Такси или автобус?

Такси или автобус?

• Такси

Гласови: 206 60,1%
  • Автобус

Гласови: 137 39,9%

• Вкупно гласачи
    343

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Сори за офф топикот ама дали некој знае кај може да се купат новите електронски карти за приватните автобуси?И после како ке се дополнуваат?Фала:helou:
На рекорд, до книжарницата на Топер. Мислам дека порано таму беше некое комуњарско дуќанче за нешто текстил или сл. Исто мислам и кај тобакото (не во Бисер, тоа пред него, не ги знам по бројка).
Плус тоа, како што разбрав, ќе може да се купуваат и во сите приватни автобуси, а ќе се употребуваат на некој сличен принцип како слободните карти од ЈСП.

Он топик: не дека сакам, ама најисплатливо ми е да се возам со автобус. И тоа секогаш со ЈСП, поради слободните карти. Јебига, студентарија тешка.... Е сеа ептен навечер, едно нема автобуси, друго пијан си и чекаш побрзо да си дојдеш дома, така ОК...

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Во Скопје секогаш се движам со такси, a пак во Гетеборг се движам со автобус и трамвај, кога нема кој да ме пренесе со кола секако. Што е скапо, скапо е =))

Член од
3 август 2008
Мислења
250
Поени од реакции
2
Кој може да одбере автобус преку такси :tapp: Едино само ради економичност на бусот :wink:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Почесто цепам со такси ама сепак би избрал автобус . Како прво е поекономично , за позгодно неможам да кажам бидејќи не е меѓутоа може да се избегнат непријатните прашања кој знаат да ги постават некој од таксистите и сл...

warlic MKD

КирЕ..Поштарот
Член од
16 септември 2008
Мислења
270
Поени од реакции
5
Такси .. каков автобус .. тама смрдеа од баничане .. може и автобус ама такси .. ако е поскапо и поубаво е

Член од
16 септември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
0
си имам кола
не ми треба ни такси ни автобус
позз

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Такси..Со такси се возам секој ден дури по неколку пати...:toe:

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Pa retko se vozam so taksi ... Si imam slobodna karta ... 960 denari mesechno ili taka nesho ... Letoska idev so drugari na bazen so taksi ... I letno vreme znam da otidam do negde so taksi bidejki nemam slobodna ... Jas sekako bi sakal povekje so taksi da se vozam radi nekoi debili shto vlagaat vo atobus 3 nedeli neizbanjati [letno vreme] pa kje ti zastane do tebe i ne mozesh da dishesh ... Ama tolku mi dozvoluvaat finansiite :) Taka da kje moram da trpam :)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
nejkam taksisti posto sedat ko lesinari i cekaat na nekogo da mu gi soberat parite, sitni dusi se na nekoi finti da fatatat guzva, crveno na semafor, sto pari ispodadov uste da im trpam filozofiranje.Filozofiranje na taksist nema poodvratna stvar.

Член од
17 септември 2008
Мислења
41
Поени од реакции
0
Абе бате како имаш пари ако имаш многу имаш своја кола, ако имаш средно со такси, ако немаш е тогаш автобус.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Јас сум за такси, ама кај и да е, финансиите ќе си го кажат своето...

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
За кратки релации такси, за подолги автобус.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Синдикалија-студентарија, по автобуси се влечкам цел живот. Таа клета 57ца коа ќе ја видам на улица ми се темни. :pos:

Тоа е, живеам подалеку, а таксиве изгор се последниве години. Во автобус ем поекономично, ем од социјален аспект се некој познат ќе сретнеш, ем имаш добро оправдување кога касниш (не е до мене, автобусот каснеше :icon_lol: ), ем со сите шофери се спријателив до сеа. :pos:

Сепак, не е дека и такси не користам. Само бус почесто, особено на подолги релации.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Абе такси, овде низ Охридов само по блискиве села се патуват со такси, Охрид е мал и и најчесто со такси се патуват низ него...

Kajgana Shop

На врв Bottom