Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Хмм..Мислам дека додавање или бришење на програми од понуда е одлука на операторот,а Совет за радио дифузија е тој што треба да каже дали тој канал може да се емитува и слично.Не сум баш сигурен...Незнам стварно вака телевизијата е глупа,телевизорот со месеци не сум го вклучил:pos2: Откако ги тргнаа Discovery каналите веќе не се сеќавам кога телевизија сум седнал па да загледам нешто.Мислам дека Discovery каналите треба да ги вратат и да додадат барем неколку.Пример како BBC Entertainment,Euro News,Metropolis,History Channel и слично.Досега да имаше можност да се има телефон+интернет одамна ќе исфрлев кабловска ама неможе.А да заборавив да напоменам видов дека претплатата за кабловска е 350 во Скопје.Ако им е за тоа поскапување за 20-60 денари не е многу така да ако ја средатат понудата со новитети за повеќето би било прифатливо.Во Скопје нудат 65 канали во Штип 59.И ние сакаме повеќе канали :back:
Значи програмскиот пакет (збирот од сите програми) се одобрува од СРД по доставување на документација за право на реемитување на наведените канали .... тргањето на некои канали кај нас е најчесто поради надворешни влијанија (последен пример е мислам со ПИНК) кој настанува кога правниот носитек на правата за реемитување го известува СРД кој пак на оние кои го имаат наведениот канал во програмскиот пакет им наложува да го тргнат/заменат со друг ...

Сепак за ова предлагам да отвориме башка дискусија во соодветниот форум каде би ја продолжиле дискусијата ..

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Nekoj od Kozle da spodeli kako my e brzinata na TK? Skoro cela nedela ne kacuva poveke od 2Mbps. Koga pocnaa so prefrlanje imase 2-3 dena koa digav 7Mbps i tolky...
На торенти вадам 8 мегабита, али нормалното "сурфање" преку Browser некако е успорено.

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Исто и на мене Торенти стигнува максимална брзина до 8 Мбита но на спидтестот не мрда повеќе од 1 Мбит

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.376
Значи програмскиот пакет (збирот од сите програми) се одобрува од СРД по доставување на документација за право на реемитување на наведените канали .... тргањето на некои канали кај нас е најчесто поради надворешни влијанија (последен пример е мислам со ПИНК) кој настанува кога правниот носитек на правата за реемитување го известува СРД кој пак на оние кои го имаат наведениот канал во програмскиот пакет им наложува да го тргнат/заменат со друг ...

Сепак за ова предлагам да отвориме башка дискусија во соодветниот форум каде би ја продолжиле дискусијата ..
Еве линк до темата ако може некој модератор да ги префрли мислењата поврзано со оваа тема
http://forum.kajgana.com/showthread.php?50915-Дискусија-за-програмската-понуда-на-Телекабел&p=3562799#post3562799

Сите сугестии,забелешки и се друго поврзано со телевизија од Телекабел постирајте таму

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Кај мене спидтест е 4Мбпс, а торенти ми симинја со 35кбпс...

Сега се чув то телекабел техничка поддршка. Сигналот до модемот бил топ, изгледа имам вирус. Кога му реков дека користам убунту ме праша дали имам вајерлес и тогаш мудро заклучи дека Ап-то ми прави проблем и ми рече да уштекам директно во модем....

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68

се е океј само нека го покачат и upload барем на 1 мб/с

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500

Денес разбрав дека се зголемени брзините. Спеедтестов стално ми дава 8мбита барем у центар е стабилно за сеа, браво за ТК посебно за зголемувањето на трафикот на 50Gb :smir:

Член од
11 мај 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0

Добро што ја зголемија брзината. Ама требаше и пакетот Телекабел-500 да го корегираат и брзината по 50GB наместо 256/128kbps да биде 512/128kbps... :toe:

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Кај мене торент уште иде со 30кбпс.. а спеедтест со 2мбпс...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.376
Денеска ми го заменија стариот бел моторола модем со новиот Томсон и можам да кажам дека има разлика.Пример на симнувања на торент и слично многу побрзо ми качува брзина него со претходниов.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130

Торенти идат со константни 1MB/s без падови, латенција во игри 70-80ms без загубени пакети или jitter. Бев корисник на Лелекабел долго време, многу ми е мило што ги напуштив пред 7-8 месеци. Неможев ниедна онлајн игра да играм. Сум имал вируси наводно

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Нешто интернетов е слаб вечерва? И тоа претерано слаб?

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Денеска ми го заменија стариот бел моторола модем со новиот Томсон и можам да кажам дека има разлика.Пример на симнувања на торент и слично многу побрзо ми качува брзина него со претходниов.
Како мислиш ти го смениле? На твое барање со доплата или нешто друго?

Kajgana Shop

На врв Bottom