Тоа е еден од проблемите на DOCSIS мрежите. При големи температурни промени доаѓа до „расштелување“ на линиите и зголемување на шумот во мрежата. Во таков случај мораш да чекаш да помине екипа и повторно да ја наштелува линијата (до следното затоплување). Поради ова кабелските оператори два пати во годината прават штелување на сите појачала (на есен и на пролет). Решението на проблемот е подлабока оптика до клиентите, односно FTTB.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383

Средно жалосно.....Катастрофа.....

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Тиња...таман мислев дека се опраија за стално, ме разочараа.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374

Топкиииииииииииииииииииииииии хахахаха:toe:

Чим кај вас е таков мора и кај мене автоматски.Пув бе викам ај вие во Скопје друго сте ама и мене ме урочивте

Kajgana Shop

На врв Bottom