Такси или автобус?

Такси или автобус?

• Такси

Гласови: 206 60,1%
  • Автобус

Гласови: 137 39,9%

• Вкупно гласачи
    343

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Peski be... U poslednive 2-3 godini segde idam peski...Osven ako se brzam negde pa sednuvam u taksi(retkost)...

So bus da se vozam e opasno po zivot...Drugarka se vrakjala doma u 41, so posledniot bus, i se zapalilo neso ,a unutra krcato puno, i soferov umesto da ostane da sredi rabota on prv iskocil da bega...Srekja im gi otvoril vratite za oni da iskocat...:kesa: Koga mi go zborese ova ne znaev dali da se smeam ili da ja tesam...

A za taksi...Nase taksi e top, sea skapo e , ama koga e zort nemas drug izbor...

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Коа сум вака на школо слободна и фурам со автобус ама јбг петок сабота искачање на враќање со такси пошо последен автобус во 23:00 и нема избор. А вака летно време искачање со такси и враќање со такси а и точак за преку ден е топ опција.

Член од
23 септември 2008
Мислења
159
Поени од реакции
13
Sakam nekam moram taksi,ama koga ke sedne nekoj od kaj Zlate pa kopa na kebapi,kromid i pivo ili nekoja pa ke pocne da se parfimise duri ne se napravi magla,mi ide da gi isfrlam od kola ama kulturata ne mi dozvoluva,baska se raboti za 50 den.vo kes

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
Ги користам 2-те али повеке преферирам такси

bezobrazna

...Paste
Член од
7 август 2008
Мислења
440
Поени од реакции
27
за на работа претежно со автобус... за излегување нормално со такси!!!

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Абе кој не сака да се вози со такси.. Ама толку ми се можностите.. Морам да идам со автобус.. Некогаш идам и пешки.. Ама не до школо.. Школото ми е у козле.. Ја живеам у Ново Лисиче.. Нејќам да се возам у автобус ради некои кретени шо ќе се качат неизбањати, запотени итн.. Затоа преферирам такси..

GoGo*

LSS
Член од
10 јуни 2008
Мислења
564
Поени од реакции
18
Зависи.Доколку е близу одам пешки,а доколку е подалеку такси :wink:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Епа со такси...во Охрид не ни гледам автобуси на гратска линија т.е. има ама двапати дневно валјда:pos2::pos2:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Па за у школо со автобус а за навечер за искачање зависи. Ако сум сам или со уше еден шо има слободна идеме со автобус али ако сме 3-4 души идеме со такси.
Значи дефинитивно повеќе користам такси.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Ни едното ни другото.Најчесто идам пешки на одредената локација,можеби затоа што сум во центар па скоро се' ми е блиску.Но сепак некогаш се случува да фатам такси,единствено ако се брзам за некаде или пак каснам.А ако збориме за што повеќе би употребувала,ондак автобус.Башка во него можеш да сретнеш некои познати лица,па муабет,па ова она:)

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
пре сум за такси пошо не живеам оддалечено од местата на кои најчесто одам, така да идам со такси пошо никад не ме фаќа поише од 70 ден.:pipi:
а автобус не можам да поднесам пошо ужасно ми смрди, мислам дека 5 пути у живот сум се возела у автобус и тоа било затоа што сум била приморана (коа сме иделе кај некој у викендица што е надвор од Скопје на пр.)

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Такси, а и плус ако сакам да идем со автобус у те немоем :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom