- Член од
- 12 мај 2008
- Мислења
- 1.495
- Поени од реакции
- 38
Ако може некои информации за студирање во некоја од азиските земји (Јапонија, Кореја, Кина) или во Скандинавијата (Шведска, Норвешка)?
За во Скандинавија, барај го Пере. Во Данска мислам дека е тој :wink:Ако може некои информации за студирање во некоја од азиските земји (Јапонија, Кореја, Кина) или во Скандинавијата (Шведска, Норвешка)?
Кој Пере?За во Скандинавија, барај го Пере. Во Данска мислам дека е тој :wink:
Imam drugar vo Svedska sto studira, ke ti dadam kontakt ako sakas.Ако може некои информации за студирање во некоја од азиските земји (Јапонија, Кореја, Кина) или во Скандинавијата (Шведска, Норвешка)?
Може, може. И фала, Петковски.Imam drugar vo Svedska sto studira, ke ti dadam kontakt ako sakas.
Во германија иако не сме од ЕУ се плаќа како и секој нормален германец. За бугарија појма немам.A kakvi se uslovite za vo Bugarija (Blagoevgrad i Sofija),slusnav nesto,deka bil donesen zakon za vo BG deka ne sme vo EU i mora da plakame po 3000 evra za upis na fax...???? ima nekoj sto znae da mi kaze???:nesum:
Во Англија е така, па можно е Бугариве да се уфилмале.Во германија иако не сме од ЕУ се плаќа како и секој нормален германец. За бугарија појма немам.
A kakvi se uslovite za vo Bugarija (Blagoevgrad i Sofija),slusnav nesto,deka bil donesen zakon za vo BG deka ne sme vo EU i mora da plakame po 3000 evra za upis na fax...???? ima nekoj sto znae da mi kaze???:nesum:
Во германија како што ти кажа и игорче максимум се плаќа 500 до 600, а може да се зашпишеш на универзитет каде што се плаќа 50-200 евра на семестар. Скапото во германија е животот, зависно од местото еден месец живеење чини во проске од 500 до кај 700 евраJas sakam da idam u Germanija ili u UK ali skolarinite im se haos
20000 Evra i 11000 Funti
Бидејќи нашата метура германците не ја сметаат сеуште за еквивалентна на гернаската треба со дипломата од средно за положена матура со оценки и со оценки од сите четири години во средно нормално заверени во суд со апостил да ги пратиш во апликацијата заедно со потврда потпишана од деканот на медицинаски дека си официјално примен и запишан на медицински факултет кај нас. По тоа германците се ориентираат дали си доволно образован за да се пишеш на медицински кај нив.Ќе можеш ли да ми кажеш што треба да се направи за да се аплицира на некој државен медицински универзитет во Германија. Кои услови треба да ги исполнам, колкава е партиципацијата и дали има можност од на пример некој медицински факултет надвор од Германија, да се префрлам на некој друг медицински факултет што се наоѓа во Германија?
Во германија сега конечно комплетно се смени системот на бачелор мастер (јас сум по стариот систем диплома). Така да имаш прво три години бачелор општо биологија и после си бираш мастер модул молекуларна биологија. Инаку мастер модули има и екологија/биодиверзитет, физиологија и уште некои ама молекуларна билогија и екологија се два мастери кои воглавно сегде можат да се прават после бечелорот.Дали молекуларна биологија и генетика ги има како посебни смерови на некој факултет? Кој назив се стекнува со завршувањето на молекуларна и кои се понудените опции за постдипломски? Многу прашувамно ме интересира се до детал
Има во виена многу повеќе, само терба да ги нураш.Vo viena mi e 20 evra od semestar hahahahha. Btw ima li nekoi nasinci u Wien, da napravime edna Makedonska zurka . Ja tuka znam se na se 3ca sto studiraat a se od Mkd
Тркни до Љубљана, ќе напрајме една собиранкаVo viena mi e 20 evra od semestar hahahahha. Btw ima li nekoi nasinci u Wien, da napravime edna Makedonska zurka . Ja tuka znam se na se 3ca sto studiraat a se od Mkd