Струмички карневал

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Jaко беше, прво беех под плоштадо, а после у Глобал на трети спрат, незнам как се викаше тава само знам дека антена фајв у живо беа. :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Добро утро.
Атмосферата супер,народ имаше иако беше ладно.Мене ми беше многу топло,таа водката чуда права :)))))
Од форумџииве,бев заедно со Зокиарсенал(Денилсон15),он ќе каже како си помина овие денови во Струмица и какви домаќини бевме :)))

Как да се ослободам од зуеенто у ушиинта бе ? :mad:@@@@@@@@@@@@@@

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.078
Как да се ослободам од зуеенто у ушиинта бе ? :mad:@@@@@@@@@@@@@@
Хахаха, Аце, заеби.. немам заспано од истото. :)))))))))))))))))))))
Иначе во Екстрим бев, и беше фино онака надпросек, стабилно исто како лани. Ицко беше на место и ондак то.

Ама ладно, 300.

DJVoio

Deejay
Член од
9 ноември 2010
Мислења
177
Поени од реакции
42
Леј лудило беше, парче направија у Платинум! ТОП ПРОВОД!

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Поладно у живото не ми било.

Жири комисијата на Струмичкиот карневал денеска на прес-конференција ги соопшти победниците во повеќе категории од синоќешната главна карневалска вечер, а вкупниот награден фонд изнесува околу десет илјади евра.
Првата награда во ранг на групни маски со 50 и повеќе учесници ја освои СОУ “Димитар Влахов“ за креацијата “Робин Худ“, втора “Колоритниот танц на истокот“ на СОУ “Никола Карев“ и третата на маската насловена “Детелина на среќата“.
Во категоријата карневалска група од 20 до 49 учесници за најуспешна е прогласена маската “На пат кон вселената“ на Граѓанското здружение “Мулен Руж“, втора “Струмички јети“ на ООУ “Маршал Тито“, трета на “Карневалски јубилеј“ на граѓанското здружение “Струма“, а во категоријата група од 10 до 19 учесници првата награда ја освои маската “Струмички самураи – Сиси Куросака“ на Граѓанското здружение “Ѕвезден град“, втора за “Баба Марта за илјада бои“ на фамилијата Ефтимови и третата награда на “Кико Стил“ за маската насловена “Маскенбал со Маријачи“.
Маската “Златен плетач“ е најдобра во поединечна конкуренција на слободна тема, а креацијата “Струмичка дарба“ е победничка во категоријата мала група – изворна тема, додека првата награда во групата поединечна маска – изворна тема ја освои маската “Животинско царство“.
Стимулативни награди добија ОУ “Герас Цунев“ од Просениково за маските “Пролетниот танц на инсектите“ и “Ехо лименки“, ОУ “Видое Подгорец“ од Струмица за креациите “Во розевиот свет на куклите“ и “Велигден“, ОУ “Свети. Кирил и Методиј“ од Дабиле за маската “Под знамето на ЕУ“, ОУ “Маршал Тито“ од Муртино за “Генијалци и интелектуалци“, како и групите “Лоли Поп“ за креацијата “Кенди ленд“ и “Газели“ од Радовиш за маската “Принцезите од Дизниленд“.
Во рамките на денешното доделување на наградите од Струмичкиот карневал 2011-та“, беше и доделување на наградите за најдобрите творби на тема карневал од распишаниот конкурс на Градската библиотека “Благој Мучето“. Во холот на Центарот за култура се одржа и презентација на тримерските обичаи, а староградски песнии пееја членовите на ансамблот “Распеани струмичани“. (Р.Ѓ.)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас си поминав просечно, арно што имаше транс журка иначе ќе беше катастрофа...

I

IBIZA SOUND

Гостин
sakav da odam ama ne mi se ispustase nikako demoliranjeto na arsenal :)
do dusa i ne mi e bas krivo, i onaka bese kocan ladno :)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.240
Поени од реакции
30.479
супер беше ама изѕемнавме ептен.

Kajgana Shop

На врв Bottom