Такси или автобус?

Такси или автобус?

• Такси

Гласови: 206 60,1%
  • Автобус

Гласови: 137 39,9%

• Вкупно гласачи
    343
Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Si se vozam so bus ne mi e voopsto problem em eftino e,no i so taxi zavisi kako stojam so pari i so vreme ako mi se brza togas taxi:toe:

Enis_gv

Dictator.
Член од
17 март 2009
Мислења
353
Поени од реакции
9
Па со Аутобус секако...:helou:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.732
Поени од реакции
22.727
Дефинитивни такси....

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Кај нас во Битола повеќе се исплаќа со такси отколку со автобус.
Разликата не е голема, а кај и да одиш најевтино е 30 денари, најскапо 60-70 (зборувам за себе).
В центар живеам, а знајте Битола се е на едно место, кафичи, бутици, така да немам некоја голема потреба од превозно средство. Дури и факултетот ми е блиску.
Е кога одам некаде подалеку, користам такси, бидејќи, како што кажав, посплатливо е. Најмногу имам досега платно (и само еднаш во животот) 70 денари, ама таксистот го изнаврти цел град...
Автобусите и не се многу, многу пријатни, а како плус причина што не се возам со автобус, е поради тоа што нема постојка кај мене во близина...
Имаме и „диви таксисти“ си возат по 15 денари (или 20??), ама треба да чекаш да се соберите 4-5 души...

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Со оглед на фактот што школото ми е оддалечено прилично многу доста време од денот поминувам во патување накај и од школото..имам слободна што значи дека можам да се возам во кој било бус и до каде било..Е сега за враќање од искачање или во ситуации кога брзам користам такси,нема тогаш бусови..инаку не ми претставува проблем возење во бусови..Не е така одвратно и неподносливо како што некој имаат прикажано..
Но сепак јас би гласала за кола и тоа само моја кола:smir:

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Па секој ден до училиштето и назад со автобус, а по потреба такси. :helou:

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Дефинитивно такси,као што се условите во автобусиве ич не ми се влага, ама МОРА! МОРА! :(

I

InF3cTeD

Гостин
такси....кај нас автобуси не ни знам дали вртат така да морам со такси да се возам

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.677
Ако се брзам негде а не можем кола да земем такси, у спротивно автобус.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Во Битола ко ке сум пешки цепам сегде .. ретко такси ( од дивите ) земам . А во Скопје со автобус.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Ако се брзам или навечер такси,али вака за у школо бус:nesum:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Сакам автобусчиња, но во анкетава гласав за такси. Од една едноставна причина што ние немаме автобуси туку имаме трактори. Единствена предност на таксито е што не застанува на станици, но затоа тука се сите можни семафори кои ќе бидат на црвено и на кои таксито нели сосема случајно застанува.
За комоција не може да се споредува. Секако дека таксито е далеку поудобно. Но, и во автобус ако има место за седење е добро.
Некако слободнава за во автобус ми е многу корисна работа. Одам каде сакам, кога сакам, со кој автобус сакам за само некои си 1000 денари месечно. А со такси би одел точно определено на едно место и за тоа би платил многу убави цени.
Преферирам такси само кога каснам некаде, или кога немам друг избор.
Сепак автобус е мојот избор.

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Најмногу користам автобус,а кога многу брзам негде си идам со такси ама затоа кога имам многу време и кога дозволуваат временските услови фурам пеш

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
паа со автобус скоро сегде идам се враќам.......е сеа ептен ако немам автобус...претежно навечер...ако не ми се чека тогаш такси

Kajgana Shop

На врв Bottom