Да бе, пред тва немаше кафиче и дискотеки у Струмица и затва бееме ного јаки у спорто, од шо немаше дек да се излева децата одаа на излеване у Радовиш
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Хахаха маабетоо без сол, абе шо има тва врска со кафичето низ градо и спорто, де саа...
Така, ке фанам по малко од сичко саа..
ФАКТ: Чим не се уложува у еден тим нема да има напредок, тва нее само кај нас ми сегде е така. Беласица саа немала пари и немало да прате тим на Виареџото, еми дек се паарте шо се дадеа за развој на млади фудбалере за понатамошни настапе на Виареџо, вложи ли се нешто у тва? Продадее ли се млади таленте, ак се продадеа па дек се тие пари? Сичко ујде на некој у џебовето и саа ај ние ќе га жаљаме Беласица и ке сме срам за државата шо немала пари да оде оти некои дабови глави од управата ги боље или бољаше таквото за спорто.
Ак сме толко за спортскио дух у Струмица зашо нема масовна посетеност и подршка за Турново? И таа е Струмичка екипа, игре у прва лига, играја у Лига Европа ама затва нигде не се говоре. Срам и е на Струмица да говоре затва оти тие Турнувчане се сељаци. Посље па крив е некој шо у Струмица имало кремчина еми ке има тај е тај менталитет...
Истио маабет беше и ка Василево играаше у трета лига и беше една од најдобрите екипи там, знам бил сам на утакмиците ама не мее тва темата.
Друго, как може да се каже оти у Струмица е уништан спортскио дух ка точно тука е најдобрата школа за млади моментално у Македонија, Академија Пандев. Чујале ли сте вие, гледате ли шо се дешава там, тие деца как тренират, шо тренират и какви турнире играат низ Европа, и какви места усвојуват??
Значи ак се каже спорто у Струмица треба стварно да е подржува Струмица, и да се гордее со тва шо го има а не само за Беласица да се кука. Точно е дека Беласица е поим за фудбало у Струмица ама не треба заради Петко или Трајко, Ајдуците како една од најпознаите навивачки групи у Македонија да страде и да избледнева полека, да се деле стари-млади не знам какви и на крај никакви. Дојдеа комитте сокршија сите столове у спортската сала, дојдеа шиптарто најгласни у саалта, и шо прааме саа нии?
Ако се гледе у глобала спорт нема нигде, освен у Скопје, низ другите градове е само пролазно една сезона БУМ и толко, ама как шо кажа Del Boy треба да го сакаш спорто и ка екипите се слаби.
Фала.