Смешни коментари.
Фаворито објасна погоре дека превозот ни откажа, зато организирано патување немаше.Во последен момент се снаоѓавме со коли.Голем дел веќе беа стигнати во Охрид, а дел имаше и цел ден низ Охрид.
То шо тука некој ја пушти сликата како изгледал копот пред да влезеле Чкембари и како после, хахахаха
Па друже пиши ми ако те интересира во порака ќе ти испратам слика да видиш кој се има внатре, и колку редовни членој од прва екипа веќе беа во први редој.
Другата екипа нормално одеше во придружба со едниот автобус кај шо беа пуштени најмладите.
Е сега зошто мене лично ми се смешни коментарите. Дали некој овде нормален мисли или треба да мисли дека ова е реалната бројка на Чкембари? Па нормално дека не бе. Многу добро се знајме колку навивачи имаме сите и колку содржи јадрото на групата. Ама ако за нешто не бива то е за праење мобилизација во вакви дерби натпревари, то го докажавме неколку пати до сега.
Како можиш при здрав разум да очекуваш дека на ваква утакмица ќе имаш 500+ редовни Чкембари? Па другари ние да имавме толку редовни Чкембари не знам кај ќе ни беше крајот
Смешно ми е за шо се објаснувам.
Дали кај овие поголеми групи од балканот на дерби мислите дека сите во копот се навивачи со сите нишани? Ако мислите така немате одено и гледано.
Нашата најава беше поќе од успешна, успеа да запали многу луѓе. Иначе околу 70.000 прегледи има видео најавата на ФБ+Инста.
Е сега, шо е за мене битно? Битно е то шо вчера навиваја сите, од еден до последен.Како сите некако да беа репетирани за навивање и го чекаја овај момент да се испукат.
Обично на вакви натпревари ко ќе собериш во копот и кадро и некадро резултира со мачење во навивањето, па и по некоја тепачка.
Ова вчера беше баш спротивното. Јас ќе се дрзнам и да кажам дека ова е едно од подобрите навивања на Чкембари во последните неколку сезони. За то придонесе то шо наспроти нас немаме навивачки ривал, па да се пцуеме и да ја губиме пола енергија таму, како и резултатот кој ни дозволваше да си возиме песна поќе време без да осетиме дека треба да прајме притисок кон противничкиот тим.
Ако овие вчера не беа Чкембари, вакво навивање немаше да има. Ваљда ви е јасно.
И да, ќе забораев. Ве молам излезете под итно од филмот за паѓање реквизити. Не прајте џабе провокации во име на Рибари. Претходниот пат скапо ќе чинеа тие работи. Сега засега има коректни односи, нека остани така.
Рибари исто така со добра бројка. Салата исполнета скроз.
Се на се за мене одлична утакмица.