ТИФОМАНИЈА!

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.960
Поени од реакции
41.243
Глуп си или глуп се прајш....

Ова кој го напиша бе забеган????
Државни мислејќи на народни пари, собрани од даноци што и впрочем се и општинските пари. И тие се државни само што се прераспределени да идат во општината. Само што кога станува збор за Пелистер тогаш е ок да се зимаат општиснки(народни) пари, ама кога е Вардар во прашање тогаш не е ок. И пелистер е спозориран од општината, и Вардар зема финансиска помош од Град Скопје и некои скопски општини. Кажи ми ја разликата тука жити се, и како ние сме биле ДРЖАВЕН проект, ама вие не сте?

Член од
7 ноември 2022
Мислења
126
Поени од реакции
369
не е проблемот ритамот ако се ископира или препее , еве на касабланка песната со марихуана и кока цела европска сцена ја пеат сега , или аргентинската од светското исто ритамот 90 % од групите во европа го земаа , за мене не е во ред да ископираш од гробари или делије цел ритам со се текст само сменет на Македонски , како еден тим на светот цел , или гледам сега и цпб ја пеат од делије со исти текст , само за тебе увек уз тебе а њих ко јебе , или ко што кажа комити од таурунум , исто и маринци земаа од ФА срцево ми чука цела иста со сменет на српски , за ритамот не ми е проблем ама текстот цел да го ископираш не ми е нешто ...
Само за тебе и се за тебе е песна/скандирање кое првпат е пеено за 14та титула мисламммм ако е и порано во парк уште во времето на Гокси. Имаше еден клип на јутјуб ама еве од прееска го барам неможам да го најдам, баш до после ако го најдам ќе го прикачам да видиш.

Член од
29 август 2022
Мислења
139
Поени од реакции
480
Само за тебе и се за тебе е песна/скандирање кое првпат е пеено за 14та титула мисламммм ако е и порано во парк уште во времето на Гокси. Имаше еден клип на јутјуб ама еве од прееска го барам неможам да го најдам, баш до после ако го најдам ќе го прикачам да видиш.
добро чим е така , прв пат слушнав лани дека се пее со исти текст како делије што сезона пред тоа они ја форсираа , ама океј чим се пеело и во на гокси времето и за 14 титула не сум знаел

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Државни мислејќи на народни пари, собрани од даноци што и впрочем се и општинските пари. И тие се државни само што се прераспределени да идат во општината. Само што кога станува збор за Пелистер тогаш е ок да се зимаат општиснки(народни) пари, ама кога е Вардар во прашање тогаш не е ок. И пелистер е спозориран од општината, и Вардар зема финансиска помош од Град Скопје и некои скопски општини. Кажи ми ја разликата тука жити се, и како ние сме биле ДРЖАВЕН проект, ама вие не сте?
Никој не се побунил колку шо знам од кај нас за пари од град Скопје шо сте ги зеле или од скопски општини. Ако мислиш на Бранко изјавата за државен проект, иако имам мислење ама немам желба да ти образложам, барај си од него да ти образложи зошто така рекол. Мене лично пред се шо ми смета е дека ЕДЕН ЕБЕН ДЕНАР од државата не е вложен во спортската инфраструктура во Битола за разлика од кај вас, каде и салата (борис трајковски) и стадионот се државни проекти што чинат десетици милиони евра. Не велам да нема, велам нека има и кај вас и кај нас. Се што е Битола изградено е од самопридонес (во минатата држава) или од општинскиот буџет.

Член од
10 август 2008
Мислења
703
Поени од реакции
1.930
Црпко, прајш разлика ДРЖАВНИ И ОПШТИНСКИ пари?
Се размислував дали да ти вратам оти темава ќе отиде во неповрат, но со глава во ѕид понекогаш одите и сакате да се правите секогаш жртвени јагниња.
Глупо е малку да се објаснуваме во ваква тема од каде се финансираат општините, но веќе ја почна темата.
Најголемите финансии општините ги добиваат од државата со блок-трансакциите. И сега ќе правиш разлика помеѓу државни и општински пари.

Еве ти во прилог и истражување како се трошат општинските пари:
https://www.dw.com/mk/cgk-milioni-za-sportskite-klubovi-od-opstinite-troski-za-graganskite-organizacii/a-67776705

""Најголем дел од парите од општинските буџети завршуваат кај професионални клубови кои се натпреваруваат во лигите од највисок ранг во соодветните спортови, додека само мал дел завршува за рекреативниот и училишниот спорт. На врвот, според висината на добиената поддршка, се кошаркарскиот, фудбалскиот и ракометниот клуб Пелистер Битола, кои добиле 1 милион евра во 2022 година.
Општина Битола ги има направено трите највисоки исплати кон спортски клубови помеѓу осумте општини кои се предмет на истражувањето.""

Имате постојана помош од општината, РЕК, Еурофарм, Синпекс и други помали битолски фирми ви ги помагаат трите клуба, искрено јас немам против нека ве помагаат логично е да помогнат.
Само не кукајте кога тоа се прави и на други клубови.
Зашто не се буните дека општина Кавадарци ги помага ФК и РК Тиквеш?
Само Вардар и Скопје е проблемот.
Се враќаме на муабетот на Сајбер од завчера дека ситуацијата е таква дека треба помош од македонските општини и од макединските големи фирми во период кога ќе укинат ваучерите, кога нашите клубови се газени во секој поглед од шпонскиве екипи.
Уживајте во помошта додека ја имате, инсистирајте и за поголема, да не му текне на Еурофарм да си оди, општината да намали пари и пак фабрички да се ресетирате.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
ne. narodni pari se narodni pari. vie kako slepo crevo na drzavata redovno go cicate budzetot so sekavi gluposti. pola od vas u skopje se lecat na primer, treba da ve ostavime da umrete valjda po tvojata logika...
TI da ne plakas vo opstina Bitola pari kengur?
Автоматски споено мислење:

Се размислував дали да ти вратам оти темава ќе отиде во неповрат, но со глава во ѕид понекогаш одите и сакате да се правите секогаш жртвени јагниња.
Глупо е малку да се објаснуваме во ваква тема од каде се финансираат општините, но веќе ја почна темата.
Најголемите финансии општините ги добиваат од државата со блок-трансакциите. И сега ќе правиш разлика помеѓу државни и општински пари.

Еве ти во прилог и истражување како се трошат општинските пари:
https://www.dw.com/mk/cgk-milioni-za-sportskite-klubovi-od-opstinite-troski-za-graganskite-organizacii/a-67776705

""Најголем дел од парите од општинските буџети завршуваат кај професионални клубови кои се натпреваруваат во лигите од највисок ранг во соодветните спортови, додека само мал дел завршува за рекреативниот и училишниот спорт. На врвот, според висината на добиената поддршка, се кошаркарскиот, фудбалскиот и ракометниот клуб Пелистер Битола, кои добиле 1 милион евра во 2022 година.
Општина Битола ги има направено трите највисоки исплати кон спортски клубови помеѓу осумте општини кои се предмет на истражувањето.""

Имате постојана помош од општината, РЕК, Еурофарм, Синпекс и други помали битолски фирми ви ги помагаат трите клуба, искрено јас немам против нека ве помагаат логично е да помогнат.
Само не кукајте кога тоа се прави и на други клубови.
Зашто не се буните дека општина Кавадарци ги помага ФК и РК Тиквеш?
Само Вардар и Скопје е проблемот.
Се враќаме на муабетот на Сајбер од завчера дека ситуацијата е таква дека треба помош од македонските општини и од макединските големи фирми во период кога ќе укинат ваучерите, кога нашите клубови се газени во секој поглед од шпонскиве екипи.
Уживајте во помошта додека ја имате, инсистирајте и за поголема, да не му текне на Еурофарм да си оди, општината да намали пари и пак фабрички да се ресетирате.
Dzabe go tupis be drugar. Kako mozi parite opstinski da se narodni pari na site, me dupis ti ili? Danoci na frimarina i imot ti da ne mi plakas ebate? I DDV i se, kao sinkir nie ne trosime ne plakajme, ne chasti na drzavata blok transakcii deka sme mnogu ubaj. Vakvi prikazni na deca neobrazovani da mu kazvate. Opstinata si ima budzet i si gi troshi kaj saka i za sho saka. Nemozi za nasi pari ti da mi se bunis. NIkoj vas ne vi se buni shot finansira grad skopje ili opsitnite skopski. Problemot e vo centrralnio budzet!!!

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.960
Поени од реакции
41.243
Никој не се побунил колку шо знам од кај нас за пари од град Скопје шо сте ги зеле или од скопски општини. Ако мислиш на Бранко изјавата за државен проект, иако имам мислење ама немам желба да ти образложам, барај си од него да ти образложи зошто така рекол. Мене лично пред се шо ми смета е дека ЕДЕН ЕБЕН ДЕНАР од државата не е вложен во спортската инфраструктура во Битола за разлика од кај вас, каде и салата (борис трајковски) и стадионот се државни проекти што чинат десетици милиони евра. Не велам да нема, велам нека има и кај вас и кај нас. Се што е Битола изградено е од самопридонес (во минатата држава) или од општинскиот буџет.
А сега што глумиш демек никој не се побунил, јас не знам, види со Бранче, а сите си пишувате државен клуб, државно проектче.

На ред е партиско-политичко-државното клубче Рк В. Про 1961
И што од ова што го наброја припаѓа или е во сопственост на Вардар? Направени се претежно за да играат репрезентациите, а сите скопски клубови што сакаат да играат таму си плаќаат енормни суми. :icon_lol:

Дајте ја и вие салата и стадионот на таа агенцијата за стопанисување со јавен и деловен простор, па може и кај вас ќе се направи нешто. А не вака, не плаќате ни за утакмици ни за тренинзи, нека ни направи државата ама наше да биде после тоа. Ајдеее мајката, многу паметни бе вие.

Ние сме биле партиски-државен клуб, ама затоа вие со еден куп пари од општина, со поддршка на КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК ОД СДС не сте партиски, вие сте чисти како солза.

Абе ми се сере од дволичноста што ја ширите овде на форумов.

Последен пат ти реплицирам и тука завршувам.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
А сега што глумиш демек никој не се побунил, јас не знам, види со Бранче, а сите си пишувате државен клуб, државно проектче.

И што од ова што го наброја припаѓа или е во сопственост на Вардар? Направени се претежно за да играат репрезентациите, а сите скопски клубови што сакаат да играат таму си плаќаат енормни суми. :icon_lol:

Дајте ја и вие салата и стадионот на таа агенцијата за стопанисување со јавен и деловен простор, па може и кај вас ќе се направи нешто. А не вака, не плаќате ни за утакмици ни за тренинзи, нека ни направи државата ама наше да биде после тоа. Ајдеее мајката, многу паметни бе вие.

Ние сме биле партиски-државен клуб, ама затоа вие со еден куп пари од општина, со поддршка на КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК ОД СДС не сте партиски, вие сте чисти како солза.

Абе ми се сере од дволичноста што ја ширите овде на форумов.

Последен пат ти реплицирам и тука завршувам.
Na koj da bidi be Klubot more na Opstina ZRnovci? Pa normalno na Opstina Bitola, toj e klub na bitolchani, sho kur ve zaboli nie sho si go finansirame klubot, da ne treba i za toa dozvola da vi pobarame?

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848

аааа, значи затоa не дават пари за Битола, значи тоа шо ние сме го изградиле досега, треба да го дадеме на агенција за стопанисување и да се прај газда на НАШЕТО некое партиско пиунче од зајас или драчево. Не ме јеби бе, па уште после вакви изјави ќе ми збораш за дволичност. Ситуацијата со кондовски едно милион пати е објаснета, од средба со новиот сопственик на Пелистер да излези средба со кандидатот за градоначалник на Битола. И вас ве злоупотреби орце пред скоро време, спонзорирана објава како навива гушнат со вас на трибина. Ете, "нашиот" не победи, па пак функционираме со општината. Како тоа ако сме се продале на едната страна функционираме и со другата страна. Состаноци сме имале буквално со сите...
Поздрав, не реплицирам и јас повеќе на ова тема.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Темава ќе се расипе.
Дерби у ракомет, повторно без две навивачки групи, добро би било од следна сезона да биде со две групи и во двете сали, а најбитно од све, да им ВЕЧЕРНИ термини во ФУДБАЛ исто и за прв пат у Битола... мислам дека тоа ќе биде плус за кревање на самата тифо сцена.

аааа, значи затоa не дават пари за Битола, значи тоа шо ние сме го изградиле досега, треба да го дадеме на агенција за стопанисување и да се прај газда на НАШЕТО некое партиско пиунче од зајас или драчево. Не ме јеби бе, па уште после вакви изјави ќе ми збораш за дволичност. Ситуацијата со кондовски едно милион пати е објаснета, од средба со новиот сопственик на Пелистер да излези средба со кандидатот за градоначалник на Битола. И вас ве злоупотреби орце пред скоро време, спонзорирана објава како навива гушнат со вас на трибина. Ете, "нашиот" не победи, па пак функционираме со општината. Како тоа ако сме се продале на едната страна функционираме и со другата страна. Состаноци сме имале буквално со сите...
Поздрав, не реплицирам и јас повеќе на ова тема.
Кажав и претходно од Орце ќе ти дадам слики пред 25 год на запад, па секоја сезона од тогаш навака , бил Комита од средношколски денови, уште е.
Функционирање, раководство, одлуки, момците што ја водат групата не сакаат да слушнат п од политика.

Омилена партија .. не знам.. највише луѓе од трибина знам што шкртаат, не гласаат.
Глеам дел има за Левица... дел Дпмне да.. ама далеку дека сите и цела група... највише разочарани луѓе глеам, со гадење кон сдс и дпмне.

Последно уредено:
Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Темава ќе се расипе.
Дерби у ракомет, повторно без две навивачки групи, добро би било од следна сезона да биде со две групи и во двете сали, а најбитно од све, да им верерни термини во ФУДБАЛ исто и за прв пат у Битола... мислам дека тоа ќе биде плус за кревање на самата тифо сцена.
Ако се отстварат најавите за започнување на реконструкција на старата трибина од на лето, за жал, сигурно уште години нема да гледаме дерби во Битола со две групи.
Минатите две сезони според мене добивме кулминација на ракометното ривалство, го издигнавме ко никогаш претходно. За купот ако посака ждрепка да играме финале, мислам ќе биди уште подобро од шо било до сега.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.848
Поени од реакции
25.313

Dzabe go tupis be drugar. Kako mozi parite opstinski da se narodni pari na site, me dupis ti ili? Danoci na frimarina i imot ti da ne mi plakas ebate? I DDV i se, kao sinkir nie ne trosime ne plakajme, ne chasti na drzavata blok transakcii deka sme mnogu ubaj. Vakvi prikazni na deca neobrazovani da mu kazvate. Opstinata si ima budzet i si gi troshi kaj saka i za sho saka. Nemozi za nasi pari ti da mi se bunis. NIkoj vas ne vi se buni shot finansira grad skopje ili opsitnite skopski. Problemot e vo centrralnio budzet!!!

zoso bi plakal u bt? jas nekam koga mi doagate u sk i gi trosite nasite pari/servisi zasto ste nesposobna bagra pa u selo nisto ne vi funkcionira a posle parite od opstina se kurcite deka bile vasi... da ne treba da ve ostavime da umrete pred bolnicite nasi ili da ne vi dozvolime da studirate u skopje?

• Хаха
Reactions: JOE

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.848
Поени од реакции
25.313

ajde TRET pat, dajte EDEN primer od drzaven budzet pari...

rek e drzavna firma. kolku pari ukrale od tamu vasite gazdi? aptekarite sekoj mesec lapaat drzavni tenderi za lekovi da uvezat u miljonski sumi. dosta veke go tupite so gluposti najgolemi paraziti u drzavata ste, isti ste ko onie so koj si jadete amburgeri.

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Кажав и претходно од Орце ќе ти дадам слики пред 25 год на запад, па секоја сезона од тогаш навака , бил Комита од средношколски денови, уште е.
Брату, не ме сфати шо мислев со кажано за Орце. Ете и ти да речиме одиш 25 години на трибина со Комити. Дали би спонзорирал слика на социјални мрежи кај шо навиваш? Не велам дека раководството ваше згрешило, туку само ја посочувам неговата злоупотреба на вашата група.

Kajgana Shop

На врв Bottom