Струмица како град тивко умира.Тоа кичот од СОФ е само доказ плус затоа што се дешава во нашата Струмица.Не знам како дојде до ова но за 5 години градот тотално се смени и тоа на лошо.
Прво изумре маалскиот живот.Ти да прошеташ по Младинска и да нема река народ по таа улица, луѓе кои се соберани на маалски собиранки кои траат до раните утрински часови.Колку пати се случувало од маалска собиранка право на работа да се оде.Во моето маало немаше шанси да заспииш од вревата од стари млади ,старите пред првио улаз, младите на вторио улаз.Смеи шали до додека не се раздене.Сега цело лето една ебана маалска собиранка е немало.
Струмичани бее народ од солидарност,секој на секој гледаше да помогне а саа секој гледа на секој да заебе.Само змијарите се повиран народ од нас у моменто.
Ноќен живот.Ако Струмица е имала помонотон ноќен живот од овој во последните 3 години името си го менувам.Толку е досадно шо просто не ти се излева низ парко,се ист па ист народ, и се у исте кафичи си излеват, кој сакаш ќе го нааш без промашај.
Карневало мамето му ебаа.Го преместија од Вторник како што беше традиционално во Сабота за да има повеќе народ.И на крајта место да има повеќе народ, подобра забава, всушност се доби контраефект.Секоја година се помалце народ, послаби журки, а цениет изгор.Струмичанецо од се гледе профит да напраа.
Спорт.Тука бар остана да се пуца фудбал у Парк и у Земјоделското.Баскетџиите пуцат у Гимназијата , а кој не завара у Гимназијата оде у Масев.Е сега за спорт за маленки деца не знам колку тренират.На времето бее Горани Баскет, Милениум, Беласица, Тиверија, Турново, ПК Струмица, ОК Струмица, ОК Македонија, ШХ Беласица, каратето, само ракомет се немаше.Многу деца менаа по 2-3 спорта додека се пронајдат у тај спорт шо го сакат.Сега не сум видел маленко дете да прошета со мајца од спортски колектив, добро тук тама Академиата и Беласица.Дали е од безпарицата на клубовите или од тава шо нема деца шо тренират спорт,стварно не знам.
А ѓупците почнаа да владеет со градо на големо.Пред 5 години не смееа да помислат Чурлински мост да го минат, саа главни се у парко.Врии од них, у Кинг им е собирното место.Ај шо неможаше од них да се разминаш кај длгата зграда и кај Тинекс, саа и на парко му дојде редо.А башка шо слушам кај каубојското од чиста мира напагале наши деца шо праат градска, и им удирале боксове од само ним познати причини.Ја така еден ден на мене да налетат, семката мајчина да им ја ебам.
И не ми се веруваше дека у мојот живот ќе го кажам тоа али почнав да се гушам у Струмица.Така една година да одам на горе, ем парички, ем мош Струмица нема да ми изгледе дека е мртва како град.