Судири на Косово, има десетина ранети

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ако може Србија да се дели, зошто неможе Косово да се дели ?
Ретард ли бе треба да бидеш, незнам кој таквото ви е.

Мене секогаш поентата ми е дека народите на Балканот треба да се помират и да изнајдат начин да живеат во мир.
За Албанците и за целиот регион најдобро беше да не се кршеше меѓународното право, затоа што истото па на нас од глава ќе ни се удри, ама не се труди да го сфатиш ова.
Истото все едно да те прашам
Ако можеше да се укине статута на Косово, зашто да може да се дава друг статут на северно Косово?
Ти маj заборави,дека Косово имаше малце поинаков статут, а?
Кршенето на това правото на Балканот почна уште во XIX век.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Германскиот канцелар Ангела Меркел, за време на својата последна посета на Белград, предложила Косово да стане федерална држава, тврди српскиот вицепремиер и министер за внатрешни работи Ивица Дачиќ во интервју за „Новости".
На прашањето дали Меркел за време на августовската посета на Србија рекла дека Србите мора да ги затворат институциите на северот со Косово, Дачиќ со одговор:
„Истиот ден на ручекот ни рече: 'Зошто Косово да не биде федерација?'. Тоа е интересна тема кој никој досега не ја споменал", рече Дачиќ.

Како можеше Босна да стане конфедерација со внатрешна федерација, така и Косово може исто. А бога ми и Македонија.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
А еден амерички конгресмен (така нешто) , предложил размена на територии , северот на Косово да и припадне на Србија , а југот на Србија да и се приклучи на Косово.

Југот на Србија сеуште не е активиран, да гледаме до каде ќе одат србите , па после како рамнотежа се надевам ќе се активираат албанците од Прешево.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Германскиот канцелар Ангела Меркел, за време на својата последна посета на Белград, предложила Косово да стане федерална држава, тврди српскиот вицепремиер и министер за внатрешни работи Ивица Дачиќ во интервју за „Новости".
На прашањето дали Меркел за време на августовската посета на Србија рекла дека Србите мора да ги затворат институциите на северот со Косово, Дачиќ со одговор:
„Истиот ден на ручекот ни рече: 'Зошто Косово да не биде федерација?'. Тоа е интересна тема кој никој досега не ја споменал", рече Дачиќ.

Како можеше Босна да стане конфедерација со внатрешна федерација, така и Косово може исто. А бога ми и Македонија.
А богами и Албанија.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
^ Па да. Одкога еден преседан ќе се деси, ни самиот тој, а ни другите што следуваат, не може повеќе да се нарекуваат така.

M

Muranyi

Гостин

Македонија да не ја спомнуваш!!!!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom