epa nz mi rekoaj deka i tamu studenti primale am anesum siguren ama me inteesira poveke na stiv ako znaes kazimi bi ti bil blagodarenНајверојатно мислиш на ученичкиот дом за глувонеми, се наоѓа баш таму кај што кажа![]()

epa nz mi rekoaj deka i tamu studenti primale am anesum siguren ama me inteesira poveke na stiv ako znaes kazimi bi ti bil blagodarenНајверојатно мислиш на ученичкиот дом за глувонеми, се наоѓа баш таму кај што кажа![]()
Таму е Сениќ.prasuvam za studentski nekoj s enaogal megu avtokomanda i madzari
--- надополнето: 14 јули 2013 во 22:57 ---
kako e vo stiv zivtoto vo maskite zgradi slusam dvete zgradi imale posebni wc sobite i dali se po 4 ili po 5 me interesira ako mozite kazete mi![]()
Во машките згради во Стив условите се за нијанса подобри отколку во останатите домови. Единствено проблем е што собите се приспособени за 3ца, а сместуваат по четворица, па дури и петмина. За дружење и журки Стив е супер. Учење малку потешко, ама ќе се снаоѓаш, читални ово оноprasuvam za studentski nekoj s enaogal megu avtokomanda i madzari
--- надополнето: 14 јули 2013 во 22:57 ---
kako e vo stiv zivtoto vo maskite zgradi slusam dvete zgradi imale posebni wc sobite i dali se po 4 ili po 5 me interesira ako mozite kazete mi![]()
Примаат и студенти у Партение иначе.epa nz mi rekoaj deka i tamu studenti primale am anesum siguren ama me inteesira poveke na stiv ako znaes kazimi bi ti bil blagodaren![]()
a lesno se vleguva vo stiv?Во машките згради во Стив условите се за нијанса подобри отколку во останатите домови. Единствено проблем е што собите се приспособени за 3ца, а сместуваат по четворица, па дури и петмина. За дружење и журки Стив е супер. Учење малку потешко, ама ќе се снаоѓаш, читални ово оно
--- надополнето: 14 јули 2013 во 23:04 ---
Проимаат и студенти у Партение иначе.
Без проблем. Врата на влез е отворена и портирите не праат проблеми.a lesno se vleguva vo stiv?
Се влегува секаде али ако имаш врски, без тоа не ни пробувај...a lesno se vleguva vo stiv?
Па ја у прва година влегов у Стив без никакви врски, али тоа беше женската зграда, за машките не знам колку е лесно пошто има поголем интерес.a lesno se vleguva vo stiv?
Сигурен си дека е у Кисела вода?Се влегува секаде али ако имаш врски, без тоа не ни пробувај...
Партение ти е во кисела вода и колку што знам до лани имаше студенти...според мене ти е најдобро место за учење, имав другари што седеа таму пред 2 години и сите дури напреднаа во однос на средно а беа на тешки факултети.
Мислам дека него го викаат Партение...знам имам во еден одено таму нешто како интернат еПа ја у прва година влегов у Стив без никакви врски, али тоа беше женската зграда, за машките не знам колку е лесно пошто има поголем интерес.
Можеш да аплицираш и за женската, примаат и таму машки, не се прави многу разлика, али ја искрено у Стив никад више не би седела.
--- надополнето: 14 јули 2013 во 23:09 ---
Сигурен си дека е у Кисела вода?
Втора категорија -Првата категорија се студенти од ранливите категории, за кои државата целосно ги надоместува трошоците за сместување и исхрана во студентските домови. Опфатеноста на таа категорија студенти е до 40 проценти од вкупниот број легла во домовите. Тука, информира министерот, припаѓаат студенти со статус на деца без родители и родителска грижа, деца со посебни потреби, деца на корисници на социјална парична помош и постојана парична помош, на самохран родител, на невработени родители и деца на корисници на надомест по основ на престанок на работен однос од деловни причини, за кои вкупните приходи во семејството се до нето минималната плата утврдена во државата. Во таа група спаѓаат и студентите со еден од наведените статуси за кои вкупните приходи во семејството се над нето минималната плата и кои плаќаат за сместување и исхрана во студентскиот дом каде добиле легло.
Трета категорија -Втората категорија се студенти кои постигнале особено висок успех во тек на досегашното учење.Опфатеноста на таа категорија студенти е до 25 проценти од вкупниот број легла во домовите.
Третата категорија, пак, се студенти кои не се опфатени во претходните две категории, за кои ќе се распределат до 35 проценти од вкупниот број легла во домовите.
Пелагонија е тоа, овој се наоѓа во Гази Баба и уствари е интернат при Државниот Центар за образование и рехабилитација “Партенија Зографски”Мислам дека него го викаат Партение...знам имам во еден одено таму нешто како интернат е
Не не мрзи.Ама тебе те мрзи.А за во Кузман студентскиот некој збор, два ако не ве мрзи ?
Благодарам![]()
2 години седам во пелагонија знам кој еПелагонија е тоа, овој се наоѓа во Гази Баба и уствари е интернат при Државниот Центар за образование и рехабилитација “Партенија Зографски”
losto iskustvo vo stiv?Па ја у прва година влегов у Стив без никакви врски, али тоа беше женската зграда, за машките не знам колку е лесно пошто има поголем интерес.
Можеш да аплицираш и за женската, примаат и таму машки, не се прави многу разлика, али ја искрено у Стив никад више не би седела.
--- надополнето: 14 јули 2013 во 23:09 ---
Сигурен си дека е у Кисела вода?
ДУЦОР „Партенија Зографски“ Скопје е единствено училиште за средно образование на ученици со оштетен слух во Република Македонија. Центарот располага со двa наменски изградени објекти: училишна зграда и ученички дом каде се згрижени учениците од внатрешноста.
Поради поголемиот број пријавени студенти, во функција на студентски дом е приспособен ученичкиот дом „Партенија Зографски“.