- Член од
- 1 јануари 2010
- Мислења
- 1.947
- Поени од реакции
- 1.498
Само кај тебе или и на повеќе места?Има некој друг проблем во Аеродром, два-три дена нема нет...
Им пријави?
Што викаат?
Само кај тебе или и на повеќе места?Има некој друг проблем во Аеродром, два-три дена нема нет...
Пријавив, имало поголем проблем и вчера го средија, после 2 дена. Ама дур да ги добиеш на телефон...Само кај тебе или и на повеќе места?
Им пријави?
Што викаат?
Убаво си приметил, се што е надвор од Mакедонија конзистентно добива тапа брзини на пример можеш да очекуваш нешто како 30/50Mbps.Дали некој имал проблеми со брзинава на оптика деновиве? од 150/150 добивам само 50мбпс најмногу...
Неnudi li telekabel internet vo naseleni mesta kade nemaat svoja mreza naprimer preku adsl mreza na telekom ili kabelska mreza na a1, kako sto naprimer a1 nudi adsl preku infrastruktura na telekom
Јас сум на Телекабел Оптички 150/150 интернетот е супер. Брзина, стабилност, не паѓа многу ретко знае да падне на неколку секунди. За 1000 ден. месечно топ е плус немаш обрзувачки договор - кога сакаш прекини услуга. За 150/150 Mbps да добиваш треба да имаш рутер со 5GHz а со 2.4 GHz до 100/100 ќе ти е. Исто така и уредите треба да ти подржуваат преку 100 MBps брзина.Моментално имам оптички интернет од неотел 50/50, размислувам да земам од неотел 150/150 ама не знам дали е добар во смисла дали е стабилен, да не има чести прекини.
Некој да сподели искуство со оптички интернет од телекабел?
Треба да бушат внатре меѓу спратовите и да постават кабли по ходниците.Што е работата со приклучоците на Телекабел во нови згради... Се преселив во нова зграда и Телеком и А1 веќе барем месец дена продаваат и приклучуваат, а Телекабел уште само до зградата имале сигнал, не и на спратовите. И кај други луѓе знам дека било вака последниве години. Не знам дали да ги чекам или да приклучам од некој од другиве.
хм, па од телеком и а1 активно одат луѓе по станови продаваат приклучуваат, а нема никакви кабли во ходниците. куќен совет уште нема во зградата, не знам кога ќе се формираТреба да бушат внатре меѓу спратовите и да постават кабли по ходниците.
Или нема заинтересираност или куќен совет не им дозволил.
Иако знам ситуација во која што само за еден клиент местеа, со олеснителна околност, вертикала до лифтот... И отежнителна околност, се пробија во подрум.