Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378
Потврдувам, така е.

Се забележува кога е мрежата пооптеретена а кога не е но можам да речам дека е во рамките на нормалата, и дека сега е добро, значително подобро од порано.
Искрено доколку остане добро и понатаму ги имам во предвид и бизнис пакетите на Телекабел.
За частење си одамна си немал вакви брзини :vozbud:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378
http://www.speedtest.net/result/1205049219.png

прилично изнeдeн , прв пат во животот глeдам ваква брзина кај мeнe :D
Да ти кажам и кај мене брзината е ваква и тоа веќе 2 недели.Меѓутоа не се радувам затоа што на сите нешта има крај поготово со Телекабел.Да видиме дали стварно надградиле нешто или пак си играат играчки

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Што е со ТК последните 3-4 дена, незнам.. Upload немам за еден фајл на меил да пратам не па за повеќе... пингот от 15 на 50 се качи, си ебало мајката.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.673
Поени од реакции
34.147
Има некој проблем насекаде, извади адаптерот на 3-4 минути и рестартирај компјутерот.
Се враќа се во нормала.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Одамна е поддржан DOCSIS 3.0.
Сеуште не им е имплементиран целосно...Се јавив пред некои 3 недели, типот рече дека ќе има известување официјално, по телевизии и на сајтот. :)

Член од
21 март 2011
Мислења
86
Поени од реакции
40
Страници отвара нормално и брзината и пингот на speedtest сe нормални. Но, Youtube и други видеа многу споро се полнат. За видео од 1 мин buffering треба да чекам 2 мин! Веќе со недели е вака, што е работата??

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Страници отвара нормално и брзината и пингот на speedtest сe нормални. Но, Youtube и други видеа многу споро се полнат. За видео од 1 мин buffering треба да чекам 2 мин! Веќе со недели е вака, што е работата??
И кај мене ју тјуб е катастрофа,стримови исто,дури и спидтест ми дава лоши резултати,последните 3-4 дена е вака кај мене,пробав да ресетирам рутер,се на ново,џабе.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378

Значи да не урочувам или да не ме фати црна магија ама пола месец ми е вака брзината.Ова претходно не сум го имал на толкав временски период.Дали нешто направиле незнам важно подобро е.Се плашам да не се расипе.

Kajgana Shop

На врв Bottom