Студентски домови

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
што те чуди?
управникот е Албанец и си зема преголема слобода да одлучува кој ќе биди примнат таму.
Реткост се Македонци таму. Не дека ги нема, ама се помалку од пола од бројот на Албанци. Ама затоа женската зграда е полна со Македонки.
Е, како да не. Пелагонија прв и втор спрат во машката зграда беа Албанци и истото важеше и за женската зграда(со исклучоци)
Македонци има полно во Пелагонија, ама јас не можев таму да издржам меѓу другото и ради таа дискриминација шо ја имавме Македонците.

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
што те чуди?
управникот е Албанец и си зема преголема слобода да одлучува кој ќе биди примнат таму.
Реткост се Македонци таму. Не дека ги нема, ама се помалку од пола од бројот на Албанци. Ама затоа женската зграда е полна со Македонки.
mislam deka postaviv drugo prasanje? i nne te svajkam so sakas da mi kazis so ova? daj ne navleguvaj politicki da ne ja terame temava vo druga nasoka ako znaes nesto da mi pomognes vo prasanjeto so go postaviv ke ti bidam blagodaren , ako ne pisuvaj so sakas ama ne me citiraj . Fala cao prijatno!

Член од
29 август 2012
Мислења
51
Поени од реакции
2
za tos vo pelgonija deka se vrsi diskriminacija na makedoncite sum slusnal i jas :(
--- надополнето: 12 јули 2013 во 03:14 ---
znae li nekoj dali ima waerles vo stiv naumov?

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
братучетка ми е од друг град и бидејќи е идна студентка ако може да кажете нешто плус за условите во Кузман? таму сака да седи и видов некој член погоре прашал ама никој ништо не кажува.....
само знаеме дека по двајца можеле да седат во соба, а за друго појма немаме.
за вц на пример? колку души го користат? едно во соба? или како.......
ви благодарам однапред.......
нема врска бруцоши или не бруцоши ако има врски ќе седи а без врски нема студентски дом!!!!
--- надополнето: 12 јули 2013 во 12:55 ---
само Македонки и Албанци примаат во Пелагонија.:mad: (да пука играта)
Си бил па да даваш вакви коментари?
Јас седев последниве 2 години во Пелагонија, последната година беше ХАОС нема топла вода, јадење едно исто постојано (грав, ориз, пире, копани од колибри и гнасни колбаси), бонската е нон стоп празна остануваат бонови и се продаваат по 0.2 на крај.
Домот собира околу 900 души од кои скоро 200 беа последнава година албанци, а останатите македонци си се.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.418
нема врска бруцоши или не бруцоши ако има врски ќе седи а без врски нема студентски дом!!!!

Си бил па да даваш вакви коментари?
Јас седев последниве 2 години во Пелагонија, последната година беше ХАОС нема топла вода, јадење едно исто постојано (грав, ориз, пире, копани од колибри и гнасни колбаси), бонската е нон стоп празна остануваат бонови и се продаваат по 0.2 на крај.
Домот собира околу 900 души од кои скоро 200 беа последнава година албанци, а останатите македонци си се.
900 од кои пола женски се, а останатите се Албанци и Македонци.

бев на почетокот од годината таму. Поседив првите две недели и си заминав во Гоце.
Не ме заебавај порачувам стек мене ми велат нема, а после мене 1 кило стек им даде.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
900 од кои пола женски се, а останатите се Албанци и Македонци.

бев на почетокот од годината таму. Поседив првите две недели и си заминав во Гоце.
Не ме заебавај порачувам стек мене ми велат нема, а после мене 1 кило стек им даде.
Ти пишав и погоре 2 години седам таму и ги имам гледано имињата на студентите на списоците, вистина е дека во последните години прво мора да бидат примени тие па потоа останатите места се со македонци. А за стекот не е од годинава то и лани беше така. За јадењето беше хаос затоа и му останаа боновите на сите оваа година, а исто и минатата но тогаш од АВОН имаше парфеми кои ги земавме со бонови :facepalm:.

Член од
21 март 2013
Мислења
379
Поени од реакции
1.080
Се згрозив читајќи по темата.
Жална слика се студентските домови. А уште пожално е за оние кои живеат таму.

Јас на Воинот на коњ ќе се сместам од септември.
Таму лежат парите со кои треба да се создадат услови да егзистирање на луѓе во домовите...а, не на животни.

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Има ли извадено некаде линк за електронското аплицирање, наводно било од 12.07 до 12.08 , ама сајтот шо беше од лани не им работи...
Исто така сакам да прашам за Гоце, свесен сум дека состојбата е очајна ама колку очајна. Во која зграда машките соби имаат вц внатре, каква е читалната (дали има услови за учење), храната во менза(настрана лебарките и тие се месо), и дали има топла вода (барем 2-3 пати неделно) :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.203
Поени од реакции
75.922
ke mi kaze li nekoj kaj se najduva partenij zoografski ?
Ако прашуваш за основното (пошто не сум слушнал за таков студентски дом) Партение Зографски се наоѓа во Кисела Вода, блиску до Рампа, до Шампионче и до студентскиот Пелагонија.

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
Има ли извадено некаде линк за електронското аплицирање, наводно било од 12.07 до 12.08 , ама сајтот шо беше од лани не им работи...
Исто така сакам да прашам за Гоце, свесен сум дека состојбата е очајна ама колку очајна. Во која зграда машките соби имаат вц внатре, каква е читалната (дали има услови за учење), храната во менза(настрана лебарките и тие се месо), и дали има топла вода (барем 2-3 пати неделно) :)
Од утре почнува конкурсот.
http://www.fakulteti.mk/news/13-07-14/mon_utre_kje_raspishe_konkurs_za_priem_na_studenti_vo_drzhavnite_studentski_domovi.aspx
Ќе видиме како ќе биде со овој новиов закон.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.418
Добро е во Гоце ако успееш да фатиш некоја врска за соба во пониските спратови до 4 макс.
Лифтовите знаат да се расипат и да нема лифт ден - два.
Топла вода има редовно, проблемот е тоа што притисокот е слаб за спратови над 6ти.
Храната е средно мизерна ама добра е. Ќе си комбинираш понекогаш со готовите јадења во СП маркет и кои се прилично ефтинки или пак со сендвичарите околу.
Инаку Б и В се машките згради (иако се е измешано таму) В блок се собите со ВЦ внатре.
Предност е тоа што добиваш прилично голем простор за себе споредено со другите студентски. Собите посторно се задоволувачки. Собите се на Г.
Еден ќош е твој еден на цимерот. Во ќошот имаш кревет и биро. При влез во собата имаш ВЦ со туш метро и пол на метро и пол и еден плакар за двајца. А средината на собата ти е празна. Лани јас таму си сместив фриждеридер метро и пол висок, маса прилично голема + имаше простор за телевизорче. И пак не беше пренатрупано. Секако ако ти фалат полици можиш сам да си вградиш. По една - две години во Гоце ќе научиш сам да менуваш брава, туш, да си монтираш полици, да менуваш штекери и такви мали работи.
Пелагонија се големи собите ама се по 4 , Стив по 5, Кузман по 2 ама се премали собите.
Гоце ти е идеален за учење. Имаш еден цимер само + имаш голема читална која сега малку ја потсредија и е многу добра.
Плус идеален студентски ако си имаш девојка. Лесно ќе убедиш еден цимер да прошета малку :sneaky: , место да се убедуваш со 4 рица.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ме потсети Петар со ова менување полици and stuff, еден мој другар што знае добро да црта во неговата соба ги нацрта Снупи и едно нилско коњче, во Гоце. Којзнае дали уште седат:D

Член од
29 август 2012
Мислења
51
Поени од реакции
2
Ако прашуваш за основното (пошто не сум слушнал за таков студентски дом) Партение Зографски се наоѓа во Кисела Вода, блиску до Рампа, до Шампионче и до студентскиот Пелагонија.
prasuvam za studentski nekoj s enaogal megu avtokomanda i madzari
--- надополнето: 14 јули 2013 во 22:57 ---
kako e vo stiv zivtoto vo maskite zgradi slusam dvete zgradi imale posebni wc sobite i dali se po 4 ili po 5 me interesira ako mozite kazete mi :D

Kajgana Shop

На врв Bottom