DarkWalker
Think globaly , Act Localy!!!
- Член од
- 4 февруари 2006
- Мислења
- 1.209
- Поени од реакции
- 70
се е ок ама ка ке чуум некој да вика ЈАЛЕ МЕ ми иде да се удавам у фонтаанта на центаро хахаха
плитка ти е за да се удаваш:pos2: :pos2:се е ок ама ка ке чуум некој да вика ЈАЛЕ МЕ ми иде да се удавам у фонтаанта на центаро хахаха
Точно! Потпишувам со две раце!Greska si izgleda. Nema veza GRAD, SELO. Ziveem u grado a 50% od naselenito so go znam vikat ,,m'',, . So znaci tva , oti polviinte i poveke se imigranti od seelta u grado . (znaci nejkam da me sfatat pogresno selaanto,i site drugi... )
Primer jas vikam ,,patata,, a site vikat ,,kompir,, . (a se govore oti tii so vikale ,,patati,, se stari grazdane) :motor:
тоа куклиш ме потсети....плитка ти е за да се удаваш:pos2: :pos2:
а маабето за ЈАЛЕ МЕ така се говоре само у Куклиш и Бориево
п.с Запамти ја таа информација:smir:
Hmmm..Tka si govorame i nii..Ke odame na Sv.Ilii..Tva detto tama spii...Samo ne vikame da ti se mo4Um,tuku da ti se mo4Am...Ne samo Kuklis (Ina4e od Strumica sum)..тоа куклиш ме потсети....
многу се смеам кога слушам некој од куклиш како збори
Ќе одеме на Св. Илииииии
Тва детто тама спииии
Да ти се мочум у фацата
:pos2::pos2::pos2::pos2:
:pos2: Сега ме потсети у класот имам повеќе од село и професоро на една га питува дека ти е тетратката? таа вика: јале ми а :pos2:се е ок ама ка ке чуум некој да вика ЈАЛЕ МЕ ми иде да се удавам у фонтаанта на центаро хахаха
шознам...во мојот клас има две од куклиш, и така зборуваат...и се разбира, ја се смеам ко менталенHmmm..Tka si govorame i nii..Ke odame na Sv.Ilii..Tva detto tama spii...Samo ne vikame da ti se mo4Um,tuku da ti se mo4Am...Ne samo Kuklis (Ina4e od Strumica sum)..
Pozzzzz:baeh:
хахаха...абе ооооооооди бе
шо ми расправаа...на некоо момичка и кажала професорката да ги каже личните заменки и она почнала...јас,ти, тој/таа/тоа НИЈА ВИЈА ТИЈА
:rofl: Само ти дојдиA да дојдам Струмица еден викенд, има ли кој да ме дружи