Независна ??? До кога ќе стои оваа статика околу независноста кога сите зависи од некого како во случајов косово од кфор и еулекс !!!Bez razlika dali nekoj ke saka ili ne,Kosovo e nezavisna i suverena zemja, i nema mesto za destabilizacija, KFOR treba da reagira i po zestoko ako treba, sepak tie se garantori za bezbednost..
Уште ли бе баце со преселби и со етнички чистења?! аман бе аман! исав !Војна, за да можам уште 3 семки патлиџан да насадам, му доаѓа.
--- надополнето: Sep 28, 2011 9:47 AM ---
Сите ние го знаеме конечниот исход ако ова што го напиша, се случи.Ако ги пуштат, еден Албанец на Косово нема да постои, така да, тоа нема да се случи, мора Нато да ги чува нив, они се негови бебиња.
Најпаметно по мене е Србија да си ги повлече сите Срби од Косово и да им додели земја и стан или куќи во близина на Прешево, Бујановац,Врање, за да не може Албанците и таму да рипаат, да бидат малцинство, и да си го осигураат и тој дел од отцепување. Косово им отиде веќе одамна, нема плачење него нека гледаат и тоа што го имаат да го сочуваат.
Инаку ако запнат све можат да искинат на Косово ама затоа после ке ги испозатворат по хаг и ке им одземат дупло земја него што имаат сега.
Како??На истиот начин како што ги прогонија од цело Косово,со исклучок на 2-3 енклави.А КФОР не прогонува,КФОР само помага при прогонувањето,методите се стандардни, а извршителите се секогаш непознати.Колко пожестоко? Како си го представуваш ти това? Ако сакаш KFOR да прогони србите от северно Косово - това не е можно.
Србите беха жртва на своите деjствиja во Косово. КФОР не е протерал никого, прогонуването стана заради желбата за одмазда(а таа желба се роди от деjствиjaта на србите преди това), а това породи страв во србите, на места тихи конфликти и те напуштиха голем дел от Косово,па останаха тамо каде са сега.Како??На истиот начин како што ги прогонија од цело Косово,со исклучок на 2-3 енклави.А КФОР не прогонува,КФОР само помага при прогонувањето,методите се стандардни, а извршителите се секогаш непознати.
Е мајката, ама си знаел историја. Од кого протерани 100.000 срби, од кого, само немој да ми кажеш од албанци бидејќи смешно е навистина да потдврдиш дека веруваш во српска "историја"?ФМИ конфликтот на Косово не е од вчера,од пред 5,10 или 20 години.Конфликтот е стар бар 130 г.Во Втората светска војна за време на окупацијата на Косово протерани се преку 100 000 Србим,а убиени неколку илјади.Тогаш Србите имале право како реакција на тоа да се одмаздат,така???
Седи,не се мешај кај што не те збират аман.
Најбитно што треба да се посочи е следновоЕ мајката, ама си знаел историја. Од кого протерани 100.000 срби, од кого, само немој да ми кажеш од албанци бидејќи смешно е навистина да потдврдиш дека веруваш во српска "историја"?
Пред светската војна, 1937-38 знаеш колку албанци од Косово и регионот беа протерани од своите домови, и депортирани во Турција, кај што и ден денеска живеат. Албанци кои успеале да ја зачуват нивната етничка припадност? Јас ти кажувам факти, еве ги имаш албанците протерани, едно 2 милиони. Ти кажи ми мене, кај се србите протерани? Во Русија, Сибир, Македонија, каде се?
пс. За темата, само ќе кажам, ништо ново. Србите веќе по незнам кој пат се обидуват со главата во зид да удираат, а секој нормален човек знае дека зидот е премногу силен за глава бош од еден србин.
Како тоа ги протерувале и гонеле Албанците од Косово, а последниве 100-150 г. нивниот број таму е зголемен 400 %??Па една Албанка да раѓа по 10 деца не може да се зголеми толку населението.Тоа е можно единствено со етничко чистење.Немаме ние толку кратко паметење.Сите знаеме што се случуваше на Косово,кој кого етнички чистеше.Ова видеово долу е од пред некоја година.Ова е хорда,племе.Ова не е ни српска,ни македонска,ни албанска историја.Ова останува запаметено во светската историја засекогаш.Е мајката, ама си знаел историја. Од кого протерани 100.000 срби, од кого, само немој да ми кажеш од албанци бидејќи смешно е навистина да потдврдиш дека веруваш во српска "историја"?
Пред светската војна, 1937-38 знаеш колку албанци од Косово и регионот беа протерани од своите домови, и депортирани во Турција, кај што и ден денеска живеат. Албанци кои успеале да ја зачуват нивната етничка припадност? Јас ти кажувам факти, еве ги имаш албанците протерани, едно 2 милиони. Ти кажи ми мене, кај се србите протерани? Во Русија, Сибир, Македонија, каде се?
пс. За темата, само ќе кажам, ништо ново. Србите веќе по незнам кој пат се обидуват со главата во зид да удираат, а секој нормален човек знае дека зидот е премногу силен за глава бош од еден србин.
Грешка си ФМИ..Србите беха жртва на своите деjствиja во Косово. КФОР не е протерал никого, прогонуването стана заради желбата за одмазда(а таа желба се роди от деjствиjaта на србите преди това), а това породи страв во србите, на места тихи конфликти и те напуштиха голем дел от Косово,па останаха тамо каде са сега.
Нема на кого да се срдат сега.
А Косово не беше заселено со срби по 1913 година и бркани албанците?ФМИ конфликтот на Косово не е од вчера,од пред 5,10 или 20 години.Конфликтот е стар бар 130 г.Во Втората светска војна за време на окупацијата на Косово протерани се преку 100 000 Србим,а убиени неколку илјади.Тогаш Србите имале право како реакција на тоа да се одмаздат,така???
Седи,не се мешај кај што не те збират аман.
Не дека изгубија србите , но не добија тоа што замислуваа.Ти сеуште не ја препознаваш Србија ... едно решение има или поделено косово или еруптира самата ситуација , србија ја водела ја води и ќе ја води најголемата политика на балканот само кој како ја разбира . После распадот на југославија најголем победник излезе Србија . Никогаш Србија не изгубила ... претрпела баш се и пак успеала да ја задржи и предводи политиката па затоа многу се јасни однапред ситуациите .
Абе Бугар,немој да ми го вртиш муабетов на "кој прв почна".Ситуацијата на косовскиот конфликт е,ти кажав бар 130 години стара(од призренската лига 1875).Гледај си таму во твојот двор и не пикај носот кај што не му е место.А Косово не беше заселено со срби по 1913 година и бркани албанците?