- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 4.710
- Поени од реакции
- 5.456
Не ти е последна шанса бе ама ако ти се учи повеке имаш и мастер студии . Информации колку примаат па до сеа сите што ги знам што аплицирале се прифатени. ОК знам и 2ца што се одбиени ама едниот си преправаше и си допишување предмети во фотошоп а другиот аплицираше со 48 кредита а минимум вика 60.Ај уште две follow-up прашања, откако исчитав доста за Euroweb.
Рокот што е до 31ви Јануари е за од септември? Гледам дека не е за еден семестар, туку се спомнуваат 10 месеци, така да цела четврта година би ми ја сметале.
Колку всушност е тешко да влезеш? Дали имаш некоја претстава од тоа колку Македонци имало пријавено според резултатите што си ги добил? Зашто гледам дека така се ограничени според држави, 24 места имаше за Македонци. Ми спомна и некои успеси погоре, на страна од просекот, ти имаше приложено добиени натпревари и слични такви успеси или не се разбравме добро?
Поздрав и фала многу за одговорите. Да не прашав, ќе немав појма дека сега е последниот рок да фатам вакво нешто, со оглед на тоа што имам уште една година студии.
Пробај си срека нема што да изгубиш и немој да мислиш дека ке идеш баш шведска или дека финки ке ти признае се. Еве на пример мене ми признаа само 3 предмети. Значи со идењето може и да ти се продолжат студиите а не да ти се скратат.
Каде што се регистрираш за да аплицираш https://www.universityadmissions.se/intl/start .Шведска баш пред недела дена ги затвори апликациите за мастерс студии. И да, најефтина е таму.
Studyinsweden.se е страницата, за некој од погоре што прашуваше. Имаш навистина обемни информации.